DEH

DEH

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Καταδίωξη και δύο συλλήψεις για κλοπές φορτηγού και καλωδίων της ΔΕΗ

Δυο άνδρες 34 και 21 χρόνων συνελήφθησαν και παραπέμπονται στην εισαγγελία Κοζάνης, κατηγορούμενοι ότι έκλεψαν καλώδια χαλκού, συνολικού βάρους δύο τόνων, τρεις προβολείς και ένα φορτηγό αυτοκίνητο από εργοτάξιο λιγνίτη της ΔΕΗ.

Η κλοπή έγινε γρήγορα αντιληπτή και ξεκίνησε μια τρελή καταδίωξη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας, στον κόμβο του Κλειδιού, όπου τους εντόπισαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
Ο οδηγός του κλεμμένου φορτηγού έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο και τα περιπολικά κατάφεραν να τον αποκλείσουν.

Καμία οριστική απόφαση τόσο για το μέγεθος του έργου όσο και το ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού

Το σκέφτεται» η ΔΕΗ για το πάρκο φωτοβολταϊκών
Καμία οριστική απόφαση τόσο για το μέγεθος του έργου όσο και το ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει λάβει η ΔΕΗ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιχείρησης.

Σε επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ΔΕΗ σημειώνει ότι εξετάζει διάφορες συνεργασίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΑΠΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Επιχειρήσης που περιλαμβάνουν επενδύσεις σε ΑΠΕ, οι οποίες θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αξιολόγηση συνεργασίας για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, λέει η ΔΕΗ, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις ούτε για τους όρους της εξεταζόμενης συνεργασίας

΄΄Η κουτσομπόλα που τα λέει όλα΄΄

Γυναίκα τελικά ο νέος Δ/ντης ΛΚΔΜ. Ευχάριστη έκπληξη, που δεν την περίμενε κανένας, εκτός του προέδρου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ο οποίος σίγουρα θα το γνώριζε καθώς όπως μάθαμε όλος τυχαίως διέμεναν με τον πρόεδρο της ΔΕΗ στο ίδιο ξενοδοχείο στην Φλώρινα και επισκέφθηκαν από κοινού τον ΑΗΣ

Συγχαρητήρια και Καλή επιτυχία στην κ. Κουρίδου στα νέα της καθήκοντα. Πιστεύω ότι η επιλογή της μας δικαιώνει (το γυναικείο φύλλο εννοώ, όχι κάτι άλλο) και ότι επιλέχθηκε πραγματικά για τα προσόντα της ως επιστήμονας και μηχανικός, τα οποία περιγράφονται στο δελτίο τύπου της

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η ΡΑΕ καλεί τη ΔΕΗ, άμεσα, να εφαρμόσει τον Κώδικα Προμήθειας

''Έμμεση στρέβλωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και ενδεχομένως διακριτική μεταχείριση πελατών υψηλής τάσης με τα ίδια χαρακτηριστικά'' υπάρχει στην αγορά όπως επισημαίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε απαντητική επιστολή της προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Ζερβό σχετικά με το ανώτατο όριο ετήσιας επιβάρυνσης Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

Για πρώτη φορά επισήμως θέμα αξιοποίησης των εξαντλημένων ορυχείων της Kοζάνης με

την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών τέθηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού κ. Tίνας Mπιρμπίλη στο λιγνιτικό πεδίο Kοζάνης -Πτολεμαΐδας, στα μέσα Iουνίου.

 Στόχος, όπως τότε είχε δηλώσει η υπουργός, είναι η σταδιακή μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή με έργα μηδενικών εκπομπών και η ενίσχυση της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής τελεί και τοπρώτο μεγάλο φωτοβολταϊκόπάρκο της ΔEH και ένα από τα μεγαλύτερα στην Eυρώπη, στη Mεγαλόπολη.
Tο έργο ισχύος 50MW βρίσκεται στο στάδιο του διαγωνισμού για την ανάθεση της κατασκευής του. Ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκφραστεί περίπου από 40 εταιρείες. H μεγάλη προσφορά υποχρέωσε την AΠE ΔEH να παρατείνει την προθεσμία κατάθεσης μέχρι και τα τέλη Nοεμβρίου, από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το έργο συνολικής ισχύος 50MWp αναμένεται να τεθεί σελειτουργία το 2012 και να παράγει 65.000 MWh τον χρόνο, που ισοδυναμεί με το 42% των ενεργειακών αναγκών των νοικοκυριών του νομού Αρκαδίας.

Νέα Διευθύντρια στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η κ. Όλγα Κουρίδου ανέλαβε σήμερα καθήκοντα Διευθύντριας του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
Η κ. Κουρίδου Μεταλλειολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, εργάζεται στη ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας σε διάφορες θέσεις ευθύνης εδώ και 25 χρόνια. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στα Ορυχεία Νότιου Πεδίου και Πεδίου Αμυνταίου, στα οποία εργαζόταν επιτυχώς ως Τομεάρχης από το 1995.

Συνάντηση της ΓΣΕΕ με υπουργούς


Το κρίσιμο πρόβλημα της ανεργίας, σημαντικά εργασιακά θέματα όπως οι συμβάσεις εργασίας, ζητήματα που συνδέονται με την ακρίβεια, αλλά και το μέλλον του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ, έθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού εργασίας Γ.Κουτρουμάνη και εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, εν όψει της ΔΕΘ και της προετοιμασίας των θέσεων της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση αυτή υπήρξε θετικό μήνυμα για τις κλαδικές

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Απέστειλε εξώδικη δήλωση στη διοίκηση της ΔΕΗ


Με αφορμή τις μειώσεις των αποδοχών του προσωπικού, η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού ΔΕΗ έστειλε εξώδικο στη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ πρόκειται να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο διεκδίκησης της ανατροπής των εν λόγω περικοπών θεωρώντας ότι κακώς κρατήθηκαν από το προσωπικό της ΔΕΗ.

Παράλληλα με την εξώδικη δήλωση καταγγέλλει την ΔΑΝΠ και τις Οικονομικές Υπηρεσίες της ΔΕΗ, γιατί δεν κατέλαβαν στους δικαιούχους το οφειλόμενο επίδομα άδειας.

Το ενδεχόμενο να ζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες παντός υπευθύνου τόνισε η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ στην περίπτωση που δεν καταβληθεί άμεσα το επίδομα στους εργαζόμενους.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μεγάλο πακέτο αλλαγών στην ενέργεια...ζήτησαν οι κομισάριοι

    -Μεγάλο πακέτο αλλαγών στην ενέργεια, από την άρση της απαγόρευσης του λιθάνθρακα ως το καθεστώς των λιγνιτών και των υδροηλεκτρικών, τα ανταλλάγματα που ζήτησαν οι κοινοτικοί από την ΥΠΕΚΑ κ.Τίνα Μπιρμπίλη για να αποφευχθεί ο τεμαχισμός της ΔΕΗ.
    - Οι... κομισάριοι προκειμένου να μην πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ απαίτησαν συγκεκριμένο πλαίσιο αλλαγών που αφορά τη συνεργασία ιδιωτών και ΔΕΗ, αρχής γενομένης με την εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης, αλλαγές στο καθεστώς εκμετάλλευσης των λιγνιτών της ΔΕΗ, άρση της απαγόρευσης του λιθάνθρακα, αλλαγές στο καθεστώς των υδροηλεκτρικών μονάδων και δημοπρασίες ενέργειας για να διευκολυνθούν οι ιδιώτες παραγωγοί να μπαίνουν στο σύστημα.


τι έλαβαν...;

ΠΡΑΣΙΝΟ στις ξένες εταιρίες για εξόρυξη λιγνίτη και άλλων ορυκτών

ΑΝΟΙΓΕΙ ο δρόμος στις ξένες εταιρίες για εξόρυξη λιγνίτη και άλλων ορυκτών στη Χώρα μας που μπορούν να χρησιμοποιεί-θούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στο σχέδιο προκήρυξης για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού. Σκοπός του εν λόγω σχεδίου είναι να αποτελέσει πρότυπο για μια σειρά προκηρύξεων για εκμίσθωση δικαιωμάτων έρευνας σε μη ερευνημένες περιοχές του ελλαδικού Χώρου, στις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλες διεθνείς εταιρίες για τον εντοπισμό γεωθερμικού δυναμικού, με πρωτεύοντα στόχο την ηλεκτροπαραγωγή. Υπενθυμίζεται ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει το άνοιγμα σε τρίτους της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη. Η δημόσια διαβούλευση Θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ κα.ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ Υπουργό Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Η. ΛΥΓΚΙΣΤΗΣ

Φλώρινα 25/08/2010


Κίνδυνος τροφοδοσίας ΑΗΣ Μελίτης, άμεση ανάγκη λειτουργίας λιγνιτωρυχείων Κλειδιού και Βεύης
Η τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με λιγνίτη αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα από το τέλος του 2010 και μετέπειτα με ορατό τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός λειτουργίες λόγω πιθανότατης αστοχίας του προμηθευτή. Η πορεία των εργασιών εκμετάλλευσης στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας , του αποκλειστικού σήμερα τροφοδότη του ΑΗΣ , φαίνεται να έχει περιοριστεί στη συντήρηση υφιστάμενων προπορειών

Aντώνης Τσάκωνας: «Οι θέσεις μας για τη ΔΕΗ»

Ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας που θα διαχειρίζεται συνολικά τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, με ΔΕΗ ενταγμένη σ' αυτόν 100% δημόσια, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας (η.ε.), είναι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή πολιτική που μπορεί να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, των εργαζομένων και της χώρας, να συνδυαστεί με την περιφερειακή ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι πολιτικές απελευθέρωσης της αγοράς η.ε. και της συρρίκνωσης της ΔΕΗ σε λιγνιτικές μονάδες πρέπει να ανατραπούν. Είναι καταστροφικές για την χώρα και την περιοχή μας.
Αυτές οι πολιτικές των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που συνεχίζονται, έχουν στόχο την πλήρη

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Νίκος Φωτόπουλος: «Η αγορά ενέργειας χρειάζεται επενδυτές, όχι μεσάζοντες και κρατικοδίαιτους αεριτζήδες»

Αντίθετος στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας με τους όρους που προωθείται, δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας στο “energypress”, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ρεύματος. Ο κ. Φωτόπουλος υπογραμμίζει ότι -κατά τη γνώμη της ΓΕΝΟΠ- η είσοδος ιδιωτών πρέπει να γίνει με πραγματικές επενδύσεις στην κατασκευή μονάδων, και όχι με την αγορά υφισταμένων της ΔΕΗ ή με παραχώρηση ισχύος προς τρίτους.

Υποστηρίζει, δε, ότι καταβάλλεται συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης της εταιρείας, μέσω της αύξησης τιμολογίων και μείωσης προσωπικού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δυνάμει ιδιώτες

Καυτός Σεπτέμβριος για την τρίτη δόση



Σαρωτικές αλλαγές για τα εισοδήματα και τη ζωή χιλιάδων πολιτών προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Εκτός από τα διαρθρωτικά μέτρα, όπως οι αλλαγές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έρχονται περικοπές επιδομάτων στον ΟΣΕ, στα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών, μείωση των υπερωριακών αποδοχών για όλους και ένα κρίσιμο ραντεβού με τις αγορές, με την έκδοση εντόκων γραμματίων. Εντός του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση καλείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις και παράλληλα να τους πείσει ότι «όλα βαίνουν καλώς και εντός χρόνου» κατά την ενδιάμεση επιθεώρηση που θα διενεργήσουν στην Αθήνα τον επόμενο μήνα.

Το «μενού» του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει μέτρα που θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων, των σιδηροδρόμων και ευρύτερα του δημόσιου τομέα. Παράλληλα οι πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, της ΔΕΗ και του ΟΣΕ καλούνται να

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ επικαιροποίηση Μνημονίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ

Αξιότιμοι κύριοι Juncker, Rehn and Trichet,
Στην επισυναπτόμενη επικαιροποίηση του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (ΜΟΧΠ) και του Μνημονίου στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής της 3ης Μαΐου 2010, περιγράφουμε την πρόοδο και τα επόμενα βήματα πολιτικής για την επίτευξη των στόχων του οικονομικού προγράμματος που υποστηρίζεται με την οικονομική βοήθεια που παρέχεται από τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης στο πλαίσιο της σύμβασης δανειακής διευκόλυνσης.

3. Ενέργειες για τον τέταρτο απολογισμό (να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011)

Ενέργεια

Δήμαρχος Κων/νος Μιχόπουλος ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

ΠΡΟΣ Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας
και Κλιματικής αλλαγής  κ. Τίνα Μπιρμπίλη

                                                                                               Καρύταινα: 19/8/2010
Κυρία υπουργέ,

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επικαλεσθούμε την προσωπική σας ευαισθησία και γνώση για ένα ζήτημα ¨ζωής και θανάτου¨ που αφορά τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης .
Σας ενημερώνουμε ότι, εδώ και 10 μέρες όλες οι μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης κατά την λειτουργία τους όχι μόνο έχουν υπερβεί τα επιτρεπτά όρια ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Προς πώληση και οι υδροηλεκτρικές μονάδες

Η απελευθέρωση θα επεκταθεί και στις υδροηλεκτικές μονάδες, ώστε οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ να κατέχουν τα ίδια «όπλα» στην ισότιμη συμμετοχή τους στη νέα ενεργειακή αγορά. Ετσι, η ΔΕΗ πρέπει να προτείνει τον επόμενο μήνα ποιες από τις υδροηλεκτρικές μονάδες προτιμά να πωλήσει και να φροντίσει να έχει τελειώσει η σχετική διαδικασία μέχρι τον προσεχή Μάρτιo

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας -και όχι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- θα έχει την ευθύνη για τον τρόπο προσδιορισμού, από το κόστος στη χονδρική αγορά ενέργειας, και των διοικητικώς καθοριζόμενων τιμολογίων. Ο μηχανισμός τιμών,

Πουλήστε μονάδες της ΔΕΗ

Εμμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη θέση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, παρ' ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διάθεση νέου πακέτου μετοχών ή σε πώληση μονάδων, αλλά θα εφαρμόσει την απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρισμού και εν γένει της ενεργειακής αγοράς.

Χθες η Κομισιόν επανέφερε το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αλλά και της ΔΕΠΑ και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο, στην ανακοίνωσή της για την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής
οικονομίας, στην οποία αναφέρει ότι «πρέπει να επισπευστεί η ιδιωτικοποίηση και η αναδιάρθρωση κρατικών επιχειρήσεων στους τομείς των σιδηροδρομικών μεταφορών και της ενέργειας».
Την ίδια στιγμή η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό της από το

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Έξι Παρεμβάσεις στην Οικονομία Ζητά η Επιτροπή από την Κυβέρνηση

Ναι μεν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανεισμού προς την Ελλάδα, αλλά έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι ενδέχεται να γίνει νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό το 2011 και ζήτησε μεταρρυθμίσεις σε έξι τομείς, ανάμεσά τους και ο ενεργειακός
Η κυβέρνηση προβληματίζεται από τις πιέσεις για πώληση μονάδων της ΔΕΗ και πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, αφού γνωρίζει πως έπονται αξιολογήσεις της τρόικας, μια τον Οκτώβριο και μια στις αρχές του επόμενου έτους.
Ο Όλι Ρεν σημείωσε πως οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει για την ελληνική οικονομία, παρά την πρόοδο του πρώτου εξαμήνου και εστιάζει στον στόχο για
περιορισμό του ελλείμματος στο 8,1% φέτος και στην περίπτωση να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξή του.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Tι ζητά η Kομισιόν για να μην πουληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ

    Ένα ευρύ πακέτο αλλαγών, από την άρση της απαγόρευσης του λιθάνθρακα μέχρι το καθεστώς των λιγνιτών και των υδροηλεκτρικών προβάλλονται ως λύσεις ισοδυνάμου αποτελέσματος για να αποφευχθεί ο τεμαχισμός της ΔΕΗ.

Μια ετερόκλητη συμμαχία δημιούργησε στην ενεργειακή αγορά, το αίτημα τρόικας για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, που μέχρι το Δεκέμβριο και εν αναμονή των εναλλακτικών προτάσεων της κυβέρνηση για την απελευθέρωση του ηλεκτρισμού, «μπήκε στο

Από σήμερα λοιπόν θα με ανέχεστε.

Από σήμερα και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα με ΄΄ανέχεστε΄΄. Κουτσομπολιά, νέα ΄΄πιπεράτα΄΄, σχολιασμός γεγονότων. Έτσι όπως μ΄αρέσει να το κάνω.
Ως ΄΄κουτσομπόλα που τα λέει όλα΄΄ και είμαι και ΛΟΛΑ.
    -Εν μέσο λοιπόν υψηλών θερμοκρασιών, μειώσεων, πλαφόν και λοιπών αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, αναμετρώνται ΄΄για μια θέση στον ήλιο΄΄ τα δυο στελέχη του ΛΚΔΜ Π.Σ. & Ι.Γ.
     Ο αγώνας αμφίρροπος καθώς για άλλη μια φορά αναμετρώνται τα δυο στρατόπεδα ΠΑΣΟΚ - ΠΑΣΚΕ Προεδρικών & Εκσυγχρονιστών, με ελαφρό προβάδισμα του Ι.Γ. εκλεκτός όπως όλα δείχνουν των προεδρικών. Αναμένουμε λοιπόν τον νικητή της μονομαχίας. Που θα λάβει και το Γραφείο του Δ/ντη ΛΚΔΜ.

-Double ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (όπως έγραψε μια συναδέλφισα) για ακόμη μια φορά.
      Μια αυτήν των ΄΄παλαιών΄΄ προφανώς της παλιάς Φατριάς των μεγαλοσυνδικαλιστών του 1980-

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ; «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» Ή ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ;

της ΦΛΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΕΔΕ
Πολιτικός Επιστήμονας - Οικονομολόγος ΜSc

Γραμματέας Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ
Tι συνιστά η παραγωγή κι ο εφοδιασμός μιας χώρας με ηλεκτρική ενέργεια; Κάλυψη μιας βασικής κοινωνικής ανάγκης, αφού κανείς σήμερα δεν μπορεί να δουλέψει και να ζήσει χωρίς ρεύμα; Ή «αφάγωτη πίτα 10 δις €», «χοντρό φιλέτο» για κρατικοδίαιτους «επενδυτές» και «ισχυρό μαγνήτη» για ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα;

Οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του κεφαλαίου (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ), ξένοι και ντόπιοι επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβερνητικοί και «αντιπολιτευόμενοι» δοσίλογοι, απαντούν

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Στην έξοδο και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου

Το ίδιο κι εμείς... επιτέλους!!! Ολιγοήμερες βέβαια αλλά έστω. ΄΄Προσεχώς καλύτερα που λέει κι ΖΗΚΟ στον Μπακαλόγατο΄΄
       Για την επόμενη βδομάδα και μόλις θα είναι έτοιμη μια καλή φίλη και συνάδελφος, θα γράφει μια δικιά της στήλη μεταφέροντας ΄΄κουτσομπολίστικα΄΄ τα νέα και θα σχολιάζει ΄΄σκοπτικά΄΄ και με αρκετό χιούμορ.
Επίσης θα ασχοληθούμε με την επίθεση που έχει αρχίσει από διάφορους στο πρόσωπο του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, ΄για τους λόγους που όλοι μας ξέρουμε, κι αν δεν ξέρουμε θα σας πούμε.
     Όσοι φύγετε καλές διακοπές , καλή ξεκούραση όση και να είναι αυτή.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ του ΠΟΝΤΟ όπου μετά απο 87 χρόνια εκεί θα χτυπάει η καρδιά του ορθόδοξου ελληνισμού και των όλων των ΠΟΝΤΙΩΝ του κόσμου. Καλό Δεκαπεντά Αύγουστο και χρόνια πολλά σε όλους!!! Με υγεία και του χρόνου

Στην Αλβανία αυξάνουν μισθούς και συντάξεις!

Την ίδια ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα ψαλιδίζονται διαρκώς και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο την... προοπτική της ανέχειας, η κυβέρνηση στη γειτονική Αλβανία, πηγαίνει …κόντρα στο ρεύμα και προβαίνει σε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών!
Η κρίση που πλήττει την Ελλάδα και έχει αναγκάσει εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες να εγκαταλείπουν τη χώρα μας, βρίσκει αρκετούς από αυτούς να συναντούν πολύ καλύτερες συνθήκες επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.

Στήριξη σε ΔΕΗ και εργαζόμενους

Τη στήριξη του στη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους εξέφρασε χθες, από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ο βουλευτής Νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος ξεκίνησε από το χώρο της μονάδας την περιοδεία του σε σταθμούς παραγωγής της περιοχής, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Αθανασιάδης ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα της μονάδας από τη διοίκηση, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους δουλειάς, συνομιλώντας για αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Παράλληλα, σχολιάζοντας τα σενάρια περί πώλησης λιγνιτικής ισχύος και

"Με τη λογική 'ο ρυπαίνων πληρώνει' που υπάρχει για τις ρυπαίνουσες επιχειρήσεις και η ΔΕΗ πρέπει να αποζημιώσει για το μπλακ άουτ στην Αίγινα"

ο Γ.Γ της ΓΣΕΒΕΕ, επισήμανε τις μεγάλες ζημιές που έπαθαν οι επιχειρήσεις του νησιού σε εποχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και έχουν κλείσει οι κρουνοί των τραπεζών. Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για τεράστιες οικονομικές καταστροφές στο εισόδημα των πολιτών του νησιού και προτείνει ανάλογη μεταχείριση και για τα δημοτικά τέλη και τις λοιπές επιβαρύνσεις των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Αλήθεια κ.ΓΑΜΑ -ΓΑΜΑ της ΓΣΒΕΕ μήπως λέμε, μήπως το θέλετε και ξυρισμένο??Συμφωνούμε όποιος προκάλεσε το ΜΠΛΑΚ -ΑΟΥΤ να το πληρώση. Όποιος το προκάλεσε όμως, έτσι αγαπητέ κ.κ. Γαμα - Γαμα ΒΛΑΚ ΜΠΡΕΙΝ δεν είμαστε!!!

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Στον έλεγχο της αμερικανικής BlackRock πέρασε το 5,02% της ΔΕΗ

ΕΝΑ ακόμη αμερικανικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, το τρίτο συνολικά, ανακοίνωσε χθες τη συμμετοχή του με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ. Πρόκειται για το αμερικανικό επενδυτικό Fund BlackRock, το οποίο στις 10/8/2010 γνωστοποίησε στη ΔΕΗ, με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων, ότι στις 3/8/2010 η συνολική συμμετοχή των επενδυτών της ανήλθε σε 11.637.852 μετοχές ή 5,02% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ.
Επιπλέον, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού γνωστοποιεί ότι η BlackRock ενεργεί εκ μέρους

ΝΔ- Μιχ. Γιαννάκης


Επικρίσεις κατά της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για τη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Αίγινα διατυπώνει ο Υπεύθυνος Ενέργειας της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης. «Στην ακμή της τουριστικής περιόδου, οι διακοπές ηλεκτροδότησης στους τουριστικούς μας προορισμούς αφήνουν έκθετη τη χώρα στα μάτια των τουριστών, ταλαιπωρούν τα νοικοκυριά και οδηγούν στην απόγνωση χιλιάδες επιχειρηματίες. Την ώρα που ο Τουρισμός αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων για χιλιάδες επιχειρηματίες, η Αίγινα βυθίστηκε στο σκοτάδι και εκατοντάδες επισκέπτες εγκαταλείπουν το νησί, τις μέρες μάλιστα που θα έπρεπε να ανθεί ο Θρησκευτικός Τουρισμός», ανέφερε ο κ Γιαννάκης. Κια τονίζει ότι η ΝΔ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για την αναγκαιότητα νέων επενδύσεων στα δίκτυα, τις οποίες η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΔΑΣΠΑΣΗ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Προς : 1. Διευθυντή ΑΗΣ Πτολεμαίδας κ. Παπαβραμίδη.

           2. Α/Διευθυντή ΛΚΔΜ κ. Παλαβό
                                                                                                         Κοζάνη 12/8/2010

Στην Πτολεμαΐδα ξεκίνησε η διάσπαση της ΔΕΗ,

Ταλαιπωρούν εργαζόμενους γιατί ανήκουν σε άλλη διεύθυνση!

Εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ που έχουν μειωμένο ωράριο
κατά μια ώρα, σύμφωνα με το νόμο και τους κανονισμούς της επιχείρησης, υφίστανται
αναίτια μια απαράδεκτη ταλαιπωρία που έχει συνέπειες και στους ίδιους και στα άτομα της

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Δ.Α.Κ.Ε.– ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δ.Α.Κ.Ε.– ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

http://dakespartakosdei.blogspot.com/spartakosdake@gmail.com

Πτολεμαΐδα 11/08/2010
                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

*Με προσωπικές απειλές, εκβιασμούς και δικαστικές αγωγές προσπαθούν να μας ΄΄φιμώσουν΄΄

*Δεν θα τα καταφέρουν!!!
*Δεν θα τους επιτρέψουμε!!!

Η σημερινή απόφαση των δικαστηρίων δικαίωσε την θέληση και την δυνατότητα μας να εκφραζόμαστε ως ΔΑΚΕ, σεβόμενοι τον κανονισμό και τις αποφάσεις της ΔΑΚΕ. Δικαιώνει επίσης την πρόταση του Γ. Γραμματέα της ΓΣΕΕ Βαγγέλη Μπουζούλα να μην προχωρήσουν σε ένδικα μέσα και το θέμα να λυθεί από την Ε.Ε. της ΔΑΚΕ Ι.Τ. ως ορίζει ο κανονισμός. Παρά ταύτα δεν ΄΄πειθάρχησαν΄΄ στην πρόταση του και προχώρησαν στην εκδίκαση του αιτήματος τους, με αποτέλεσμα αυτό να απορριφθεί.

Ήταν μια ΄΄περίτρανη νίκη΄΄ και ταυτόχρονα απάντηση, στην προσφιλή τακτική των παλαιών εποχών, να δικάζεται όποιος έχει λόγο και άποψη.

Τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε. – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της αξιοπρέπειας και της υπεράσπισης της ιδεολογικής

Οκτώ Κριτήρια για τις Προσφορές για την Βεύη

Για την θέσπιση οκτώ κριτηρίων αξιολόγησης, μερικά εκ των οποίων συνοδεύονται και από συγκεκριμένους συντελεστές βαρύτητας, ενημέρωσε την Δευτέρα η αρμόδια επιτροπή τους ενδιαφερόμενους για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης επιχειρηματικούς ομίλους. Από την 19σέλιδη περιγραφή της διαδικασίας προκύπτει ότι το μίσθωμα συνδέεται και με την Οριακή Τιμή Συστήματος, δίνοντας ένα πλεονέκτημα στους σχεδιασμούς που αναφέρονται σε κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Οκτώ συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης των προσφορών για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΆΛΟΙ.....

ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕΓΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ….ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΑΚΡΙΒΥΝΟΥΝ 40% …!!!! ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ…(ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ …)…ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ ΕΙΠΕ ….ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 % ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ…..(ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ..!!)…ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΤΑ 118% ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…(ΦΥΣΙΚΑ ΕΤΣΙ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΑ)….ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ…………..!!! ……ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ …………………ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ …..ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ)…ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ……………ΕΧΟΥΜΕ 200% ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…(ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΑ)…………..ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ…..!!......Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ……….;

Ο ΝΕΟΛΑΙΟΣ

ΔΕΗ:«Πνίγηκε» στις αιτήσεις για φωτοβολταϊκά

Περίπου 1.000 αιτήσεις για την εγκατάσταση μικρών αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων που εκκρεμούν από το 2007 στα γραφεία της ΡΑΕ παρέπεμψε η Ρυθμιστική Αρχή για τις περαιτέρω διαδικασίες στη ΔΕΗ.
Μόνον σε ένα μήνα έχει δεχθεί αιτήσεις για τη σύνδεση φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 700 MW.

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Το πρόγραμμα εντάσσεται και στα πλαίσια της αγρανάπαυσης. Όλοι οι αγρότες σταμάτησαν να καλλιεργούν με κόπο την γη και στήνουν ΠΑΝΕΛ για να παίρνουν λεφτά ΑΕΡΑ. Καλά κέρδη λοιπόν!!!

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Γιατί μετά το "άνοιγμα" της ΔΕΗ θα πληρώνουμε χρυσό το ηλεκτρικό ρεύμα

- Θα γίνει τελικά παρελθόν το φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα

- Γιατί πιέζουν να μπουν στην ελληνική αγορά και να σπάσει το μονοπώλιο της ΔΕΗ οι ξένοι κολοσσοί της ενέργειας
- Πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια
Η ΔΕΗ βάζει κάθε χρόνο 6 δις... στα ταμεία της ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για εκείνους που θέλουν να βάλουν πόδι στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους έλληνες καταναλωτές.
Μέσα σε 7 μήνες λοιπόν θα πρέπει να δρομολογηθούν οι αλλαγές και θα δούμε το τοπίο να αλλάζει απότομα και πιθανότατα εις βάρος της τσέπης μας.
Τι θα πρέπει να κάνει η ΔΕΗ
Ενώ αυτή την στιγμή έχει το 90% στην αγορά πρέπει να εκχωρήσει τουλάχιστον το 40%, να άρει τους

Προς Στρατηγική Συνεργασία της ΔΕΗ με EDF

Ευρύτερο στρατηγικό χαρακτήρα αναμένεται να προσλάβει η συνεργασία που ήδη έχει συνάψει η ΔΕΗ με την Electricite de France στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την “απάντηση” της ΔΕΗ στις εξελίξεις με φόντο την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

Η προσπάθεια σύναψης στρατηγικής συνεργασίας με την γερμανική RWE, η οποία είχε εξελιχθεί επί διοίκησης του κ. Τάκη Αθανασόπουλου δεν είχε ευοδωθεί, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο

Τάκης Αθανασόπουλος: «Οχι» στη βίαιη απελευθέρωση, «ναι» στον εκσυγχρονισμό

Σε παρέμβαση ιδιαίτερης βαρύτητας, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος σε σχέση με τις αλλαγές που δρομολογούνται στην ηλεκτρική αγορά και την ΔΕΗ.
Ο κ. Αθανασόπουλο, αναφέρει ότι η βίαιη απελευθέρωση και ο εξαναγκασμός της ΔΕΗ στην πώληση παραγωγικού δυναμικού της, εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνον για την επιχείρηση, αλλά για την ίδια την επάρκεια και ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος. Όπως υποστηρίζει σε άρθρο του ο κ. Αθανασόπουλος:

"Η ΔΕΗ έως και σήμερα λειτουργεί σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται με πολύ αργούς ρυθμούς και με μια κουλτούρα και πρακτικές που δεν χαρακτηρίζονται από καινοτόμες ιδέες,

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Απελευθέρωση ενέργειας ή απελευθέρωση της πιο άγριας κερδοσκοπίας;

Του Στέφανου Πράσσου
Προέδρου του ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη”

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με την εργοδοσία και την καθοριστική συμβολή της κατοχικής Τρόικας κατάφεραν να κερδίσουν τον πρώτο γύρο της αντεργατικής και αντιλαϊκής τους επίθεσης ανοίγουν πλέον και τον δεύτερο που περιλαμβάνει ξανά μείωση των μισθών, πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας.

Σ αυτό το πλαίσιο το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας προωθημένα σενάρια για πώληση του 40% των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ. Την πρόταση αυτή έφερε στην Ελληνική κυβέρνηση η κομισιόν και αμέσως την υιοθέτηση η Τρόικα κι επειδή δεν προβλέπεται

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Έβηξε ο Φωτόπουλος (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) και έπαθαν πνευμονία…

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μετά τα «κακά ξεμπερδέματα» που είχε η κυβέρνηση εν μέσω θέρους με τους φορτηγατζήδες, κάποιοι φωστήρες στο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν ν’ ανεβάσουν στην κορυφή της ατζέντας, το απείρως μεγαλύτερο ΚΑΙ σε οικονομικά μεγέθη, αλλά και όσον αφορά τις κοινωνικές προεκτάσεις, θέμα της ενέργειας και κατ’ επέκταση της ΔΕΗ, ενδεχομένως του μεγαλύτερου Ενεργειακού Οργανισμού στα Βαλκάνια…

Στην αρχή τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης μίλησαν για πώληση του 40% ολόκληρης της Επιχείρησης, ακολούθως διέρρευσαν ότι θα πουληθούν σε ιδιώτες λιγνιτικά εργοστάσια και
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...


ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ...
Εν. Εργ. ΔΕΗ: για να δούμε το ρεύμα φθηνό για το λαό θα το θυμηθούμε ή θα βρούμε καμιά δικαιολογία να το ξεχάσουμε...?

«Είδες η ΔΕΗ;» Το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν επανέρχεται στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά για να δημιουργήσει πονοκεφάλους στην κυβέρνηση.

Μπορεί τελικά να μην ευοδώθηκε η απαίτηση της Ε.Ε. για ιδιωτικοποίηση του 40% των μονάδων της, όμως η εκπόνηση του σχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση ώς το Δεκέμβριο θα γίνει εν μέσω έντονων αντιδράσεων.

Το σχέδιο για τον ενεργειακό χάρτη και την απελευθέρωση θα 'πρεπε να 'χει δρομολογηθεί εδώ και

ΔΝΤ: Δεν ζητήσαμε πώληση μονάδων της ΔΕΗ


Συγχωνεύσεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα και με τη συμμετοχή ξένων εμπορικών τραπεζών ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη και την Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η τρόικα ζήτησε την αύξηση των εγγυήσεων δανείων προς τις τράπεζες κατά 25 δισ. ευρώ, αλλά δεν θέλει να δει την κρατική ΑΤΕ να ευεργετείται από το υπό σύσταση ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αρνείται, επίσης, την ύπαρξη νέων μέτρων και διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο ίδιος ή κάποιο άλλο μέρος της τρόικας ζήτησε την πώληση του 40% των σταθμών της ΔΕΗ.

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires ο Πολ Τόμσεν τονίζει ότι μετά τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας ήρθε η ώρα για το άνοιγμα άλλων κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας, ενώ υπογραμμίζει πως θα ήθελε να δει συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Όσον αφορά την επέκταση των κυβερνητικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες, αναφέρει πως ήταν ιδέα του ΔΝΤ, την οποία περιγράφει ως «μαξιλάρι ρευστότητας». tvxs.gr

Εν. Εργ. ΔΕΗ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ή Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ?

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

O Βαγγέλης Μπουζούλας θα περιοδεύσει στη Δυτ. Μακεδονία


  Ο νέος Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ , Βαγγέλης Μπουζούλας θα περιοδεύσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Δυτ. Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του θα επισκεφθεί τα Εργατικά Κέντρα και συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Αυγούστου & ώρα 10:00 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης.
O κ. Μπουζούλας θα επισκεφθεί ακόμη χώρους δουλειάς και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους προβληματικών επιχειρήσεων καθώς και με πολλούς ανέργους οι οποίοι καθημερινά βυθίζονται σε τέλμα, ένεκα των Ελλειπών Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας και του διαρκώς αυξανόμενου κόστος ζωής, από τα επώδυνα οικονομικά μετρά της κυβέρνησης.



Εν. Εργ. ΔΕΗ: Άκρος ενδιαφέρουσα η επίσκεψη του στην περιοχή μας, μετά τα όσα (είδαν)? το ΦΩΣ της δημοσιότητας με επίκληση Δελτίο Τύπου μιας παράταξης που δεν υπάρχει. Αλλά και ενός ανωνύμου παντελός, έγγραφου κειμένου που κυκλοφορεί στους χώρους εργασίας (Βιομηχανικό Συγκρ, Ορ. Αμυνταίου, Α.Η.Σ Αγ. Δημητρίου και Α.Η.Σ Καρδιάς) και φέρεται ότι είναι αυτό το οποίο επικαλείτε ο κ. Χ. Αναγνωστόπουλος στο δημοσιέυμα του ΕΘΝΟΥΣ.