DEH

DEH

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αμάν πια!!!

του Ταγάρα Χαράλαμπου

Λόγω του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τρόϊκα (σύγχρονοι τύραννοι της κοινωνίας), λόγω της κήρυξης πολέμου της κυβέρνησης με τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους καταστηματάρχες και γενικότερα με όλη την κοινωνία, κάθε μέρα με την ημέρα ενισχύεται η απόγνωση, βυθίζονται και εξαφανίζονται οι θετικές προσδοκίες και τα όνειρα όλων μας.
Δυστυχώς, κάθε μέρα κι άλλο ένα μαύρο σενάριο και για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ συνοδεύει τις έως τώρα καθημερινές κοινωνικές αρνητικές εξελίξεις. Το παράδοξο είναι ότι κάποια συνδικάτα, κάποια «απομεινάρια μιας άλλης εποχής», κάποιοι «ιδεολόγοι παρακμής», κάποιοι ψευτοσοσιαλιστές, κάποιοι συμβιβασμένοι ψευτοσυνδικαλιστές που η ρητορεία τους χαρακτηρίζεται από βαριά συνδικαλιστική φρασεολογία και λαϊκισμό, προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της
 κυβέρνησης με μια ανακοίνωσή τους ή με ένα άλλο και νέο δελτίο τύπου!!! Κούφια τα λόγια τους.

Από τη μια προσπαθούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και από την άλλη παίζουν το ρόλο του προστατευτικού κιγκλιδώματος στην ήδη εκτροχιασμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Είναι σίγουρα προδοσία από όλους αυτούς που άκουσαν το «βυθίσατε το Χόρα» και νόμισαν «βυθίσατε τη χώρα».

Μετά απ΄ όλα αυτά, φοβόμαστε ότι μπορεί να επαληθευτούν κάποια στιγμή αυτά που επισημαίνουν επιστήμονες. Ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις σε κοινωνίες με μεγάλη κρίση, αφθονούν και πολλαπλασιάζονται «οι γραφικοί», «οι παλαβοί», «οι ακραίοι», «οι μηδενιστές» και «οι οπαδοί της βίας». Και αν αντιληφθούν όλοι αυτοί ότι «όλα επιτρέπονται» και τίποτα δεν τιμωρείται, δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που θα τους σταματήσει από το να μετατρέψουν κάποια ώρα τα πάντα σε ρινγκ βίαιης επίλυσης των αδικιών και των όποιων δίκαιων διαφορών με αυτούς που πιστεύουν ότι τους φταίει.

Ξεχνούν ότι μεγαλύτερη βία είναι η ανεργία, η φτώχεια, η εργασιακή τρομοκρατία και όταν ασκείς βία, δεν μπορείς να ελέγξεις τις αντιδράσεις της κοινωνίας και του κόσμου.

ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!! Πόσο ακόμα μπορεί να κρατήσει αυτή η κατάσταση και να την ανεχόμαστε;

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια διότι, εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν συμβιβαζόμαστε και δεν πάψαμε ποτέ να πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι πολλά μπορούν ν΄ αλλάξουν αν όλοι το θελήσουμε.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θ΄ αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Θυμίζουμε ότι δεν σέρνουμε τα βήματά μας «από δω κι από κει». Θυμίζουμε ότι δεν θέλουμε άλλους «φωτισμένους» και «πρωτοπόρους». Θυμίζουμε ότι δεν θέλουμε άλλους «φτασμένους» και «ειδικούς».

Πιστεύω ότι ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί, θα πρέπει να διαμορφώσουμε τις αναγκαίες συνθήκες και προϋποθέσεις για να καταργήσουμε τα σημερινά δεδομένα που μας επιβάλει η κυβέρνηση, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός και «ο μηχανισμός στήριξης».

Πιστεύω ότι ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί, είμαστε εκείνοι που θα γράψουμε την υγιή εργασιακή μας ιστορία και όχι αυτοί που πιστεύουν ότι «το μνημόνιο είναι μονόδρομος».

Πιστεύω ότι ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί, είμαστε η δύναμη και δεν θα δώσουμε «λευκά χαρτιά» σ΄ όσους παζαρεύουν και ξεπουλούν τα δικαιώματά μας.

Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε και έτσι απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μας ποδοπατήσουν.

Όσο πιο πολλοί είμαστε, μπορούμε με καλύτερο τρόπο να υπερασπισθούμε τα δικαιώματά μας.

Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε και να λέμε στην κοινωνία, στις επόμενες γενιές και στα παιδιά μας:

ΝΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ

Τελευταία με την γνωστοποίηση από τα Μ.Μ.Ε. τα της Ομοσπονδίας μας, οι πρακτικές των συνδικαλιστικών αρχών της ΔΕΗ προκαλούν και εκνευρίζουν διότι, αυτές οι «αποκαλύψεις» δεν πιστεύουμε ότι θα περίμεναν να τις δεχθούν οι εργαζόμενοι…ειρηνικά και η κοινωνία άκριτα. Έχουμε λοιπόν χρέος να τους απομονώσουμε και να τους αποβάλουμε από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων διότι, οι όποιες τους πρωτοβουλίες κρίθηκαν αδιέξοδες και εξαφανίσθηκαν αφού τους ξεπέρασαν τα γεγονότα.

Συνεχίζουν να θέλουν κι άλλα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν φτάσει στα όριά τους. Σ΄ όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ήρθαν τα πάνω-κάτω από την κυβέρνηση από το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» και από τα «κεσέμια» του συνδικαλιστικού κινήματος, που όλοι τους αυτοί συνεχίζουν να ζουν στον δικό τους άλλον κόσμο.

Έχασαν και χάνουν καθημερινά την όποια επαφή είχαν με την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Κάθε μέρα και πιο πολύ τους απομονώνουν οι εργαζόμενοι με όλη την κοινωνία και αυτό φαίνεται από την μη ανοχή, την μη κατανόηση, τις διαγραφές και την απαξίωση.

Σήμερα που τα σύννεφα πυκνώνουν, ΟΛΟΙ απαιτούμε να φύγουν όσοι μας έφεραν σ΄ αυτήν την κατάσταση και όσοι έδειξαν ανοχή και «κατανόηση» στο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ».

Όταν θυμίζουμε σ΄ αυτά τα συνδικαλιστικά «κεσέμια» της ΔΕΗ όλα τα παραπάνω, εκνευρίζονται και εξαγριώνονται.

Μάλλον αυτό τους καλλιεργεί συνδικαλιστική ανασφάλεια.

Εμείς απλά τους θυμίζουμε ότι, οι γερασμένες τους ιδέες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν, έφεραν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ σε οπισθοδρόμιση.

Εμείς απλά τους θυμίζουμε ότι, έχουν αναγορεύσει το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ στον υπ΄ αριθμό ένα στόχο για τη συνδικαλιστική τους ασυλία, για το ραχάτι, για τη χαλάρωση και για την απουσία από την εργασία τους τον περισσότερο εργασιακό χρόνο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν αληθινοί και πραγματικοί συνδικαλιστικοί λόγοι.

Και όλοι αυτοί; Με περισσό κομπασμό επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια. Και αφού έχουν και στη διάθεσή τους καθημερινά και ένα ηγεμονικό τηλεπαράθυρο, προσπαθούν να φτιασιδώσουν τα πρόσωπά τους και να επιβιώσουν συνδικαλιστικά.

Βέβαια, το ενδεχόμενο και απλοί εργαζόμενοι να εκφράσουν τις δικές τους διαφορετικές ίσως απόψεις σε τηλεπαράθυρα, ανήκει αποκλειστικά στο χώρο της φαντασίας μας.

Μέσα από το θέατρο σκιών που παίζουν, επιμένουν να δηλώνουν ότι ασκούν συνεπή συνδικαλισμό!!!

Κακαρίζουν σαν τις κότες που δεν κάνουν όμως αυγά.

Και μη προσπαθήσουν να μας πουν ότι δεν είναι έτσι. Διότι και οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, και τα γνωρίζει και τους γνωρίζει. Όλοι μας τους χαρακτηρίζουμε εξαιρετικά μέτριους κι αν προσπαθήσουμε να τους βαθμολογήσουμε, ίσως ο βαθμός επίδοσής τους να είναι χαμηλότερος της βάσης.

Θα πρέπει πλέον να καταλάβουν ότι οι αφελείς έχουν πια λιγοστέψει και ήρθε η ώρα να ανασάνουμε «καθαρό αέρα».

Μετά απ΄ όλα αυτά, ίσως προσπαθήσουν να μας εκφοβήσουν, να μας χλευάσουν ή να φιμώσουν την διαφορετική άποψη.

Όμως τους αγνοούμε, τα προσπερνούμε και τους προειδοποιούμε:

Εμείς όμως και αποφασισμένοι είμαστε και θα παλέψουμε για έναν αληθινό και γνήσιο συνδικαλισμό και για μια καλύτερη και οριστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η κοινωνία μας γενικότερα.

Αλήθεια, όλοι αυτοί κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια;

Θα μάθουν στα παιδιά τους ότι όπως στους συνταξιούχους βουλευτές που είναι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και που διεκδικούν αναδρομικά, έτσι και για όλους μας:

Κάθε νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Και ο νοών νοείτω.

ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΗ
(ΠΑ.Σ.ΥΠ. ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: