DEH

DEH

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αγώνας για την ανατροπή του Μνημονίου

Του Βαγγέλη Μπουζούλα,
Γενικού Γραμματέα ΓΣΕΕ

Η κυβέρνηση του Μνημονίου και της τρόικας των «κατακτητών» αποφάσισε να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους και τους συνταξιούχους και να συνταχθεί με τους εντολείς της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Ο πρωθυπουργός υπόσχεται «βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας» την ώρα που οι άνεργοι τείνουν να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους και το 22% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει βάλει λουκέτο. Κάθε μήνα απολύονται 100.000 εργαζόμενοι και ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται ότι

«ΚΑΛΕΣΜΑ» ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ απέναντι στο Μνημόνιο και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες πρωτόγνωρης, από την περίοδο του Μεσοπολέμου μέχρι σήμερα, οικονομικής κρίσης, οι οποίες καθημερινά διευρύνονται, βάζοντας στη «μέγγενη» ολόκληρη την κοινωνία και κατ’ επέκταση μεγάλες επαγγελματικές ομάδες. Η ανεργία αυξάνεται διαρκώς, ενώ την ίδια στιγμή η ανάπτυξη βαλτώνει, χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα το παραμικρό ενδεχόμενο έστω και μερικής αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας, με δεδομένη τη δεσμευτική και μονόπλευρη συνταγή του μνημονίου, το οποίο συνδιαμόρφωσε η κυβέρνηση με την τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής
Ξεπεράσαμε το πρόβλημα και επανήλθαμε.


Το ξέρουμε ότι ενοχλούμε.

Το δικαίωμα να γράφεις και να μιλάς ελεύθερα το κατακτήσαμε στην Ελλάδα με σκληρούς αγώνες, αλλά το κατακτήσαμε.

Χρέος όλων είναι να το διαφυλάξουμε, έστω κι αν διαφωνούμε με αυτά που γράφονται ή λέγονται.

Ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί!!!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Αιγίου: «Χώρισε» με τη ΔΕΗ για χάρη της AEGEAN POWER

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου στη τελευταία του συνεδρίαση, έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Δημάρχου Αποστόλη Καραφωτιά και αποφάσισε να επιλέξει την εταιρεία AEGEAN POWER ως πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, για τις παροχές των τιμολογίων Γ21 και Γ22 του Δήμου Αιγίου και εξουσιοδότησε τον κ. Δήμαρχο για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Με το Νόμο 2773/99 και σε εφαρμογή σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας καθιερώθηκε και στην Ελλάδα η

΄΄Η κουτσομπόλα που τα λέει όλα΄΄

Σε υπογραφή Σ.Σ.Ε. θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το επόμενο διάστημα. Με την Ελληνική οικονομία να έχει βυθιστεί στην χειρότερη ύφεση της τελευταίας 35ετίας, γεγονός που προκαλεί δικαιολογημένες διαμαρτυρίες απ΄τους εργαζόμενους. Θέλω να πιστεύω ότι το η ΓΕΝΟΠ θα ξεπεράσει την ΓΣΕΕ και θα υπογράψει Σ.Σ.Ε. που θα υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων και όχι της ΤΡΟΙΚΑΣ και του υπουργού οικονομίας.
Πολύ κακό για το τίποτα η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ και η ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΙΑΔΑ.
Την απάντηση περιμένω στα ερωτήματα των Εν.Εργ.ΔΕΗ που απεύθυναν και δεν βλέπω να δίνεται.

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ, αν δεν παραδώσετε τις κομματικές ταυτότητες, καταδικάζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, ότι και να κάνετε και ότι και να γράφετε θα είναι μόνο

Σωματείο εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η “ΕΝΩΣΗ”

Το Σωματείο εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η “ΕΝΩΣΗ”, διοργανώνει Ημερίδα στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του ΚΟΒΕΝΔΑΡΕΙΟΥ.

Θέματα:
-ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ
-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επιστημονικός συνεργάτης της Γ.Σ.Ε.Ε κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να παραβρεθούν στη Ημερίδα για την πληρέστερη ενημέρωσή τους.
Μετά την ενημέρωση ο κ.ΡΩΜΑΝΙΑΣ θα δεχθεί ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να καταγράψουν τις δικές τους ερωτήσεις και να τις δώσουν στα συνδικαλιστικά στελέχη των χώρων για να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις.
Η παρουσία του κάθε εργαζόμενου είναι απαραίτητη, γιατί το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ και το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, είναι θέματα που μας αγγίζουν και μας αφορούν άμεσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.     ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Είδες ο Συνήγορος του Πολίτη

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την ανταπόκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στις προτάσεις του για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων λόγω της λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων και των ατμοηλεκτρικών σταθμών (ΑΗΣ) της ΔΕΗ στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας.
Επίσης, η αρχή ζήτησε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, οι αρμόδιοι φορείς να δρουν συντονισμένα, προληπτικά και κατασταλτατικά, οι ελεγκτικές υπηρεσίες πρέπει να ελέγχουν συστηματικά την τήρηση των ορίων εκπομπής ρύπων από τις βιομηχανικές μονάδες, οι ελεγκτικές υπηρεσίες πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις όποτε διαπιστώνονται παραβάσεις. Τέλος, καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν τους περιβαλλοντικούς όρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, ώστε να μην λειτουργούν οι μονάδες χωρίς εγκεκριμένους νέους περιβαλλοντικούς όρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως συμβαίνει με τους ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Καρδιάς στην Κοζάνη και τους ΑΗΣ Μελίτης, Αμυνταίου-Φιλώτα στη Φλώρινα.

Προσφορά της ΔΕΗ για 4 υδροηλεκτρικά στη Βοσνία

Επίσημη προσφορά για την κατασκευή τεσσάρων υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής στη Βοσνία φέρεται να έχει υποβάλει η ΔΕΗ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται δηλώσεις του Ljubo Glamocic, αξιωματούχου του υπουργείου Ενέργειας της Βοσνίας.

Συνολικά δέκα εταιρείες ζήτησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα του διαγωνισμού της Elektroprivreda RS, ωστόσο μόνο η ΔΕΗ υπέβαλε επίσημη προσφορά, με το συνολικό κόστος του project να εκτιμάται σε 273,2 εκατ. ευρώ.
Ο διαγωνισμός αφορά την κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών μονάδων στον ποταμό Drina και μίας ακόμη στον ποταμό Sutjeska στα ανατολικά της χώρας, με συνολική δυναμικότητα 165 megawatt και με ετήσια παραγωγή 553 γιγαβατώρες. Ο Glamocic ανέφερε ότι ειδική επιτροπή θα εξετάσει την προσφορά και θα την παρουσιάσει στην κυβέρνηση, ώστε να αποφασιστεί αν θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι η Βοσνία καλύπτει το 40% των αναγκών της σε ηλεκτροδότηση από υδροηλεκτρικές μονάδες.

O Σπάρτακος ρίχνει την αυλαία - Η αποτυχημένη παράσταση Μανδραβέλη, έλαβε τέλος


Εμφανώς... πελαγοδρομώντας, ο κ. Μανδραβέλης προσπαθεί ακόμα να κρύψει την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναταραχή του, πίσω από την πολυπόθητη απάντηση για τις πληρωμές και τις υπερωρίες των συνδικαλιστών (αλήθεια γιατί δε ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών -στον οποίο έχει και τις προσβάσεις ελέω συζύγου- που γνωρίζει επακριβώς την κατάσταση για τις περικοπές που έκανε στους μισθούς μας, για να τις βάλει απροκάλυπτα στις τσέπες των μετόχων;) αποφεύγοντας να μιλήσει για την πραγματική ουσία της ταμπακιέρας, που διαρκώς επικαλείται και που δεν είναι άλλη από την απέλπιδα προσπάθειά του να απαξιώσει τη ΔΕΗ, την περιοχή και τις εργασιακές σχέσεις. Υ.Γ.1 Πάραυτα, ας γνωρίζει ότι οι αμοιβές μας ανέρχονται σε εκείνα τα ποσά, που μπορούν εκείνου, να του εξασφαλίζουν την φθηνότερη Kwώρα σε επίπεδο Ε.Ε., εκτός αν προτιμά άλλο προμηθευτή ή πάροχο.
Υ.Γ.2 Να τον συγχαρούμε στο σημείο αυτό, για το γεγονός ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς του είναι εργαζόμενοι, την ώρα που οικογένειες της περιοχής - Πρωταθλήτρια στην ανεργία, αριθμούν πάρα πολλούς ανέργους στα όρια της εξαθλίωσης.

Ευαισθησία της ΔΕΗ για την προστασία της ΠΑΝΙΔΑ

Έργο για την προστασία των πελαργών ολοκλήρωσε η ΔΕΗ στην περιοχή του Σουνίου με τη συνδρομή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Συγκεκριμένα, σε ολόκληρο το καταγεγραμμένο πέρασμα των πουλιών, πλάτους έξι περίπου χιλιομέτρων, τοποθετήθηκαν ειδικά μονωτικά καλύμματα στους ηλεκτροφόρους αγωγούς γύρω από τους στύλους της ΔΕΗ που χρησιμοποιούν οι πελαργοί κατά την ετήσια μετανάστευσή τους προς την Αφρική. Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στις 150.000 ευρώ.

Η μόνωση των αγωγών συντέλεσε εφέτος στην ασφαλή διέλευση των πελαργών, καθώς δεν κατεγράφησαν περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας κατά το φθινοπωρινό τους πέρασμα (τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου) από την περιοχή.
Στοχεύοντας στην ασφαλή διέλευση και διαμονή των πελαργών, όπως και των άλλων αποδημητικών ειδών, στη χώρα μας, η ΔΕΗ προγραμματίζει και υλοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις στα δίκτυά της σε πλείστες περιοχές, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία – μέσω σχετικού προγράμματος - με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για το θέμα αυτό.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το σόι και η ταμπακιέρα

(Aπάντηση Πάσχου Μανδραβέλη στον "Σπάρτακο")


Διάβασα την 1.505 λέξεων απάντηση της Διοίκησης του «Σπάρτακου», για το άρθρο μου περί της δράσης των συνδικαλιστών της περιοχής. Η ανακοίνωση, που βρίθει ανακριβειών, πέρασε και σε θέματα οικογενειακής ευθύνης. Ήταν αναμενόμενο. Η «δημοκρατική» κατρακύλα της νέας διοίκησης του σωματείου, δεν έχει τελειωμό.

Μετά τις αντισυγκεντρώσεις τύπου «καρφίτσα», επόμενο είναι να ασπαστούν και το φασιστικό δόγμα της «οικογενειακής ευθύνης» σχετικά

Προτάσεις για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) 2010

Π Ρ Ο Σ: ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ-ΚΗΕ,


Μετά από διαβούλευση με τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα μας στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), διεκδικούμε καλύτερες ρυθμίσεις, με στόχο να επιλυθούν θεσμικά οικονομικά, ασφαλιστικά, και εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν.

• Α’ ΘΕΣΜΙΚΑ:

1) Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη είναι η θέσης μας για μία Δ.Ε.Η. ΔΗΜΟΣΙΑ και ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, με το 51% των μετοχών στην κυριότητα του Κράτους, που συνεχώς, θα γίνεται ΙΣΧΥΡΗ και θα μεγεθύνει στα πλαίσια της νέας παγκόσμιας πραγματικότητας για το

Σοφία Ψιλόλιγνου συναδέλφισσα σε νέο Άθλο

Τα κύματα δεν πτόησαν την προσπάθειά της. Τα θαλάσσια ρεύματα του Ατλαντικού που μπαίνουν στη Μεσόγειο, την τροφοδότησαν με περισσότερη πυγμή να συνεχίσει τον προσωπικό της αγώνα, ενώ τα δελφίνια, οι φάλαινες και οι όρκες που συνάντησε στη διαδρομή της, αποτέλεσαν περισσότερο συντροφιά στο μακρινό ταξίδι, παρά απειλή.

Η 48χρονη Σοφία Ψιλόλιγνου, ανώτερη υπάλληλος της ΔΕΗ και μητέρα τριών παιδιών, βάλθηκε να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διασχίσει κολυμπώντας το στενό του Γιβραλτάρ και με μία ανάσα θα βρισκόταν από την Ευρώπη στην Αφρική. Και τα κατάφερε.

Τα περίπου 16 χιλιόμετρα του στενού, περίπου 8,7 ναυτικά μίλια, ήταν μάλλον εύκολη υπόθεση για την παλιά πρωταθλήτρια κολύμβησης, καθώς στο βιογραφικό της, μεταξύ των δεκάδων διακρίσεων, ξεχωρίζει ο διάπλους των παγωμένων νερών της Μάγχης, από την Γαλλία στη Βρετανία το 2002, τον οποίο έως τότε δεν είχε κατορθώσει να κάνει Ελληνίδα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου εγκαταστάθηκε σε ισπανική πόλη, την Ταρίφα, κοντά στις αφρικανικές ακτές, μαζί με τον προπονητή της. "Ήμουν καλά προετοιμασμένη για τα ισχυρά ρεύματα. Όταν έπεσα, τα νερά στροβιλίζονταν. Απλά κοιτούσα το στόχο μου. Έπρεπε να κολυμπήσω γρήγορα για να φτάσω απέναντι. Από τους 16 βαθμούς Κελσίου, το νερό αποκτούσε μετά θερμοκρασία 25 βαθμούς. Μου φαίνονταν παράδεισος. Στη διαδρομή, με συνόδευαν δύο σκάφη και με εφοδίαζαν με νερό και κρουασάν. Οι ίδιοι ενημέρωναν τα πλοία της γραμμής να κάνουν παρακάμψεις, για να μην με χτυπήσουν", περιγράφει η ίδια.

Στο διάπλου του Γιβραλτάρ, οι κολυμβητές δεν είναι αναγκασμένοι να φτάσουν σε συγκεκριμένη ακτή, αρκεί να πατήσουν το πόδι τους σε αφρικανική ακτή. Η Σοφία Ψιλόλιγνου πάτησε το πόδι της στο Μαρόκο, περίπου τεσσερισήμισι ώρες μετά, στην περιοχή Πούντο Σίρες, διαγράφοντας μία διαδρομή S, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ωστόσο οι επιδόσεις ήταν πολύ καλές. Στα τελευταία μέτρα, είχε συντροφιά την μικρή της κόρη, η οποία βούτηξε για να της δώσει κουράγιο μέχρι το τέλος.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΧΟ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι πολίτες της περιοχής του λεκανοπεδίου

Είναι εκπληκτικό, πράγματι, το πόσο μπορεί να έχει ενοχλήσει κάποιους –άκουσον άκουσον- το αυτονόητο. Το αυτονόητο που δεν ήταν άλλο από την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Συνδικάτο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ να οργανώσει συλλαλητήριο – διαμαρτυρία, στο οποίο εξέφρασαν την ανάγκη και την επιθυμία να συμμετέχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι. Φαίνεται λοιπόν, πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν ήταν ο μόνος που δεν άντεξε την αίσθηση του δυναμικού παλμού, από τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και την πρόθεσή τους να προβούν σε μία συλλογική έκφραση της φωνής διαμαρτυρίας, του θυμού, της αντίδρασης και της αγανάκτησής τους για τις πολιτικές που εφαρμόζονται με αρνητικό αντίκτυπο, κυρίως στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Αυτό

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΔΕΗ στον πάγκο του χασάπη

Η φράση που έχει συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη στον ενεργειακό τομέα είναι εκείνη που είπε ο Νίκος Φωτόπουλος κατά τη σύντομη συνάντηση κι ακόμη πιο σύντομη χειραψία με τον Γιώργο Παπανδρέου: «Τη ΔΕΗ και τα μάτια σου»…

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, γνωστός «αντιμνημονιακός», έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στον πρωθυπουργό, για τα όσα σχεδιάζει σχετικά με το μέλλον της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού.



Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ούτε τόσο απλά, ούτε τόσο απλοϊκά. Ευρωπαίοι και «τροϊκανοί»

Απόσπασμα απο άρθρο του συναδέλφου Διαμαντή Βαχτσιαβάνου στο kozan.gr στις 23/7/2010

Φαίνεται όμως πως ο Α.Σαμαράς το επιζητεί και προσπαθεί. Κινήσεις ανανέωσης αρχίζουν να φαίνονται, αλλά ο «πάτος» έχει ακόμα πολλά βαρίδια! Βαρίδια με ονοματεπώνυμο που θέλουν και το χρίσμα του δημάρχου!

«Να κάνουμε την νύχτα μέρα» είπε στην μέση της πολιτικής επιτροπής, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα του παλιού καιρού, «από πρίγκιπες και πριγκιπάτα» και φαίνεται αυτό να το πιστεύει!

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Έτσι ακριβώς συνάδελφε...έτσι!!! Για το ΡΕΤΙΡΕ ΒΑΡΙΔΙΟ (τι ρετιρέ μεζονέτα είναι) θα προσπαθήσει κάτι ή απλά θα το επιζητεί... και θα περνάει ο καιρός και θα περιμένουν οι Νεοδημοκράτες πότε θα ξαναγίνουν κυβέρνηση. 

ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ, ΜΕΡΟΣ Β΄

Του Πάσχου Μανδραβέλη


Είναι ακατανόητος ο εκνευρισμός της ηγεσίας της συνδικαλιστικής οργάνωσης «Σπάρτακος», όπως αποτυπώνεται στην ανακοίνωση της 15ης Σεπτεμβρίου 2010 με τίτλο: «ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!» (Σ.Σ. κεφαλαία στο πρωτότυπο). Για ...μάζεμα είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος, παλιό στέλεχος της ΔΕΗ, ο οποίος τόλμησε να αρθρώσει εγγράφως κάποιες αντιρρήσεις για την αντισυγκέντρωση -τύπου «καρφίτσα»- που ετοίμαζαν οι συνδικαλιστές στην ομιλία του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Το πρώτο ερώτημα είναι: ποιος εντέλλεται να κάνει την δουλειά; Στα φασιστικά και σταλινικά

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάβει φωτιές στην ΔΑΚΕ και Ν.Δ. δημοσιεύμα βόμβα στο ΄΄Παρον της Κυριακής΄΄

Φωτιές ανάβει δημοσιεύμα της εφημερίδας Το Παρόν της Κυριακής ΄΄Τα ρετιρέ ζουν και Βασιλεύουν΄΄ όπου εμφανίζει Εξοφλητικό μισθοδοσίας του Αν/προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ Παν. Λόφτσαλη με τα εκτός έδρας που πληρώνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκ της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κοζάνης το θέμα απασχολεί τον Πρόεδρο αυτής και την Γραμματεία Συνδικαλισμού καθώς στην έναρξη της επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ και την ανάταξη της εικόνας της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά. ¨Εμφανίστικέ νέο ΄΄ΒΑΡΙΔΙΟ΄΄ στο προσκήνιο, που για να παραμείνη στο ΡΕΤΙΡΕ του συνδιαλέχτηκε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στελέχη αυτού.   

Αιολική... κόντρα κορυφής στη ΔΕΗ


 Φωτιές που φτάνουν μέχρι το Μαξίμου έχει ανάψει στο εσωτερικό της ΔΕΗ η διοικητική κόντρα με φόντο μια πολλαπλώς αμφισβητούμενη εξαγορά έξι αιολικών πάρκων από την BCI Partners συμφερόντων του Δ. Καραγκουλέ, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει στη ΔΕΗ πάνω από 120 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ διαφωνούν για τα «πάρκα».
Το θέμα πηγαινοέρχεται εδώ και τρεις μήνες από το ένα διοικητικό

Ανταλλαγή μονάδων της σκέφτεται η ΔΕΗ

Τη δυνατότητα ανταλλαγής μονάδων εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΗ ως λύση για την αποφυγή του σεναρίου που θέλει την τρόικα να πιέζει για τον βίαιο διαμελισμό της στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ενεργειακής αγοράς.

Η ηγεσία της Επιχείρησης βρίσκεται σε επαφές και διαπραγματεύσεις με μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, διερευνώντας κάθε δυνατότητα συνεργασίας πριν υποχρεωθεί σε λύσεις ανάγκης.

Μπορεί κατά την ενδιάμεση αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του μνημονίου, η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη να εξασφάλισε αναβολή έως το τέλος του χρόνου για τη λήψη

Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Πτολεμαίδας

Σε Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο προχώρησε το Εργ. Κεν. Πτολεμαίδας την Πέμπτη και την Παρασκευή που μας πέρασε. Τα αποτελέσματα του συνεδρίου που έγινε νωρίτερα της λήξης της θητείας της προηγούμενης διοίκησης έχουν ως εξής

 Ψήφισαν 124 σύνεδροι.


 «ΠΑΣΚΕ – ΣΑΔ » με 78 ψηφοδέλτια καταλαμβάνει 9 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ. Πτολ/δας , ακολουθεί η «ΔΑΚΕ Ε.Κ. Πτολ/δας.» με 30 ψηφοδέλτια, καταλαμβάνοντας 4 έδρες στο Δ.Σ., και η παράταξη της ΕΣΚ «Αγωνιστική Συνεργασία» με 16

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλο αρθρογραφικό ΄΄κρεσέντο΄΄ και δάφνες νίκης για την ακύρωση της εκδήλωσης του Γ. Παπακωνσταντίνου στην Κοζάνη

2η Ερώτηση προς συντρόφους ΠΑΣΚΕ

Αλήθεια ο Παπακωνσταντίνου φταίει μόνο για το μνημόνιο??? Οι άλλοι βουλευτές της περιοχής το καταψήφισαν??? Σ ΄αυτούς μπορούμε να πηγαίνουμε σε συγκεντρώσεις τους???

Ερώτηση προς φίλους ΔΑΚΕ

 Για πόσο υπολογίζετε ότι ο Παπακ/νου θα έχει ακόμη την εξουσία?? Τους εργαζόμενους φοβήθηκε ή την αποχή αυτών  και των πολιτών που κάλεσε το ΠΑΣΟΚ???

Εν.Εργ.ΔΕΗ: Περιμένουμε τις απαντήσεις σας

Η μόδα της φθηνής πράσινης ενέργειας

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλο αρθρογραφικό ΄΄κρεσέντο΄΄ και δάφνες νίκης για την ακύρωση της εκδήλωσης του Γ. Παπακωνσταντίνου στην Κοζάνη

Ερώτηση προς συντρόφους ΠΑΣΚΕ

Αν ο Γ. Παπακωνσταντίνου στις επόμενες εκλογές είναι το πρώτο βιολί και πάλι μέσω του ψηφοδελτίου επικρατείας και όχι σταυρού. Θα ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ ή όχι;
Θα σκεφτείτε του εργαζόμενους και τον Ελληνικό λαό;

Προς: Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων κ. Τριανταφύλλη Γεώργιο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων κ. Τριανταφύλλη Γεώργιο.

Κ. Διευθυντά:

Είναι γνωστό ότι με απόφαση του Διευθύνοντος συμβούλου η Διοίκηση της ΔΕΗ, στις 03/01/2008 με την (196/2007) αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης στους μισθωτούς της επιχείρησης για τις οφειλόμενες αναπαύσεις (REPO), από την 01/01/2002 έως την 31/12/2007.
Η απόφαση αυτή υλοποιήθηκε εν μέρη αφού έχουν πληρωθεί οι αναπαύσεις του προσωπικού έως και

ΗΜΕΡΙΔΑ ΄΄ΕΝΩΣΗ-ΔΕΗ΄΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Σωματείο εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η “ΕΝΩΣΗ”, διοργανώνει Ημερίδα στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του ΚΟΒΕΝΔΑΡΕΙΟΥ.

Θέματα:

-ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ

-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επιστημονικός συνεργάτης της Γ.Σ.Ε.Ε κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκινά η καύση 5.500 τόνων αγριαγκινάρας

Στην τελική του φάση μπαίνει το ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο σχέδιο για την αξιοποιήση των ενεργειακών φυτών. Τις επόμενες μέρες ο ΑΗΣ Καρδιάς θα δεχθεί 5.500 τόνους αγριαγκινάρας (τύπου κάρντο) που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή για αυτό το σκοπό.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο που διεξάγεται στη χώρα μας και αφορά τη βιομάζα με τους παράγοντες στο χώρο της ενέργειας να τονίζουν ότι η επιτυχία του εγχειρήματος μπορεί να σημάνει την έναρξη της

΄΄Η κουτσομπόλα που τα λέει όλα΄΄

       Αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες τις επόμενες μέρες όπως πήρε το αυτί μου και διάβασα.  1ον Αλλάζει ο Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κατσαρός Κώστας, με πιθανότατο διάδοχο το μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ Στασινόπουλο Διονύση. Οι Δακιτες Της ΓΕΝΟΠ προχωράν σ΄αυτήν την αντικατάσταση καθώς όπως φαίνετε ο νυν Γραμματέας αντί να ανανεώσει την ΔΑΚΕ επανέφερε και τοποθέτησε ΄΄συνταξιούχους΄΄ στην ΄΄αυλή΄΄ του. Ακόμη του αποδίδονται ευθύνες και για λάθος χειρισμούς όλο αυτό το διάστημα σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που καλέστηκε να

ΣΤΟ 15% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στο 15% εκτινάχθηκε τον Ιούνιο η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία, από 9,8% που ήταν το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Στο νομό Γρεβενών από την αρχή του έτους έχουν κλείσει 193 επιχειρήσεις. Συνολικά η ανεργία στη χώρα έχει φτάσει στο 11,6%. Σύμφωνα με έκθεση της ΓΣΕΕ, το 2011 οι άνεργοι θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο.


Στο μεταξύ, στη σύγκληση συνοδού για τη δημιουργία θέσεων εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα στο Όσλο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας, σύμφωνα με τον οποίο οι άνεργοι ανά τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 34 εκατομμύρια απο την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2007 και ανέρχονται σε 210 εκατ.

πηγή skai.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του Μνημονίου προσπαθεί εσκεμμένα να παραπλανήσει τον Έλληνα πολίτη, σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Δεν θα κρίνω τα τεχνάσματα που μετέρχεται η πολιτική ηγεσία για να

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Δυναμική η παρουσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη διαδήλωση - διαμαρτυρία των εργαζομένων στη ΔΕΘ

Έρχονται οι πρώτες αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Εντός του μήνα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι πρώτες μεγάλες αλλαγές στην κατεύθυνση του πλήρους ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο τη διευκόλυνση των ιδιωτών επενδυτών ακόμη και σε βάρος των καταναλωτών αλλά και της ΔΕΗ.
Οι προσαρμογές της ελληνικής πραγματικότητας στην ευρωπαϊκή σε σχέση με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας όπως υπαγορεύεται στο εξειδικευμένο πλέον Μνημόνιο της τρόικας αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων και σε σημαντικούς περιορισμούς κι απώλειες τη ΔΕΗ.
Στα βασικά σημεία του αναθεωρημένου Μνημονίου περιλαμβάνονται η απελευθέρωση της αγοράς χονδρικής και ο “εξορθολογισμός” των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, η πρόσβαση ιδιωτών στις “φθηνές” πηγές ενέργειας της ΔΕΗ, δηλαδή τον λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά, καθώς και η ανεξαρτητοποίηση

Ελαφρά, υγιεινά και πλούσια ή το τέλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της επετηρίδας

του Βαγγέλη Παπαδόπουλου
Είναι γενικά αποδεκτή η άποψη, ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μία απομαζικοποίηση των σωματείων με την αποχώρηση των εργαζομένων από μέλη, αλλά και την απομάκρυνση των μελών από τις δραστηριότητες των σωματείων.


Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που ακόμα και στις τελευταίες σκληρές και οδυνηρές αποφάσεις της κυβέρνησης, για τους εργαζόμενους, τα σωματεία να μην μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε τους «εκλεγμένους» στα διάφορα όργανα των σωματείων.
Τι συμβαίνει;

Ανεπιθύμητος στην Κοζάνη ο Υπουργός, υπάλληλος του ΔΝΤ

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Πόλη μας ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπα-κωνσταντίνου να μιλήσει για τα «επιτεύγματα» της Κυβέρνησης του ΔΝΤ και του επαίσ-χυντου μνημονίου που οδηγεί τη χώρα στην υποδούλωση και στη χρεωκοπία και τους πο-λίτες στην ανεργία και στη φτώχεια.

«Η Ελλάδα αλλάζει» είναι ο τίτλος της ομιλίας του Υπουργού και η αλήθεια είναι ότι σ’ αυ-τό δεν πρόκειται να διαφωνήσει κανείς αφού τις αλλαγές τις

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφοισσες –οι

Το Σωματείο Ενέργειας « Η ΕΝΩΣΗ » σας καλεί όλους να παραβρεθούμε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίδραση μας και την αντίσταση μας στον Υπουργό Οικονομικών αλλά και στους Βουλευτές που είχαν και έχουν την πολιτική ατολμία να πουν όχι στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Αγωγή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τη Μείωση Μισθών

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείαςγια την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου και αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου για την παράνομη μείωση των μισθών και την κατάργηση ή περικοπή 13ου και 14ου μισθού κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνεπής στις δεσμεύσεις της για τηνπροσφυγή στην δικαιοσύνη κατά των όσων περιλαμβάνουν οι αντεργατικοί– αντιλαϊκοί νόμοι 3833 και 3845 που επέβαλαν οι σύγχρονοι κατακτητές της ΤΡΟΪΚΑ κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και στα πολιτικά δικαστήρια αγωγές που υπογράφονται και

Αναβάλλεται προς το παρόν η ανακοίνωση για το φωτοβολταϊκό της Κοζάνης

Αναβλήθηκε, όπως έγινε γνωστό αργά σήμερα το απόγευμα, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη και η ανακοίνωση από εκεί της κατασκευής του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο, αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ και ισχύος άνω των 200 MW στην Κοζάνη, project το οποίο έχει δρομολογήσει η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στην αναβολή της εξαγγελίας έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία που θα είναι ο συνεταίρος της ΔΕΗ στο έργο και δεν έχει υπάρξει ακόμα σχετική απόφαση από το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Εν. Εργ. ΔΕΗ: ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΕΛΙΚΑ!!!
Επικοινωνιακό παιχνίδη ή οσμή σκανδάλου ??

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ –ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

« Η ΕΝΩΣΗ »

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.


Το Σωματείο ΕΝΩΣΗ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουνε δυναμικά στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 στην Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας και να απαιτήσουμε την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής όπου :

- ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

- ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΣΣΕ

- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΩΝ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

- ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΕΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ

- ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 40% ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

- ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18:00.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Ο "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" ΚΑΙ Ο...ΚΕΡΚ ΝΤΑΓΚΛΑΣ!

Του Περικλή Ι. Αλειφέρη

Στην ελληνική γλώσσα το θράσος έχει δύο έννοιες: Η πρώτη είναι η υπερβολική τόλμη και η δεύτερη η αναίδεια. Συνεπώς το πολιτικό θράσος αποδίδεται σε έναν πολιτικό τολμηρό ή αναιδή. Από την άλλη πλευρά, η υποκρισία έχει μόνο μία έννοια και έχει να κάνει με συμπεριφορά χωρίς πραγματικά συναισθήματα (ψεύτικα), και με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικές διαθέσεις. Η υποκρισία όταν συνοδεύεται με ταλέντο

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Λαϊκή Συσπείρωση: Φωτοβολταικά της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία Ανάπτυξη για ποιον;

Προκλητική είναι η κρατική στήριξη με την αδειοδότηση και την κρατική χρηματοδότηση σε ιδιώτες επενδυτές για την κατασκευή φωτοβολταικών εγκαταστάσεων και μάλιστα του μεγαλύτερου φωτοβολταικού πάρκου στον κόσμο στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας, σε έκταση 6500 στρεμμάτων της ΔΕΗ, προβάλλοντας τη λογική ότι δήθεν θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.


Δεν είναι τυχαίο ότι οι πληροφορίες αυτές, διαρρέουν σε προεκλογική περίοδο. Τακτική συνηθισμένη για το κυβερνών κόμμα επιδιώκοντας έτσι όχι μόνο να κάμψει την αγανάκτηση των κατοίκων της

Μιχάλης Ραμπίδης με την ευκαιρία του δημοσιεύματος του φίλου Γιάννη Τσακιράκη

Στο χέρι σας είναι τα 'μαγαζάκια' της ΔΑΚΕ να γίνουν ένα ενιαίο παραταξιακό κομμάτι, που θα αποτελεί τον κυματοθραύστη, όπως παλιά, στα γνωστά ΠΑΣΟΚικά σχέδια και θα προστατέψει πρώτα τα συμφέροντα της Επιχείρησης, που πολλοί τα επιβουλεύονται τελευταία, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους από διακρίσεις αναξιοκρατικές. Μια δυνατή ΔΑΚΕ του σωματείου μας, δυναμώνει όλες τις παρατάξεις, τις καθιστά πιο υπεύθυνες, και τελικά ισχυροποιεί το ίδιο το 'ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ' που είναι και το τελικό ζητούμενο. Είναι ανάγκη από όλα τα κορυφαία στελέχη του 'ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ' να ξεπεραστούν οι προσωπικές ανασφάλεις {η πρώτη δύναμη επιλέγει τον πρόεδρο}και να δώσει ότι καλό μποορεί ο ένας προς τον άλλο.Θα παρακαλούσα να αναρτίσετε τις λίγες σκέψεις μου, με την ευκαιρία του δημοσιεύματος του φίλου Γιάννη Τσακιράκη στην σελίδα σας, σαν καμπανάκι προς κάθε κατεύθυνση. Με ενδιαφέρον για το μέλλον της ΔΕΗ για το κίνημα και το σωματείο, αλλά και τη ΔΑΚΕ Μιχ. Ραμπίδης

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Σηκώνουν μπαϊράκι οι πράσινοι συνδικαλιστές

Σημαιοφόροι κατά της εφαρμογής του μνημονίου και εκφραστές της τάσης που διογκώνεται στο ΠαΣοΚ κατά της λήψης νέων οικονομικών μέτρων ανέλαβαν από την περασμένη Παρασκευή οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ, ενισχύοντας τις αντιδράσεις που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Επικεφαλής του ιδιότυπου αυτού αντάρτικου τέθηκαν ήδη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ.Παπασπύρος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος ανακοινώνοντας ότι στο εξής δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις κομματικών οργάνων, θεωρώντας ότι η κομματική τους ιδιότητα είναι πλέον ασυμβίβαστη με την κομματική τους

Αλ. Τσίπρας: «Οχι» στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Εγκληματική πολιτική επιλογή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την προωθούμενη από την κυβέρνηση απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η οποία -όπως είπε, θα οδηγήσει σε δραματικές αυξήσεις της τιμής του ρεύματος για τον καταναλωτή.

Α. Τσίπρας: Εγκληματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας
Μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε επίσης ότι στην πραγματικότητα, το άνοιγμα της αγορά ενέργειας, έχει σαν στόχο τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου.
«Διότι απ΄ αυτό θα επωφεληθούν αεριτζήδες, επενδυτές οι οποίοι θα θησαυρίσουν σε βάρος του

Ένα ΠΑΣΟΚ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ΠΑΣΟΚων

      Του ΓιάννηΤσακυράκη
Αν/τη Γραμματέα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ


Έκπληκτοι παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ΔΕΗ.
Σενάρια πώλησης Λιγνικών Μονάδων και Υδροηλεκτρικών σταθμών (Κύριοι μήπως ξεχνάτε ότι αυτά έγιναν με χρήματα των πατεράδων μας και σκοπό είχαν τον εξηλεκτρισμό της Χώρας με ρεύμα σε προσιτή τιμή). Ποιος σας δίνει το δικαίωμα αυτό;
Ακολουθεί ο διαμελισμός της ΔΕΗ. ¨Υποχρεωτικό¨μας λένε. Πριν από χρόνια δεν ήταν; Γιατί τότε οι

ΔΕΗ: Διευκρινήσεις για την μισθολογική προαγωγή στελεχών

Για τη διαδικασία μισθολογικής προαγωγής των Στελεχών της ΔΕΗ εφαρμόζονται κατά πάγια τακτική ο Κανονισμός Κατάστασης Προσωπικού ΔΕΗ, που ισχύει από το 1973, και οι σχετικές Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αναφέρει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.


Η διαδικασία αυτή, προσθέτει, πραγματοποιείται μέσω του Ειδικού Συμβουλίου Κρίσης, που

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Χαμός έξω από την ΔΕΗ από αγρότες

Ένας χαμός σήμερα έξω από τήν ΔΕΗ Βέροιας,ουρά ο κόσμος όλοι οι αγρότες εκεί,αιτήσεις γιά τα φωτοβολταϊκά ,θα φυτέψουν στα χωράφια τους ρεύμα.....Τζάμπα πράμα λέμε..
ΛΑΙΚΟΥΡΑ-NEWS

Ανταποδοτικό τέλος 23 εκατ. από τη ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες

Στα 22,8 εκατ. ευρώ καθορίστηκε το «λιγνιτικό τέλος», που θα κατανεμηθεί φέτος σε νομαρχίες και δήμους στους οποίους λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ.

Το ανωτέρω ποσό που, επισήμως ονομάζεται «Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς» αντιστοιχεί στο 0,4% των συνολικών εσόδων της ΔΕΗ και διατίθεται κάθε χρόνο για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος στους αντίστοιχους νομούς και δήμους
Τα ποσά ανά νομό

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχουμε αναφερθεί κατ΄ επανάληψη γραπτά αλλά και προφορικά σε ένα ακόμα βρώμικο και στημένο παιχνίδι (που διεξάγεται μπροστά στα μάτια όλων), σε βάρος της ΔΕΗ.


Αναφερόμαστε σε μια σειρά Κυρίους που ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΡΙΣΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, χρησιμοποιώντας το δίκτυο της Επιχείρησης του Ελληνικού Λαού κάνουν κανονικές αρπαχτές!

Ε! αυτοί οι κύριοι ή τουλάχιστον κάποιοι απ’ αυτούς αφού τους έχει επιτραπεί να θησαυρίσουν

Μετά τη Βεύη, έρχονται τα λιγνιτικά "αγκάθια" της Ελασσόνας και της Δράμας

Το άνοιγμα των διαδικασιών για την παραχώρηση σε ιδιώτες των εντοπισμένων λιγνιτικών κοιτασμάτων της χώρας τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα, είναι το δεύτερο «αγκάθι» που πρέπει να υπερπηδήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της παραχώρησης του λιγνιτικού πεδίου της Βεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει υποχρεωθεί από την κοινότητα, αλλά και την τρόικα των δανειστών της χώρας, να βάλει «στο τραπέζι» τους φακέλους της Ελασσόνας, της Δράμας και της Βεγόρας (στη Φλώρινα), των τριών περιοχών δηλαδή που διαθέτουν σημαντικά και αξιοποιήσιμα λιγνιτικά αποθέματα, εξετάζοντας