DEH

DEH

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ «ΕΝΩΣΗ»

ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 51% ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Από τον χώρο όπου πριν 32 χρόνια παρακολουθούσε ως νέος βουλευτής τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να υπογράφει την « εκκίνηση » της Ευρωπαϊκής Πορείας της Χώρας, από τον ίδιο χώρο επέλεξε, ως Αρχηγός της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, να ανακοινώσει ΟΧΙ την αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΗ με Δημόσιο χαρακτήρα, με το 51% στο Κράτος αλλά την μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της επιχείρηση με ότι αυτό σημαίνει για
 την Δυτική Μακεδονία.

Αυτό είναι « ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ » από την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Ζάππειο.

- Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις με σύγχρονο τρόπο ξεκινώντας από την απελευθέρωση της ενέργειας.

- Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να μείνουν σε κρατικό έλεγχο. Θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή για τα κομμάτια που θα προτείνουμε προς αποκρατικοποίηση».

Με απλά λόγια ο Πρόεδρος, προτείνει να ιδιωτικοποιηθεί το φιλέτο της ΔΕΗ δηλ. οι Σταθμοί Παραγωγής , τα Ορυχεία και η Εμπορία, εκεί που βρίσκονται όλα τα λεφτά ενώ για τα δίκτυα που δεν υπάρχει κέρδος να μείνουν στο «κοροΐδο» τη ΔΕΗ.

Τα σημερινά Βάρβαρα, Αντιλαϊκά και Αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζει η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζει….. να τα εφαρμόσει και η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση;;;;

Με πρόσχημα την κρίση και τις ευλογίες διεθνών οικονομικών οίκων, η κυβέρνηση δρομολογεί σοβαρές και επώδυνες εξελίξεις στην Επιχείρηση. Εξελίξεις που σχετίζονται με τη δομή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την εκποίηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και την αλλοίωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Δηλώνετε ενάντια στο μνημόνιο ο κ. πρόεδρε αλλά στηρίζετε !!! την ήδη υποταγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. στρώνοντας το χαλί στα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα που επιθυμούν διακαώς να κυριαρχήσουν στο ενεργειακό πεδίο της χώρας και στρώνει το χαλί στους κερδοσκόπους φορτώνοντας τα βάρη στον τελικό καταναλωτή, για τον οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται.

Θυμίζουμε στον κ. πρόεδρο αλλά και στους συμβουλάτορες της Ν.Δ ότι, η ΔΕΗ δεν είναι « ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ », δεν ανήκει ούτε στην Αντιπολίτευση, ούτε στην κυβέρνηση και φυσικά ούτε στους τοκογλύφους δανειστές. Είναι κτήμα και δικαίωμα του δεινοπαθούντος Ελληνικού λαού και η Ιδιωτικοποίηση θα φέρει δυσβάστακτες αυξήσεις των τιμολογίων που δεν αντέχει ο Έλληνας πολίτης.

Θυμίζουμε επίσης ότι, η ηλεκτρική ενεργεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα οποιοδήποτε προϊόν, που μέσω αυτού θα κερδοσκοπούν ιδιωτικά συμφέροντα και ζητούμε ΤΩΡΑ, από τον πρόεδρο κ. Σαμαρά να υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία τις προσυνεδριακές της αποφάσεις για την Ενέργεια που πήραμε πριν από ένα χρόνο στα Κοίλα Κοζάνης για ΔΕΗ Δημόσια με το 51% στο Κράτος και να απομακρύνει όλους αυτούς που είναι γύρω του και τον οδηγούν σε ΛΑΘΟΣ αποφάσεις.

Τα Συνδικαλιστικά στελέχη της « ΔΑΚΕ ΔΕΗ Η ΕΝΩΣΗ » δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σεβόμενοι την ιστορία μας και προπαντός τους εργαζόμενους που κληθήκαμε να εκπροσωπούμε, γυρίζουμε την πλάτη στους συκοφάντες και συνεχίζουμε αταλάντευτα τον ΑΓΩΝΑ……

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αντιδρούμε στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Δεν πιστεύουμε ότι οι θυσίες που καλείται να κάνει ο Ελληνικός Λαός είναι κοινωνικά δίκαιες. Για εμάς δεν υπάρχουν διλήμματα…. Δεν μας πτοεί η δημαγωγία και η παραπληροφόρηση. Στην απροκάλυπτη επίθεση των χαϊδεμένων παιδιών της λέσχης bildeberg , εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι ενισχύουμε τη δράση του κινήματος και αντιδρούμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συστρατευθούν μαζί μας στον δύσκολο αγώνα που έχουμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ταχτούν στις τάξεις της « ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ » για να στείλουμε όλοι μαζί το ΜΗΝΥΜΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ

Ο Αγώνας ξεκίνησε και σε αυτό τον αγώνα δεν υπάρχει ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.

« Η ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ »

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: