DEH

DEH

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δια χειρός... Ζερβού, η μήνυση για το σκάνδαλο στη ΔΕΗ

Για απιστία περί την υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται με βάση τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στις 18 Φεβρουαρίου έξι υπάλληλοι και εννέα εργολάβοι για την υπόθεση των αναθέσεων της διεύθυνσης ασφάλειας εγκαταστάσεων της γενικής διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων της επιχείρησης.

Παράλληλα η μήνυση της ΔΕΗ στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου που πιθανόν εμπλέκεται στο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά από Ένορκη Διοικητική Ανάκριση που διενεργήθηκε από τη ΔΕΗ.
Με βάση το πόρισμα της ΕΔΑ, η εταιρεία ζημιώθηκε κατά τουλάχιστον 3,3 εκατ. ευρώ, από αναθέσεις έργων ασφάλειας κτιρίων, τα οποία είχαν πραγματικό κόστος 4,2 εκατ. ευρώ, τιμολογήθηκαν ωστόσο 4,2 εκατ. ευρώ.
Το πόρισμα παρατηρεί ότι γινόταν κατάτμηση των έργων ώστε να μη χρειάζονται διαγωνισμοί και συμπεραίνει ότι για να γίνουν αυτές οι υπερκοστολογήσεις απαιτήθηκε η συνέργεια περισσότερων του ενός υπαλλήλων επί μακρό χρονικό διάστημα.
Με βάση το ίδιο πόρισμα διαπιστώθηκαν 224 τιμολογήσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ για 86 συμβάσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και 138 τιμολόγια έως 6 χιλιάδων, συνολικού ύψους 700 χιλιάδων ευρώ

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: