DEH

DEH

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Επί ποδός πολέμου έχει τεθεί από χθες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς θεωρούν ότι με το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κ. Μπιρμπίλη στο υπουργικό συμβούλιο ανοίγει για τα καλά η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση μέχρι και του 49% του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού, ιδιοκτησίας μέχρι σήμερα της ΔΕΗ.
Τα μέλη της διοίκησης του συνδικάτου που βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ σε συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης έναντι της συγκεκριμένης πρόβλεψης του νομοσχεδίου, δήλωναν αιφνιδιασμένα από την τροπή που έλαβαν τα πράγματα. Και τούτο διότι η
 δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ στην οποία περιέρχονται τα πάγια και η λειτουργία του συστήματος μεταφοράς δεν είχε τεθεί στο τραπέζι στις μέχρι τώρα συνεννοήσεις με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη διοίκηση της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε κινήσεις με τις οποίες θα πιεστεί η κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη. «Είναι η πρώτη παρουσίαση ενός νομοσχεδίου. Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το νομοσχέδιο αυτό να γίνει νόμος εάν περιλαμβάνει τέτοιες κερκόπορτες για να παραχωρηθεί σε ιδιώτες η περιουσία της επιχείρησης και του ελληνικού λαού»

Δεν υπάρχουν σχόλια: