DEH

DEH

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Γερμανικό ενδιαφέρον για το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Στην πορεία αλλά και τις προοπτικές της Ελληνογερμανικής συνεργασίας στο τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και του Πρέσβη της Γερμανίας Δρ. Roland Wegener που έλαβε χώρα σήμερα στο ΥΠΕΚΑ.
Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική πλευρά εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τη μεγάλη επένδυση που περιλαμβάνει τη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Κοζάνη.
Παράλληλα, η Υπουργός ΠΕΚΑ, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζοντας στον Πρέσβη της Γερμανίας τις
 πάγιες θέσεις της Ελλάδας που αφορούν στη μη χρήση πυρηνικής ενέργειας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διεξαγωγή stress test στις πυρηνικές μονάδες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα άμεσης διεξαγωγής stress test στις υφιστάμενες αλλά και σχεδιαζόμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις γειτονικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Τον Γερμανό Πρέσβη συνόδευε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας, Albert Graf.

Δεν υπάρχουν σχόλια: