DEH

DEH

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Zougla online - Στο απυρόβλητο η Καμόρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την ώρα που όλοι οι Έλληνες ζητούν να μάθουν ποιοι είναι εκείνοι που τα «έφαγαν», ποιοι είναι εκείνοι που δεν σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα, οι πολιτικές υποσχέσεις περί διαφάνειας και αγωνίας για κάθαρση παραμένουν στο επίπεδο των τηλεοπτικών δηλώσεων.
Η δημοσιογραφική έρευνα, εδώ και πολύ καιρό, έχει δείξει με ακριβή στοιχεία το μεγάλο φαγοπότι στη Δ.Ε.Η.. Τόσο στον «Κίτρινο Τύπο» όσο και στη «Ζούγκλα» ήρθαν στο φως αδιάψευστα στοιχεία
 για σπατάλη και ρεμούλες άνευ προηγουμένου, αλλά, έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση και από κανέναν.

Σε πείσμα της «αδιαφορίας» όλων εκείνων που θεωρούν ότι η ευθύνη είναι συλλογική, συνεχίζουμε την έρευνά μας και μιλάμε με στοιχεία και ονόματα αυτών που συνεχίζουν να «τρώνε» ανενόχλητοι από Δικαιοσύνη, οικονομικές υπηρεσίες και κυβέρνηση.

Το κόλπο με τα κινητά

Τη Δευτέρα, στις 23.45 στο ALTER, αποκαλύπτουμε πώς η διαχείριση του πακέτου εταιρικών τηλεφώνων όλων των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, με έδρα που συνδέεται συμπτωματικά αλλά άμεσα με τον μεγαλοσυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ρίζο Ρίζο. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά σχετικά με την οικονομική διαχείριση του πακέτου κινητής τηλεφωνίας και οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο θέμα πέφτουν σαν βροχή.

Τα τουριστικά πακέτα των εργαζομένων

Όπως κάθε ομοσπονδία εργαζομένων, έτσι και στη Δ.Ε.Η. υπάρχουν προγράμματα που αφορούν στην ψυχαγωγία και τις διακοπές όλων των υπαλλήλων. Σε αυτά τα πακέτα, η Δ.Ε.Η. συμμετέχει με τα 2/3 της συνολικής δαπάνης και ο εργαζόμενος με το υπόλοιπο 1/3. Στον «Κίτρινο Τύπο» θα δείτε ποιες είναι οι συμβάσεις με τα τουριστικά πρακτορεία που ρυθμίζουν τις διακοπές των εργαζομένων, ενώ σας κρατάμε για έκπληξη το όνομα του συνδικαλιστή που είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές συμφωνίες, αν και όσοι έχουν παρακολουθήσει την έρευνα μπορούν εύκολα να καταλάβουν.

Η… Ασφάλεια της Δ.Ε.Η.

Στην πορεία της έρευνας προκύπτει άλλο ένα όνομα με πλούσια δραστηριότητα στην επιχείρηση. Ο … εργάζεται ως σύμβουλος ασφαλείας στη Δ.Ε.Η.. Στα χέρια μας βρέθηκε μια επαγγελματική κάρτα που φέρει τον ίδιο άνθρωπο ως εκπρόσωπο ιδιωτικής εταιρείας παροχής συμβουλών ασφάλειας. Στην εκπομπή θα παρακολουθήσετε πώς προσπαθούν να μας αποκρύψουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει εταιρεία με το ίδιο αντικείμενο εργασίας που έχει και στη Δ.Ε.Η..

Κρύβονται οι πάντες

Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση ούτε από τους οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, ούτε από τη Δικαιοσύνη αλλά ούτε και από την κυβέρνηση για όσα έχουν αποκαλυφθεί. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποκαλύψεων που έχουν γίνει, έχουμε δεχθεί χιλιάδες τηλεφωνημάτων από Έλληνες πολίτες που ρωτούν « Πού είναι το κράτος και η Δικαιοσύνη;», ζητώντας να μάθουν αν κάποιος έχει ζητήσει τα στοιχεία της έρευνάς μας. Η απάντηση είναι σαφής, συνεχίζουμε την έρευνα, για να δείξουμε ποιοι ξεκίνησαν και ποιοι συνεχίζουν το φαγοπότι και τα στοιχεία είναι στη διάθεση των πάντων. Για εκείνους που ξεχνούν τι έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα για τη Δ.Ε.Η. ακολουθεί λίστα.

1. Συνδικαλιστής πήρε 19.000 ευρώ για τα εκτός έδρας έξοδα 3 μηνών, προκειμένου να συμμετάσχει στην οργάνωση εκλογικής διαδικασίας.

2. Οδηγός διευθυντικού στελέχους της επιχείρησης έχει ετήσιο εισόδημα 146.000 ευρώ.

3. Συνδικαλιστής της Δ.Ε.Η. έχει στην κατοχή του, μαζί με έναν υπάλληλο, βίλα 2,5 ευρώ στη Βούλα και την απέκτησαν από πλειστηριασμό που προκάλεσαν οι ίδιοι.

4. Καταγγελίες για τον ίδιο συνδικαλιστή και τον ίδιο υπάλληλο για τοκογλυφία. Μίλησαν επώνυμα οι καταγγέλλοντες και δεν μιλούν άλλοι τρεις, με τους οποίους εκκρεμούν δικαστήρια για τους ίδιους λόγους.

5. Ο ίδιος συνδικαλιστής διατηρεί γραφείο που φέρει την ταμπέλα συλλόγου εργαζομένων της Δ.Ε.Η. σε οίκημα της κόρης του και όχι ιδιοκτησίας της Δ.Ε.Η., με τη σύμπτωση ότι στο ίδιο κτήριο διατηρεί και το γραφείο της επιχείρησής του ο υπάλληλος της Δ.Ε.Η., με τον οποίο έχουν χτυπήσει τους πλειστηριασμούς και έχουν μαζί τη βίλα στο Πανόραμα της Βούλας.

Και συνεχίζουμε… Απόψε στον «Κίτρινο Τύπο», στις 23.45 στο ALTER, με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: