DEH

DEH

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Έφυγε το 11% του συνολικού προσωπικού...Κολλημένες οι μετατάξεις

Το 2010, εγκατέλειψαν την επιχείρηση 2.349 άτομα, μπροστά στο φόβο νέων περικοπών στα μισθολογικά και ανατροπών στο ασφαλιστικό, αριθμός που αντιστοιχεί στο 11% του συνολικού προσωπικού της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε 21.470 άτομα. Ο ρυθμός των αποχωρήσεων ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με το συνηθισμένο μέσο ετήσιο ρυθμό αποχωρήσεων, ο οποίος κυμαίνεται κανονικά μεταξύ 4% και 5%.
Εκεί όπου επίσης παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα στην επιχείρηση, είναι αυτό που σχετίζεται με την
 ανισόρροπη κατανομή του προσωπικού. Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της επιχείρησης, υπάρχει περίσσεια υπαλλήλων σε διοικητικές θέσεις γραφείου και μεγάλη έλλειψη σε τεχνίτες και γενικά σε στελέχη «μάχιμων» θέσεων. Οι μετατάξεις που θα μπορούσαν να δώσουν λύση μέχρι κάποιο βαθμό και πράγματι εξετάζονται από την επιχείρηση, «κολλάνε» στους υφιστάμενους κανονισμούς εργασίας και στην πραγματικότητα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Προβλήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συναντά ακόμα και η πρόσληψη – πάντα μέσω ΑΣΕΠ – των τελευταίων 400 υπαλλήλων από τον προηγούμενο εγκεκριμένο διαγωνισμό, για τους οποίους δεν έχει δοθεί ακόμα το πράσινο φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: