DEH

DEH

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Άρχισε η … «διαδοχολογία» και στη ΓΕΝΟΠ: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ....ΑΝ ΟΧΙ ΥΠΟΠΤΟ

Μαθαίνω ότι στους συνδικαλιστικούς κύκλους της ΔΕΗ, οι μνηστήρες για την καρέκλα του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, ήδη έχουν αρχίσει και οργανώνονται. Φυσικά δεν υπάρχουν εκλογές, όμως η … «κόπωση» που ήδη παρατηρείται δημιουργεί συνθήκες για αλλαγές. Τα στρατόπεδα εν πολλοίς έχουν ως εξής: υπάρχουν εκείνοι που καταλογίζουν στο νυν πρόεδρο ότι με τη σκληρή στάση που τήρησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, χάθηκαν δεκάδες ευκαιρίες να λυθούν εκκρεμότητες και να μη βρίσκεται σήμερα η επιχείρηση ένα βήμα πριν την πλήρη ιδιωτικοποίηση. Το πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι προτάσεις Αθανασόπουλου για τη δημιουργία θυγατρικών μεταφοράς και διανομής, με τη ΔΕΗ και όχι την Κομισιόν να μοιράζει την τράπουλα, το 2007 που σκόνταψε στις αντιδράσεις Φωτόπουλου. Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στη κατασκευή της μονάδας στη Φλώρινα με τη συμμετοχή ιδιωτών, πρόταση που υποστήριζε η ΔΑΚΕ, δεν προχώρησε όμως με παρέμβαση του συνδικαλιστικού διδύμου Φωτόπουλου – Τσαρούχα (τότε εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ.).
Στον αντίποδα υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί που συμφωνούν με την αδιάλλακτη και άκαμπτη στάση της τωρινής ηγεσίας στην ατζέντα των θυγατρικών αλλά και των συνεργασιών με ιδιώτες. Αυτή η πλευρά ωστόσο, καταλογίζει στην τωρινή ηγεσία «χαλαρότητα» σε σχέση με θέματα ελέγχου, διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, που δεν επιτρέπουν στο συνδικάτο να συνεχίσει να βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Δηλαδή η μάχη της διαδοχής -όποτε δοθεί το έναυσμα -είτε θα φέρει περισσότερη ευελιξία στο συνδικάτο, είτε θα δημιουργήσει συνθήκες ανένδοτου αγώνα.
από: energypress.gr

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Η ΠΑΣΚΕ, ο Πρόεδρος και οι-ο επίδοξος μνηστήρας -διάδοχος που εμφανίζουν τα ΜΜΕ να τον διαδέχεται οφείλουν σήμερα, πριν την έναρξη της μητέρας των μαχών.
Να ξεκαθαρίσουν στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αν αυτό υφίσταται ή ΟΧΙ ?
Για να ξέρουμε που πάμε και ποιο στόχο έχει ο αγώνας μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: