DEH

DEH

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Εξαφανίστηκαν πειστήρια για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

''Φτερά" έκαναν την Τρίτη πειστήρια της έρευνας του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζή σχετικά με τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής".


Το συμβάν έλαβε χώρα στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου είχαν μεταβεί συνεργάτιδες του γενικού επιθεωρητή για τις ανάγκες της έρευνας.

Εκεί υπάλληλοι της ΔΕΗ τους παρέδιδαν τιμολόγια που αφορούσαν πληρωμές της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ τα οποία μετέφεραν σε άλλο χώρο προκειμένου να φωτοτυπηθούν.

Ωστόσο, όταν θέλησαν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει και να αποχωρήσουν από
τα γραφεία της ΔΕΗ, αντιλήγθηκαν ότι είχαν εξαφανιστεί τόσο τα φωτοαντίγραφα αλλά και προσωπικά τους έγγραφα.

Κατόπιν τούτου, οι συνεργάτιδες του κ. Ρακιντζή μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας όπου και υπέβαλαν μήνυση κατ' αγνώστων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα του κ. Ρακιντζή έχει να κάνει με τη νομιμότητα των πληρωμών της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ την περίοδο 1999-2010.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, δεν αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο την έρευνα, καθώς είναι εύκολο να βρεθούν τα πρωτότυπα έγγραφα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Ρακιντζής σκόπευε να παραδόσει την έκθεση στις αρχές του μήνα, αλλά εν όψει συγκέντρωσης νέων στοιχείων, η παράδοση της έκθεσης μετατέθηκε για πριν το Πάσχα.

Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: