DEH

DEH

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ



Με απόλυτη επιτυχία, στέφθηκε η πρωτοβουλία του Σωματείου Η «ΕΝΩΣΗ» στην κοινή σύσκεψη όλων των φορέων, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης.

Παρόντες ήταν: οι Βουλευτές Ν. Κοζάνης: κ. Αθανασιάδης Αλέκος, κ. Βλατής Ιωάννης ενώ ο κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης έστειλε χαιρετισμό , ο Αντιπεριφεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας Σόκουτης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Πλακετάς Παναγιώτης, το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και πρώην Βουλευτής Βλαχόπουλος Ηλίας, ο πρώην Νομάρχης Φλώρινας Στρατάκης Ιωάννης, ο Διευθυντής του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Παπαιωάνου Εμμανουήλ, ο Διευθυντής του ΥΗΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ Παναγιωτίδης Ιωάννης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Σάββας Χρήστος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κοζάνης Καρακάσης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δ. Μακεδονίας Μαυροματίδης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Θεοδωρίδης Νικόλαος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δραγατσίκας Αθανάσιος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαίδας Καλαιτζόπουλος Ματθαίος, ο αναπληρωτής Δ/ΝΤΗΣ ΛΚΔΜ Καραμπακάκης Ιωάννης, το Μέλος του Δ.Σ ΔΕΗ Καραβασίλης Ιωάννης, το Μέλος του Δ.Σ των ΑΠΕ Κάτανας Γεώργιος, ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ Καραλευτέρης Παντελής, ο Αντιπρόεδρος της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ Μανές Ιωάννης, Το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, Τα προεδρεία των Σωματείων Λιγκιστής, Χειριστών, Χειριστών Μηχ. Εκτελ. Τεχν. Έργων Ν. Κοζάνης , Αλληλεγγύης, οι Πρώην Αντιδήμαρχοι Κοζάνης Βασδάρης Θεόδωρος και Παπαγεωργίου Ιωάννης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κιτίδης Κωνσταντίνος, Σύλλογοι Περιβάλλοντος, Οικολογικές Οργανώσεις, Σύλλογοι Ανέργων, Εργαζόμενοι αλλά και Πολίτες .

Μέσα από έναν γόνιμο – παραγωγικό και ουσιαστικό διάλογο συμφωνήθηκε από όλους τους
συμμετέχοντες η ανάγκη ενός κοινού ενιαίου λόγου, η αποφυγή μονομερών εκφράσεων και δράσεων και η αποσπασματική αντιμετώπιση των θεμάτων.

Προτάθηκε από κοινού η Ιεράρχηση των κορυφαίων θεμάτων που απασχολούν αυτή τη στιγμή την περιοχή σε σχέση με την ΔΕΗ.

- Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την διάσπαση της επιχείρησης.

- Η ανάγκη πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό της χώρας για την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή.

- Ολοκλήρωση της διαδικασίας του Ορυχείου της Βεύης καθώς και η διάνοιξη νέων Ορυχείων.

- Η αναγκαιότητα της πανελλαδικής αξιολόγησης του λιγνίτη στο χρόνο.

- Εξαίρεση της ΔΕΗ, του Νόμου 5 προς 1 (5 αποχωρήσεις, 1 πρόσληψη) .

- Δουλεμπόριο – εποχιακή απασχόληση – εργασιακές σχέσεις – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Μετά από τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις όλων των φορέων αποφασίστηκε :

- Η δημιουργία ενός Συντονιστικού Περιφερειακού οργάνου.

- Ομάδα οικιοθελής συμμετοχής για προβληματισμό και διαμόρφωση θέσεων, με ανάλογη αιτιολογική στήριξη.

- Ιεράρχηση των πρώτων αναγκαίων προβλημάτων με πρόταση συζήτησης στη Περιφέρεια.

Η «ΕΝΩΣΗ» θα συνεχίσει την προσπάθεια της για υλοποίηση όλων αυτών που συναποφασίσαμε για ένα ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο για την ύπαρξη της περιοχής που θα συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή Η/Ε.



ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: