DEH

DEH

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Με Μηνύσεις απαντά η ΔΕΗ στο σκάνδαλο του τομέα ασφάλειας

Μηνύσεις εναντίον των εργολάβων και των υπαλλήλων που εμπλέκονται στην υπόθεση των ύποπτων αναθέσεων για έργα ασφάλειας της επιχείρησης, αποφάσισε η ΔΕΗ να υποβάλλει σύμφωνα με απόφαση του τελευταίου Δ.Σ.
Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα, αποσκοπεί στο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της επιχείρησης, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πορίσματος της εσωτερικής διοικητικής ανάκρισης, ζημιώθηκε τουλάχιστον 3,3 εκατομμύρια ευρώ
καθώς συμβάσεις πραγματικής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ τιμολογήθηκαν και κόστισαν 4,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 224 τιμολογήσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, που αφορούν 86 συμβάσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και 138 τιμολόγια έως 6 χιλιάδων ευρώ το καθένα, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 700 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι μια εβδομάδα πριν, το Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε να στείλει στον εισαγγελέα το πόρισμα της ΕΔΑ για περαιτέρω έρευνα και πιθανή άσκηση διώξεων και όπως δείχνει η συνέχεια, αυτή την εβδομάδα η διοίκηση της εταιρείας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την υπόθεση μέχρι τέλους.

Όπως προκύπτει από την εσωτερική έρευνα, το «πάρτι» που είχε στηθεί, διήρκεσε αρκετά χρόνια κατά τα οποία τα έργα του Τομέα Ασφάλειας Εγκαταστάσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, δίνονταν με απευθείας αναθέσεις, αφού πρώτα έσπαγαν σε μικρότερα έργα και στη συνέχεια υπερτιμολογούνταν.

Το πόρισμα βάσει του οποίου και η ΔΕΗ προχωρά στην υποβολή μηνύσεων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η επιχείρηση κατέβαλε υπέρογκα ποσά γιατί κατά τις αναθέσεις:

- Γινόταν αδικαιολόγητη κατάτμηση τω έργων
- Δεν διενεργούνταν ανοιχτοί διαγωνισμοί
- Οι προϋπολογισμοί των έργων ήταν υπερβολικοι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ψαξτε και τισ συμβασεισ του αησ μελιτησ.κολητοσ του καβαλιερατου καιτου αλου πωσ τον λεν ο εργολαβοσ.μονιμοσ στην φυλαξη χρονια τωρα.μεσα και ο διευθυντησ