DEH

DEH

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Απριλίου, πρόκειται να ληφθούν οι αποφάσεις από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου καθοριστεί η απεργιακή στάση της εν όψει του ψηφίσματος του ν/σ στη Βουλή που θα περιλαμβάνει περαιτέρω πώληση ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στη ΔΕΗ(από 51% στο 34%).


Η πρόταση που επικρατεί στο τραπέζι της ΓΕΝΟΠ αφορά σε κυλιόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις, τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Για να καταλάβει κανείς το έγκλημα, την ληστεία , τα ψέμματα αρκεί μόνο ένα στοιχείο...


Το Δημόσιο έχει ήδη προχωρήσει σε τρεις μετοχοποιήσεις – από το 2001 έως και το 2003 – όπου εισέπραξε συνολικά 1,4 δισ. ευρώ, ενώ αν είχε διατηρήσει το 100% της Δημόσιας Επιχείρησης
 Ηλεκτρισμού, θα εισέπραττε περί το 1,1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, μόνο από μερίσματα.

Και βέβαια όλα αυτά από τους πολιτικούς μας που ενώ όλοι τους υπέγραφαν και μας έδιναν χρήματα για κοινωνικές δραστηριότητες, τώρα κάνουν τις μωρές παρθένες και προκειμένου να πετύχουν ακόμα ένα έκλημα εφαρμόζουν μεθόδους του Χίτλερ και του Γκαίμπελ προκειμένου να φέρουν αντιμέτωπους τους εργαζόμενους με το κοινό λαικό αίσθημα ειδικά τώρα που είμαστε και σε οικονομική κρίση.

5,8 € /το μήνα ή 69,6 € /το χρόνο ανά εργαζόμενο είναι η θεσμοθετημένη παροχή της ΔΕΗ προς τους εργαζομένους της (25 εκ ευρώ τα έτη 1999-2008) είναι μια πάγια τακτική , ένας θεσμός που μετρά τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες στα κράτη της Ευρώπης. Είναι δε αναγνωρισμένη πρακτική στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από την ίδια ΕΕ, και αποτελεί την πιο συχνή εκδήλωση του θεσμού της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Κατασκηνώσεις παιδικές, πρόγραμμα διακοπών για όλους και πολλά άλλα ξαφνικά έγιναν παράνομα και επεμβαίνει ο εισαγγελέας...άκουσον άκουσον..!!
Στην περίπτωση της ΔΕΗ μάλλον ισχύει το «όλοι μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου. Ένα είναι βέβαιο: δεν τα φάγαμε μόνοι μας οι εργαζόμενοι με τους πουλημένους συνδικαλιστές . Εμείς οι εργαζόμενοι, μάλιστα, φάγαμε ψίχουλα!


Πολιτικοί και διοικήσεις ήταν αυτοί που καταλήστευσαν τη ΔΕΗ, την οποία, τώρα, θέλουν να ξεπουλήσουν.

Οι γκαιμπελίσκοι της κυβέρνησης του Μνημονίου και των μέσων ενημέρωσης, όμως, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Στρέφουν το ενδιαφέρον προς τον διαβρωμένο κομματικό συνδικαλισμό για να αιτιολογήσουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Που ξεπούλησαν την περιουσία του Ελληνικού λαού στους μεγαλοεργολάβους??
Φυσικά όχι.


Πως, άλλωστε, όταν κάποιοι εκ των ιδιοκτητών καναλιών και εφημερίδων «φιγουράρουν» στις κοινοπραξίες που θα διεκδικήσουν μερίδια της πίτας της ΔΕΗ και της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας την επόμενη ημέρα;

«Μεγάλο κακό είναι, οι χειρότεροι να εξουσιάζουν και να κυβερνούν τους καλύτερους» ! (Ισοκράτης 436 π.χ.)

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.!!!!!!!!!

kafeneio-megalopolis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: