DEH

DEH

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011



Το έγκλημα κατά της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού ολοκληρώνεται
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Συνάδελφοι - ισσες

Η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ε.Ε. και της Τρόικα εντείνει τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και
βάζει ταφόπλακα σε κατακτήσεις δεκαετιών της εργατικής τάξης. Μειώνει και άλλο τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους σε περαιτέρω απελπισία και εξαθλίωση.

Το ξεπούλημα συνεχίζεται: Η κυβέρνηση ήδη δεσμεύτηκε στην Ε.Ε. για τα δυο επόμενα χρόνια να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία αξίας 50 δις €!

Σειρά έχει τώρα και η ΔΕΗ. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εναρμόνισης με την Οδηγία 72/2009 προωθεί τον κατακερματισμό της ΔΕΗ με την δημιουργία θυγατρικών σε Μεταφορά και Διανομή καθώς και το άνοιγμα του δρόμου για παραχώρηση σε ιδιώτες του Δικτύου Μεταφοράς. Επίσης εξετάζει την περαιτέρω μετοχοποίηση της Επιχείρησης ή την παραχώρηση του μάνατζμεντ ενώ είναι ανοικτό το θέμα με την πώληση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής.

Οι εξελίξεις αυτές με τις εντολές Ε.Ε. - Τρόικα θα οδηγήσουν σε πλήρη διάλυση τη μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις για τον λαό και τους εργαζόμενους.

Το ρεύμα είναι αγαθό των Ελλήνων καταναλωτών και όχι προϊόν
κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν θα συναινέσουν στη διάσπαση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά αντιθέτως θα αναπτύξουν μέτωπο για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης ώστε να προασπίσουν τα συμφέροντα και την περιουσία του Ελληνικού λαού.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να παραχωρηθεί σε ιδιώτες
η περιουσία της Επιχείρησης του ελληνικού λαού.

Απέναντι στη διάλυση της μεγαλύτερης Δημόσιας Επιχείρησης θα βρουν μαχόμενους τους εργαζόμενους, το συνδ. κίνημα και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στο πλάι τους.

Το συνδ. κίνημα στη ΔΕΗ εδώ και χρόνια έχει υπογράψει το δικό του Μνημόνιο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ, με μοναδικό σκοπό να προασπίσει όχι μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και την περιουσία ολόκληρου του Ελληνικού λαού που σήμερα καταληστεύεται με τον χειρότερο τρόπο.

Είναι θέμα επιβίωσης και προοπτικής να απαλλαγεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η χώρα μας από την Τρόϊκα και το Μνημόνιο.

Περικοπές μισθοδοσίας - Ασφαλιστικό ΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είδαν μέσα σ ένα χρόνο να μειώνονται κατά 25% οι αποδοχές τους αλλά όπως φαίνεται για την Τρόικα και την Κυβέρνηση δεν είναι αρκετά. Γι’ αυτό και εκτός από τα 40 εκατομμύρια ευρώ που έχει συμφωνήσει η Διοίκηση της ΔΕΗ με το Υπουργείο να κόψει από υπερωρίες και εκτός έδρας, στην «κλίνη του Προκρούστη» μπαίνουν τώρα, το ωράριο, τα επιδόματα, ο ΚΚΠ/ΔΕΗ και η κατάργηση των μισθολογικών κλιμακίων μέσα από την σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα.

Τα Ιατρεία στα ΠΕΚΑ υπολειτουργούν, χωρίς γιατρούς εδώ και ένα χρόνο, χωρίς λεφτά στα ταμεία με συνέπεια την ταλαιπωρία των εργαζομένων των συνταξιούχων και των οικογενειών τους. Και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τον Ιούνιο. Ενώ παράλληλα χρήματα για επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ δεν θα υπάρχουν μετά τον Αύγουστο και όλα αυτά λόγω μειωμένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έλλειψη τεχνικού προσωπικού

Η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους σε ΑΗΣ - Ορυχεία είναι απελπιστική κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού με αποτέλεσμα την μη πλήρη επάνδρωση μηχανημάτων και εξοπλισμού στα ορυχεία, την αποδυνάμωση έως και εξαφάνιση σημαντικών συνεργείων Συντήρησης στους ΑΗΣ και Ορυχεία. Οι εργολαβίες δε κατάντησαν μάστιγα της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης, θα απαντήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε

 Δημόσια, Ενιαία και Καθετοποιημένη ΔΕΗ που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας. Μόνο μια τέτοια ΔΕΗ μπορεί να εξασφαλίσει ανάπτυξη στον τόπο, φθηνό ρεύμα για το λαό, εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα στους εργαζόμενους στον κλάδο της ενέργειας.

 Ανατροπή της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

 Χωρίς καμία άλλη οικονομική περικοπή. Αντίθετα αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις και σταθερή εργασία. Επαναφορά καταβολής των δώρων.

 Προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού.

 Επάνδρωση άμεσα με μόνιμους Ιατρούς στο Ασφαλιστικό μας. Απρόσκοπτη παροχή ιατρικών - φαρμακευτικών υπηρεσιών, των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.


Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης αποφάσισε και θα προχωρήσει:

 Σε πρόγραμμα απεργιακών μέτρων σε ΑΗΣ και ΛΚΜ από την Δευτέρα 4 Απριλίου με:

• Τήρηση της νομοθεσίας για την πλήρη επάνδρωση των μηχανημάτων.

• Δεν οδηγούμε - δεν επιβιβαζόμαστε σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό.

 Σε δυναμικές συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες στο χώρο για τις οποίες θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.

 Μαζικό διάβημα στο ΤΑΥΤΕΚΩ στην Αθήνα για τα προβλήματα του Ασφαλιστικού.

Συνάδελφοι - ισσες

Να πάρουμε την υπόθεσή στα χέρια μας. Να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει, για να υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας.

Να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση και τη λεηλασία των μισθών
και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: