DEH

DEH

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σταματούν την εκτέλεση συνταγών εργαζομένων της ΔΕΗ από την Δευτέρα οι φαρμακοποιοί

Λίγες ώρες μόνο μετά την ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ του μεγαλύτερου σωματείου της περιοχής στην ΔΕΗ, για επιτυχή λύση στο πρόβλημα των Ιατρικών δαπανών και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, με την υιοθέτηση του τρόπου καταβολής του ΙΚΑ μέσω τραπεζικού λογαριασμού και από το ΤΑΥΤΕΚΩ.
Νέο σημαντικό πρόβλημα ανέκυψε για τους ασφαλισμένους στην ΔΕΗ. Από την Δευτέρα 2 Μαΐου, δεν θα εκτελούνται συνταγές πλέον από τους φαρμακοποιούς της Αθήνας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είχαν θέσει ως προθεσμία, αφότου είχαν αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους. Έτσι, από τη Δευτέρα δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων της ΔΕΗ, του ΟΠΑΔ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ και οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που έχουν χρόνιες παθήσεις και λαμβάνουν φάρμακα για την αντιμετώπιση τους, θα δαπανούν έως και το 70% του μισθού ή της σύνταξής τους ανάλογα για την αγορά των φαρμάκων που χρειάζονται.

Σημειώνεται ότι υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφληθούν, από τον ΟΠΑΔ, οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας. Αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλουν την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Καλές οι λύσεις και τα πανηγύρια, αλλά ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: