DEH

DEH

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : «Kατά 99% το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στην ΤΕΡΝΑ…»

(Αντιγράφουμε από την εφημερίδα Αξία)

Σύμφωνα με τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Ευστ. Κωνσταντινίδη, «κατά 99% το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στην ΤΕΡΝΑ…»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 στη Φλώρινα με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ύστερα από πρόσκληση του ίδιου του βουλευτή, αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΚΑ, κατά 99% θα μισθώσει το λιγνιτωρυχείο Βεύης στην εταιρία ΤΕΡΝΑ.
Η ολοκλήρωση της διαδικασία απευθείας ανάθεσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης, σύμφωνα με τον βουλευτή, συνδέεται άμεσα και με την κατασκευή και λειτουργία της δεύτερης μονάδας της Φλώρινας (ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΙΙ), στην οποία και θα συμμετέχει, ίσως και πλειοψηφικά, η ΤΕΡΝΑ. Μάλιστα, κατά λεγόμενα του βουλευτή, η απόφαση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την απευθείας ανάθεση του λιγνιτωρυχείου στην ΤΕΡΝΑ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί πολύ σύντομα.
Από την άλλη πλευρά σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία του ΥΠΕΚΑ προβλέπει την επιλογή πέντε εταιριών (short list), με τις οποίες ενε συνεχεία θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την επιλογή του αναδόχου. Το

ΥΠΕΚΑ λοιπόν μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει καμία πεντάδα, δεν έχει καλέσει κανέναν σε διαπραγμάτευση, δεν έχει δημοσιοποιήσει τίποτα σχετικό με την αξιολόγηση των ενδιαφερομένων, είχε δε ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι η όλη διαδικασία δεν συνδέεται με κατασκευή λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.
Προφανώς, λοιπόν, κρίνοντας από τα λεγόμενα του κ. Κωνσταντινίδη και τη σιγουριά του, είτε υπάρχουν σημαντικές και επιλεκτικές διαρροές πληροφοριών για την κατά τα άλλα «μυστική» διαδικασία, είτε το αποτέλεσμα είναι προαποφασισμένο και η όλη διαδικασία μέχρι σήμερα απλά προσπαθεί να καλύψει με έναν μανδύα υποτιθέμενες νομιμότητας μια διάτρητη ανάθεση. Σε κάθε περίπτωση, είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο, είναι προφανές ότι η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΚΑ είναι σοβαρά εκτεθειμένη από όλα τα παραπάνω και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να λάβει έγκαιρα τα μέτρα της.

Εφημερίδα «Αξία», αρ. φύλλου 678, Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: