DEH

DEH

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ : ΤΑΥΤΕΚΩ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ συνεχίζεται

Η Διάλυση, πρόδηλη στα μάτια των ασφαλισμένων. Η ταλαιπωρία απίστευτη. Η εξυπηρέτηση αποτελεί Γολγοθά, αφού οι ουρές στα ταμεία του ΤΑΥΤΕΚΩ είναι ατελείωτες, ενώ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα εξομάλυνση της σημερινής διαμορφωμένης κατάστασης.
Η λύση που επιλέχθηκε για την πληρωμή των Ιατρικών δαπανών, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ανεπαρκής για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η όλη κατάσταση είναι πλέον ζοφερή, τόσο για τους συναδέλφους στην εξυπηρέτηση όσο και για τους
ασφαλισμένους, ενώ σε συνδυασμό με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού το μέλλον του φορέα είναι δυσοίωνο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να λάβει επιπρόσθετα μέτρα για την αποσυμφόρηση της όλης κατάστασης, προς όφελος του φορέα και των ασφαλισμένων. Επιπρόσθετα,
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ
· Με την απόφαση του ΤΑΥΤΕΚΩ για μηνιαία χορηγία 40 ωρών υπερωριακής απασχόλησης – ακόμη και αν είναι απόφαση υπουργού – στους υπαλλήλους οι οποίοι προσλήφθηκαν με τις διατάξεις του Ν.3205/2003 και εργάζονται στις υπηρεσιακές μονάδες του ΤΑΥΤΕΚΩ.

· Αναμφίβολα και χωρίς περιστροφές, τασόμεθα υπέρ της αμοιβής της υπερωριακής απασχόληση - μόνο, όταν είναι πραγματική, δηλαδή οι μισθωτοί να εργάζονται πέραν του ωραρίου.

· Στην αντίθετη περίπτωση, γιατί πρέπει να υπάρχει η διάκριση αυτή σε σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό που προέρχεται από ΔΕΗ – ΟΤΕ – Τράπεζες; Είμαστε της άποψης ότι στο φορέα πρέπει να μην υπάρχουν διακρίσεις γιατί δημιουργούν τριβές, οι οποίες εντείνονται όταν οι απολαβές είναι «πλασματικές»!!!

Γιατί πέραν των άλλων, μπορεί το υπουργείο να προβλέπει έναν αριθμό ωρών για υπερωριακή απασχόληση, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να απορροφηθεί. Άλλωστε σήμερα, η περιστολή δαπανών αποτελεί αδήριτη ανάγκη, γιατί ο «πάγιος πόρος» αμφισβητείται με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται νοσήλια και συντάξεις.

Συνακόλουθα, καλούμε τους προϊσταμένους των ΠΕΚΑ να λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον του ταμείου και των ασφαλισμένων στη λογική ότι «το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικό άρα και δίκαιο».

Γραφείο Τύπου
ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: