DEH

DEH

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

      Λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη της υπουργού ΥΠΕΚΑ στην Κοζάνη και τις διαβεβαίωση της. Επανέρχονται τα σενάρια αναγκαστικής πώλησης λιγνιτικών μονάδων σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΚΕΦΑΛΑΙΟ σελ.26.

     Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα θεσμικός παράγοντας της αγοράς Ηλεκτρισμού στις 18 Ιουνίου έληξε η προθεσμία της Ελληνικής Κυβέρνησης για τα μέτρα που έχει υιοθετήσει σε συμμόρφωση του περσινού συμβιβασμού.
 Η κυβέρνηση απάντησε ότι μπορεί να μην προχώρησαν οι 3 διαγωνισμοί, ωστόσο το Ελληνικό κράτος προχωρά στην λήψη μέτρων ισοδύναμου αποτελέσματος , για τον πρόσφατο λόγο ότι άλλαξαν οι ενεργειακές και περιβαλλοντικές προτεραιότητες της χώρας μας και δεν σχεδιάζεται η εκμετάλλευση νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων.

Σαν σήμερα...!!!

   Αγαπητοί φίλοι έτσι πλέον θα λέμε στις 30 Ιουνίου-22 Δεκεμβρίου & Μ. Τετάρτη
   Σαν σήμερα... και θα αναπολούμε τα χρόνια που είχαμε + στο μισθό μας και καλύπταμαι τα έξοδα, παίρναμε ρούχα για την οικογένεια, πηγαίναμε διακοπές.

   Σαν σήμερα...λοιπόν θα παίρναμε το Επίδομα Αδείας!!!
Αλλά δεν βαριέσαι: Για να κλέβουν οι πολιτικοί και να τα φορτώνουν στην πλάτη μου και τον μισθό μου να δώσω.

Εργαζόμενος ΛΚΔΜ/ Τομέα Δομικών έργων.

ΝΔ: Όχι επί της αρχής στο ασφαλιστικό ν/σ

Όχι επί της αρχής στο Ασφαλιστικό θα ψηφίσει η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος. Γνωστοποίησε πάντως πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου που θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση
Αλήθεια ποια θεωρεί ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση?? Μπορεί να μας πει το κόμμα ή εκπρόσωποι του. Ώστε να ξέρουν και τι στάση να κρατήσουν οι προσκείμενοι σ΄άυτό εργαζόμενοι και συνδικάλες του.

Με τιμή ΠΑΣΚΟπουλο.

ΚΑΛΟ-ΚΑΛΟ-ΚΑΛΟ


Το βρήκαμε τυχαία εδώ http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/
Έξυπνο !!!

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ 3 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!!!


Εμείς, τα μέλη της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουμε την επαίσχυντη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ για το πρόγραμμα περικοπών των μισθών και συντάξεων, για τη βάναυση καταπάτηση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον παραπλανητικό και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σύναψε αυτή τη συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, χωρίς προηγούμενη συζήτηση και έγκριση ...
από τα κομματικά και συνδικαλιστικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ.
Επειδή οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ενώ ψήφισαν για φιλεργατικές και φιλολαϊκές πολιτικές τους επιβλήθηκε η τυραννία του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Αποφασίζουμε και απαιτούμε:
1. Tην άμεση αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής, την υιοθέτηση μας άλλης πολιτικής και την αποπομπή των τριών υπουργών των Οικονομικών Υπουργείων (Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας) από την κυβέρνηση που είναι οι άμεσοι αυτουργοί του αντεργατικού πογκρόμ.
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
Α. την μεταφορά των βαρών για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τους κεφαλαιούχους
Β. τη διακοπή κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, την ακύρωση όλων των συμβάσεων ιδιωτικοποιήσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και την κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Γ. την επιστροφή δισεκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο μέσα από τον έλεγχο κόστους όλων

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο και η πορεία χθες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Σαφέστατο μήνυμα στην κυβέρνηση από τους συναδέλφους που συμμετείχαν σ΄αυτό και τον Πρόεδρο Νικ. Φωτόπουλο με τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

   Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε το πάθος και τον παλμό, καθώς και άλλες ειδήσεις από το συλλαλητήριο.
 

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τίποτα και Κανένας δεν εξαιρείται ΤΕΛΙΚΑ από τον Νέο Ασφαλιστικό Νόμο !!!


Εν. Εργ. ΔΕΗ: Σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να εμπλακούμε στα εσωτερικά της παράταξης της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. καθώς είναι όμως η μοναδική ανακοίνωση σε σχέση με το ασφαλιστικό. Θεωρούμε πως πρέπει να δημοσιευθεί. 
΄΄ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ΄΄

Πτολεμαΐδα 27/06/2010
* Άλλα υποσχέθηκαν και άλλα κάνουν.
* Διαλύουν το ασφαλιστικό μας. Μας αφαιρούν την περιουσία μας.
* Τελικά οι Κασσάνδρες δεν διαψεύστηκαν. Οι Ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν.
* Διαψεύστηκαν οι ΄΄Δερβίσηδες΄΄ συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ Σπάρτακος) που περιστρεφόμενοι στους χώρους δουλειάς και τα Ερ.Κεν. διέσπειραν καθησυχαστικές υποσχέσεις, παρατηρώντας μας για λαϊκισμό και ανευθυνότητα.
* Λοβέρδος – Κουτρουμάνης για άλλη μια φορά μας κορόιδεψαν.
* Αιτία πολέμου πλέον η πράξη τους. ΓΕΝΟΠ & Συνδικάτα πρέπει να κάνουν πράξεις τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.
     Τίποτα και Κανένας λοιπόν δεν εξαιρείται από τον Νέο Ασφαλιστικό Νόμο που κατέθεσε τελικά η κυβέρνηση.
    Κεκτημένα δικαιώματα, σκληροί και επώδυνοι αγώνες εργαζόμενων για κοινωνική ασφάλιση, ποιοτικές εργασιακές σχέσεις και μισθούς ανάλογους Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών χωρών, που

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ προχώρησαν αργά την Κυριακή συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Οι εργαζόμενοι ανάρτησαν δύο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου: το πρώτο αναφέρεται στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά με το σύνθημα «Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε» και το δεύτερο στην απαγόρευση των προσλήψεων στη ΔΕΗ, παρά το γεγονός, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν.Φωτόπουλος, ότι η επιχείρηση δαπανά περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως για υπερωρίες.
Η ΓΕΝΟΠ, με ανακοίνωσή της, προαναγγέλλει κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το απόγευμα της Δευτέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης, θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία της Τρίτης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό.

Newsroom ΔΟΛ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΕΝΟΠ & ΤΡΙΤΗ 29 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Γ.Σ.Σ.Ε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 IOYNH   
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΕΝΟΠ

ΤΡΙΤΗ 29 IOYNH 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Γ.Σ.Σ.Ε.


Συμμετέχουμε όλοι μαζικά !!!


Δεν λείπει κανείς !!!

Αναχώρηση λεωφορείων για Αθήνα απο Φλώρινα 8:30 -Πτολεμάιδα 9:00 & Κοζάνη 9:30 πρωί

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Οι ασφαλισμένοι πριν το 1983 δεν θα θιγούν.." ?????

    Εμείς μέχρι κάποιος να μας απαντήσει στο ερώτημα που θέσαμε ως προς το 1983... βρήκαμε αυτό από το μνημόνιο και παραθέτουμε.
   Το ερώτημα τώρα που προκύπτει και ως προς αυτός είναι: Ποιο είναι ισχυρότερο το μνημόνιο ή ο νόμος ?

Δεκατέσσερα χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου‎

14 χρόνια από το θάνατο ενός διεθνούς φήμης χαρισματικού ηγέτη που ενέπνευσε τον Ελληνικό λαό και γενιές νέων. Του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού της χώρας για πολλές χρονικές περιόδους Ανρέα Παπανδρέου.
    Αυτό το οποίο θα θυμόμαστε απο τον πολιτικό του βίο και ενέπνευσε στους Έλληνες είναι ότι δεν προσκύνησε ποτέ στα συμφέροντα και δεν ενέδωσε στις ξένες δυνάμεις και στους εκβιασμούς.
΄΄Οι Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες''

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Στη δημοσιότητα το νέο ασφαλιστικό

Το νομοσχέδιο προβλέπει:  Ως νέο γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπεται το 65ο ή το 60ό αλλά με 40 χρόνια εργασίας και ασφάλισης. Καταργείται δηλαδή η 35ετία ή 37ετία που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται μόνο οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983 στις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες, τα ταμεία του Τύπου κλπ όπου ισχύει η 35ετία χωρίς όριο ή 37ετία στο 58ο έτος.
    Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 10ου Γενικού Συμβουλίου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ της Ημερίδας για την οδηγία σε σχέση με του ρύπους και τις επιπτώσεις στην ΔΕΗ και την περιοχή μας από την εφαρμογή της.

    Για άλλη μια φορά ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρωτοτύπησε με το θέμα της ημερίδας καθώς η εφαρμογή της οδηγίας θα φέρει «ουκ λίγα» προβλήματα στην λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών, σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής και του ρεύματος στον Έλληνα καταναλωτή.
    Η συμμετοχή του κόσμου όμως δυστυχώς δεν ήταν η αναμενόμενη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αυτό θα το «χαρακτηρίζαμε πρόβλημα» καθώς όπως πληροφορηθήκαμε και στο Γενικό Συμβούλιο της προηγούμενης μέρας είχε πολλούς απόντες.
     Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όπως και τις προηγούμενες ημερίδες και συνέδρια θα ανεβάσει στην ιστοσελίδα του τις εισηγήσεις, ώστε ο κάθε εργαζόμενος που θέλει και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί να της διαβάσει και να ενημερωθεί γιο το σημαντικό αυτό θέμα.

ΕΝΩΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε –ΔΕΗ Η « ΕΝΩΣΗ » ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την Κυβέρνηση Παπανδρέου που με πρωτοφανή και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ τρόπο, επιτίθεται στους Εργαζόμενους και Συνταξιούχους, προσπαθώντας να ΑΚΥΡΩΣΕΙ βασικές και θεμελιώδεις Δημοκρατικές κατακτήσεις που με αίμα και αγώνες το Εργατικό Κίνημα έχει κερδίσει.
Καταστρατηγεί τις Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για να περάσει τις αντεργατικές της επιλογές στις ΔΕΚΟ, που θυμίζουν ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.
Προβαίνει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων ενώ προχωρά σε αλυσιδωτές αυξήσεις στα είδη ευρείας κατανάλωσης φέροντας σε απόγνωση τα πλατειά λαϊκά στρώματα, γιατί αποτελούν πάντοτε την εύκολη ΛΙΑ.

Πρωτοφανής τρομοκρατική ενέργεια - Βομβιστική επίθεση με ένα νεκρό !!!!

   Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την Τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με θύμα έναν αξιόλογο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν εργαζόμενο.
   Στις σύγχρονες κοινωνίες και τις προηγμένες Δημοκρατίες, πρέπει να αναζητάτε η δημοκρατική διέξοδος στα προβλήματα και όχι η ΒΙΑ.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ

     του Μιχάλη Ραμπίδη

Έκτρωμα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ το Π.Δ. που δεν επιδέχεται καμία τροποποίηση παρά μόνον απόρριψη, γι’ αυτό το επιστρέφει στον υπουργό εργασίας κ Λοβέρδο ως επιεικώς απαράδεκτο.
Οι λέξεις δεν έχουν τίποτα κακό όταν περιγράφουν συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές.
‐Μείωση αποζημίωσης απολύσεων στο μισό (50%)
‐Αύξηση από 2 σε 5% του ποσοστού των απολύσεων.
‐Δημιουργία της γενιάς των 500 Ε για τους νέους, αντί αυτής των 700 Ε.
‐Κατάργηση της προσφυγής στη διαιτησία.
‐Μείωση της αμοιβής των υπερωριών.
‐Κατάργηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΓΣΣΕ) και δυνατότητα για χειρότερες ρυθμίσεις σε κλαδικές, επιχειρησιακές κ.λ.π. συμβάσεις.
Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών αρνούνται ως θετικές τις ρυθμίσεις, ισχυριζόμενοι ότι ποτέ δεν τις ζήτησαν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - Η ΕΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

ΚΟΖΑΝΗ 22/6/2010

Συναδέλφισσα – ε:

Η ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ και Η « ΕΝΩΣΗ » σε καλεί να συμμετέχεις δυναμικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα.
Όλοι μαζί θα πρέπει με την παρουσία μας να ανατρέψουμε τα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά και αντικοινωνικά μέτρα που μας γυρίζουν στην εποχή του Μεσαίωνα.
Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση ζούμε ένα παρόν δυσβάστακτο και ένα μέλλον αβέβαιο, εξαιτίας των πρωτοφανών μέτρων που παίρνονται σε βάρος μας.

Συναδέλφισσα – ε:
Σήμερα θα πρέπει να συμμετέχεις και εσύ σε αυτό το συλλαλητήριο, έτσι ώστε με την δυναμική σου, την αποφασιστικότητα σου και τον θυμό σου να στείλεις ένα ηχηρό μήνυμα με αποδέκτες τον

Για την επίσκεψη Μπιρμπίλη

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
     Με τιμές και δόξα υποδέχτηκαν οι παράγοντες της Περιοχής αλλά και η Συνδικαλιστική Α-ριστοκρατία την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη σε μια εποχή που οι Υπουργοί της Κυβέρνησης αλλά και οι βουλευτές τυγχά-νουν τέτοιων αποδοκιμασιών από τους εργαζόμενους ώστε να μη θέλουν να παραβρεθούν σε δημόσια εκδήλωση ούτε καν να κυκλοφορήσουν στο Δρόμο!

Όμως «οι δικοί μας εκπρόσωποι» φρόντισαν για άλλη μια φορά να εκδηλώσουν τη δουλι-κότητά τους παραβλέποντας ότι:

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ανανεώσιμες με... χίλια ονειρεύεται η Μπιρμπίλη

Ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να προσεγγίσει τον κοινοτικό στόχο 20-20-20.
Αυτός προβλέπει ότι μέχρι το 2020, το 20% της ενεργειακής κατανάλωσης πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, να γίνει εξοικονόμηση 20% και να μειωθούν οι εκπομπές κατά 20%. Η εξειδίκευση του στόχου για την Ελλάδα προβλέπει:

* το 20% της συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας και το 40% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχονται από ΑΠΕ

Πολιτική παράδοσης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή το κλείσιμο της μονάδας Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
         «Η πολιτική συρρίκνωσης της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία σε ατμοηλεκτρικές μονάδες και παραγωγή λιγνίτη, πρέπει να ανατραπεί. Είναι καταστροφική για τη χώρα και για την περιοχή», σημειώνει η Κομματική Οργάνωση ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη στην περιοχή, στη διάρκεια της οποίας έκλεισε τη μονάδα Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Οπως αναφέρει η Κομματική Οργάνωση ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ «το κλείσιμο της μονάδας Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σηματοδοτεί τη δραματική συρρίκνωση της παραγωγής της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία. Ξεκίνησε το σβήσιμο των μονάδων που στόχο έχει να κλείσουν οι ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Καρδιάς, Αμυνταίου και Αγίου Δημητρίου εκτός της μονάδας V. Συνολικά 14 από τις 16 μονάδες της περιοχής μας θα κλείσουν μέχρι το 2020.
Θα παράγονται στην περιοχή μόνο 690 MW ηλεκτρικής ενέργειας (360 MW από τη μονάδα V του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και 330 MW από τον ΑΗΣ Μελίτης) από 4.300 MW που παράγονται σήμερα. Θα κατασκευαστούν υπό προϋποθέσεις η Πτολεμαΐδα V και ίσως η Μελίτη ΙΙ. Στην καλύτερη περίπτωση να μείνουν 1.740 MW λιγνιτικής ενέργειας στην περιοχή.

Στο τιμόνι της ΔΑΚΕ ΓΣΕΕ ο πρώην ισχυρός άντρας της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

     Ο Βαγγέλης Μπουζούλας πρώην ισχυρός άντρας της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανέλαβε γραμματέας της ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα (ΔΑΚΕ ΓΣΕΕ) και προφανώς θα είναι και ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

     Νέα εποχή για την ΔΑΚΕ απ΄ότι όλα δείχνουν, καθώς είναι γνωστή η εργατικότητα του και οι σκληρές αντιπαραθέσεις. (έχει και ανοιχτούς λογαριασμούς στην περιοχή ειδικά με ομόσταβλους του)

Έτσι εξηγείτε η σκληρή ανακοίνωση!!!

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Καλή επιτυχία, δύναμη και καλή δουλειά για το συνδ. κίνημα και τους εργάτες.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ
            Οι άκρως επώδυνες, επικίνδυνες, με πρωτοφανείς ενέργειες για κοινοβουλευτική δημοκρατία από την Κυβέρνηση του (ΠΑ)ΣΟΚ κατά των εργασιακών σχέσεων, δημιουργούν δρόμους αδιεξόδου.
Η ανατροπή των Εργασιακών σχέσεων, η αύξηση των απολύσεων, η έξοδος προς την ανεργία με μειωμένη ή μηδενική αποζημίωση, η παραβίαση της προστασίας των δικαιωμάτων και κατά τη διεθνή συνθήκη εργασίας και κατά το Σύνταγμα, δημιουργούν συνθήκες μιας πανελλήνιας εξέγερσης, ενός νέου Πολυτεχνείου.
Το όραμα της νέας γενιάς, με μειωμένη ή ανύπαρκτη εργασία -σύνταξη, με κοστολόγηση της ζωής τους, με περικοπή ακόμη και μιας αξιοπρεπούς υγείας, με απολύσεις ασύδοτες χωρίς δίκτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης (πριμοδότηση μόνο των απολύσεων) ξαναθυμίζει εποχές που δημιούργησαν πένθιμες ημερομηνίες για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.
Οι δρόμοι που άλλοτε λούονταν με ροδοπέταλα, κατέληξαν σήμερα να στρώνονται με σάβανα
αγορασμένα από την τρόικα για την ταφή των δικαιωμάτων μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, για το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στη σύνταξη.
Ήρθε η ώρα ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού κατά των αντεργατικών, αντικοινωνικών, αντισυνταγματικών και παρανόμων ενεργειών της Κυβέρνησης.
Οι άλλοτε κατακτητές και σήμερα συνεταιράκια της Κυβέρνησης συνεχίζουν ενορχηστρωμένα τη δράση τους.
Οι θεσμοί της πολιτείας και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει στο χρόνο.
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ


Εν.Εργ.ΔΕΗ: Σκληρότατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ. που μάλλον προμηνύει... ρήξεις συνδικαλιστικές...???

Πότε λέει ΑΛΗΘΕΙΑ και πότε ΨΕΜΑΤΑ? Νο2

Πριν μια εβδομάδα σε τηλεοπτικό κανάλι με στόμφο έλεγε ότι δεν θα επιτρέψουμε την υπουργό να πατήσει το κουμπί και δεν θα βγει η μονάδα Πτολεμαΐδα Ι εκτός και αν περάσει πάνω από το πτώμα μου.
Κατά την επίσκεψη της υπουργού ήταν ποιο μπροστά κι από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ώστε να τον βγάλουν φωτογραφίες τα ΜΜΕ δίπλα στην υπουργό για να μην πούμε για την περιφέρεια.

Αχ...Γιώργο, Γιώργο στους συντρόφους στο συνδικάτο ΛΙΟΝΤΑΡΙ και στην υπουργό ΑΡΝΑΚΙ ?

Πότε λέει ΑΛΗΘΕΙΑ και πότε ΨΕΜΑΤΑ? Νο1


Στο δελτίο τύπου στις 21-6-10 ο ΄΄πολύς΄΄ Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην τελευταία παράγραφο αναφέρει ότι με πρόταση δικιά του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα υπογράψει το Συμβόλαιο της Πτολεμαΐδας V με τον Ανάδοχο του έργου στην Πτολεμαΐδα.
   Η παραπάνω πρόταση όμως ανήκει εξ ολοκλήρου στον Γεν. Δ/ντη Παραγωγής κ. Κοπανάκη καθώς ήμουν αυτήκοος μάρτυς του περιστατικού, όπως και άλλοι.
Μάλλον ο Πρόεδρος Γιώργος έχει μπερδέψει τους ρόλους και την θέση του και νομίζει ότι βρίσκεται στην θέση του κ. Κοπανάκη!!
ΤΡΕΜΕ ...ΚΟΠΑΝΑΚΗ γιατί αφήνει την θέση του Φωτόπουλου και βλέπει την δικιά σου...

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΝΤ, ΕΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΝΤ, ΕΕ
   Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια Εργατική αλληλεγγύη, χαιρετίζει την δημιουργία του Μετώπου Ενάντια στο Μνημόνιο Κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ, Ε,Ε στο Νομό Κοζάνης. Το Μέ-τωπο συσπειρώνει εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργους, συντα-ξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές και μαθητές ανεξαρτήτου συνδικαλιστικής και πολιτικής ένταξης και φιλοδοξεί να σηκώσει έναν μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα στην πε-ριοχή μας ενάντια στα εξοντωτικά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας.
   Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της περιοχής να συμμετέχουν στις εκ-δηλώσεις του Μετώπου αλλά και στις Ανοιχτές Λαϊκές Συνελεύσεις όπου αποφασίζονται με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας ο χαρακτήρας, το διεκδικητικό πλαίσιο και οι επόμενες εκδηλώσεις του Μετώπου.

Οι εκδηλώσεις του Μετώπου το επόμενο διάστημα είναι:
1. Δευτέρα 21 Ιουνίου ώρα 21.00 στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης: Προβο-λή Ταινίας και συζήτηση για την κρίση.

2. Τετάρτη 23 Ιουνίου ώρα 10.00 π.μ: Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποι-ήσεις.

3. Πέμπτη 24 Ιουνίου ώρα 20.00: Στο Θεατράκι του Αγίου Δημητρίου (Σε πε-ρίπτωση κακοκαιρίας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης) Εκδήλωση, συζήτηση για την κρίση, τα μέτρα, τις εναλλακτικές προτάσεις και την απάντηση του Εργατικού Κινή-ματος με ομιλητές τους:

1. Δημήτρη Καζάκη


2. Βασίλη Σαμαρά


3. Λεωνίδα Βατικιώτη

Το γραφείο τύπου

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Επίθεση Μανώλη σε Κυρ. Μητσοτάκη

Το προεδρικό διάταγμα για τις απολύσεις προκάλεσε εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ καθώς ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «βαρίδι» τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. «Τo κόμμα έχει διαδικασίες και κανείς δεν θα του υπαγορεύσει τι θα κάνει. Σήμερα που η κοινωνία ψάχνει στηρίγματα για να αμυνθεί στις πολιτικές του μνημονίου που ψήφισαν η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της, η γενική επίθεση κατά των συνδικαλιστών για οποιονδήποτε λόγο ή αφορμή, όπως έκανε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, είναι τουλάχιστον περίεργη, αν όχι ύποπτη» τονίζει στο «Βήμα» ο γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ κ. Ι. Μανώλης (φωτογραφία) και συνεχίζει: «Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους και συνταξιούχους που βλέπουν να ανατρέπονται κατακτήσεις δεκαετιών. Κάτι που δεν το κάνουν οι πολιτικοί που προτιμούν τις επαφές τους με επιχειρηματίες και όχι με την κοινωνία».   Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=338285&ct=32&dt=18/06/2010#ixzz0rJLrN136

Εν.Εργ.ΔΕΗ: Το παραπάνω επιλέχθηκε να αναρτηθεί  λόγο της διαχρονικής στάσης που κρατά ο κ. Μανώλης καθώς είναι ο μοναδικός πολιτικός, πρώην συνδικαλιστής που και ως κυβερνητικός και ως αντιπολίτευση είναι πάντα με τον εργαζόμενο, την κοινωνία και τα συμφέροντα αυτών. Οι απαντήσεις που έδωσε στον κ. Κ. Μητσοτάκη ήταν κάτι παραπάνω από σωστές. 
Ας το βλέπουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που αν και μεγαλοσυνδικαλιστές όταν ΄΄κατέλαβαν΄΄ την εξουσία ξέχασαν τα πάντα, στηρίζοντας και ψηφίζοντας αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Παράπονα για την κυβέρνηση εξέφρασε ο "πράσινος" επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος

Το κράτος, είπε βάζει φόρους στις επιχειρήσεις, όχι επειδή προσδοκά αύξηση των εσόδων αλλά προκειμένου να διαφυλάξει πολιτικές ισορροπίες.


Εν. Εργ. ΔΕΗ είπαν: 
Όπως βάζει και όρους στην ΔΕΗ γιατί προσδοκά επιχειρηματικές συμμαχίες. 

Η υπουργός κ. Τίνα Μπιρμπίλη στην περιοχή μας

ΜΕ… ΕΦΟΔΟ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Η ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ  Η Τίνα Μπιρμπίλη συστήθηκε: «Είμαι η υπουργός…» και παρουσίασε και την συνοδεία της, τον γ.γ. του υπουργείου κ. Μαθιουδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό. Χωρίς να συνοδεύεται από κανέναν άλλον και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένας αρμόδιος παράγοντας ή ακόμα και οι βουλευτές του Νομού η κα Μπιρμπίλη, επισκέφθηκε το διοικητήριο αλλά και την 1 και 2 μονάδα του σταθμού. Μίλησε με την διοίκηση αλλά και με πολλούς εργαζόμενους για τα θέματα του λιγνίτη και της ΔΕΗ. Στη συζήτηση κάποια στιγμή αναφέρθηκε και το ζήτημα της Ακρινής. Η κα Μπιρμπίλη αποφάσισε τότε να επισκεφθεί επιτόπου το χωριό και να μιλήσει με τους κατοίκους. Φυσικά το θέμα που κυριάρχησε είναι η μετεγκατάσταση που το έθεσαν με επιτακτικό τρόπο οι κάτοικοι ενώ δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες για την συνολική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (που ήδη έφτασε στη Ν.Α. Κοζάνης) που δεν περιλαμβάνει την μετεγκατάσταση της Ακρινής. Η κα Μπιρμπίλη υποσχέθηκε ότι θα διορθωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ  Οι κάτοικοι ζήτησαν χρονοδιάγραμμα και η υπουργός τους είπε ότι δεν μπορεί να δώσει χρονοδιάγραμμα και πως αυτό που προέχει τώρα είναι η εξεύρεση των κονδυλίων που θα διασφαλίσουν την μετεγκατάσταση. Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, η εντύπωση που αποκόμισαν από την παρουσία της υπουργού είναι πολύ θετική καθώς κάνουν λόγο για μια πολύ απλή, χαμηλών τόνων και προσιτή προσωπικότητα.





ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ: ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΝΗΣ. Η κα Μπιρμπίλη στις συσκέψεις που προήδρευσε παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης να διαφυλάξει τον κυρίαρχο ρόλο της ΔΕΗ στην ενέργεια και αναφέρθηκε στην άμεση δρομολόγηση, από το Δ.Σ. της επιχείρησης με την στήριξη της πολιτείας, της κατασκευής των δύο μανάδων στην Πτολεμαϊδα και στη Μελίτη. Όπως τόνισε για την μονάδα 2 στη Μελίτη αυτή θα ανήκει εξ ολοκλήρου στη ΔΕΗ. Η υπουργός είχε την ευκαιρία να μιλήσει και στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας με εργαζόμενους αλλά και κατοίκους των Δ.Δ. Ποντοκώμης και Προαστίου. Θερμή υποδοχή της επεφύλαξαν συνδικαλιστές και κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Ποντοκώμης.  

¨Εξω απο την πύλη στην είσοδο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μερικοί εκ των συγκεντρωμένων φώναξαν συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και του ασφαλιστικού ζητήματος που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στην επικαιρότητα. Από τους συγκεντρωμένους τον λόγο πηρέ ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Κάτανας και ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΩΣΗ Γιάννης Μανές. Και οι δυο έθεσαν το ζήτημα του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ των προσλήψεων της αντικατάστασης των μονάδων και της διατήρησης του Λεκανοπεδίου ως ενεργειακού κέντρου της χώρας. Στην αίθουσα του εστιατορίου του σταθμού μίλησε σε εργαζόμενους και φορείς παρουσία του προέδρου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού. Λίγο αργότερα η Τίνα Μπιρμπίλη σε μια συμβολική κίνηση πάτησε το διακόπτη του stop στο κοντρόλ της πρώτης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα που κατασκευάστηκε το 1951 την οποία εγκαινίασε ο βασιλιάς Παύλος και ο τότε αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι η πιο παλιά και περισσότερο ρυπογόνος μονάδα του Λεκανοπεδίου η οποία δημιουργούσε πλείστα περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή.

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Στο τέλος, ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ

Συνεχίζονται οι υψηλές συγκεντρώσεις εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Από την αξιολόγηση των μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης που πραγματοποιεί η ΔΕΗ και το Κέντρο Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία, προκύπτει σημαντική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με εισπνεύσιμα αιωρούμενα σωματίδια PM10

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που δημιουργούνται ειδικές συνθήκες με αύξηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας (συνθήκες καύσωνα), η θερμική καταπόνηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία των εργαζομένων και προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία.

Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, σε κλειστούς ή υπαίθριους χώρους, βάσει του Νόμου 1568/1985 και της Εγκυκλίους 140120/24-7-89 & 130427/26-6-90 του Υπουργείου Εργασίας απαιτείται σύνταξη σχεδίου αντιμετώπισης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε επίπεδο επιχείρησης.
Το σχέδιο συντάσσεται με τη συνεργασία του εργοδότη του Τεχνικού Ασφάλειας, του Ειδικού Γιατρού Εργασίας και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.
Στο σχέδιο αυτό εξειδικεύονται τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που παίρνει η επιχείρηση με στόχο τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
Επισημαίνεται ότι κατά τη σύνταξή του πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τις ομάδες εργαζομένων με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας (ομάδες υψηλού κινδύνου).

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ

1. Δημιουργία διαλειμμάτων κατάλληλης διάρκειας, για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

2. Διαμόρφωση κατάλληλων κλιματισμένων χώρων, κυλικείων ή άλλων, για την ανάπαυση των εργαζομένων.

3. Διάθεση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού (10ο – 15ο C).

4. Επαρκής γενικός εξαερισμός με εγκατάσταση ανεμιστήρων στα ψηλά σημεία των αιθουσών και αερισμός ζωνών εργασίας με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες.

5. Επιθυμητή είναι η ύπαρξη και λειτουργία κλιματιστικών στους χώρους εργασίας, όταν αυτό είναι δυνατό.

Γ. Ομάδες υψηλού κινδύνου
Κατά τους θερινούς μήνες οι εργαζόμενοι, που με την γνωμάτευση Γιατρού Εργασίας ανήκουν σε μία από τις παρακάτω ομάδες υψηλού κινδύνου, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και συνίσταται η αποχή τους από την εργασία για το χρονικό διάστημα της επικράτησης συνθηκών καύσωνα.
Καρδιοπαθείς: με στεφανιαία νόσο, βαλβιδοπάθειες, μυοκαρδιοπάθειες.
Πνευμονοπαθείς με αναπνευστική ανεπάρκεια, πνευμονικό εμφύσημα, άσθμα.
Εργαζόμενοι με σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές της ηπατικής λειτουργίας, του θυροειδούς και της αρτηριακής πίεσης, αναιμία, ψυχικά νοσήματα, δερματοπάθειες, παχυσαρκία.
Εργαζόμενοι που παίρνουν φάρμακα: διουρητικά, αναστολείς ιόντων ασβεστίου, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, αντιεπιληπτικά, αντιδιαβητικά, ορμόνες.

Με την εξαγγελία επικράτησης συνθηκών καύσωνα, πρέπει επίσης να παρθούν τα ακόλουθα μέτρα:
Μείωση της απασχόλησης σε υπαίθριες εργασίες από τις 12:00 έως τις 15:00
Μείωση της απασχόλησης σε ιδιαίτερα επιβαρημένους θερμικά χώρους, όπως ορυχεία, μηχανοστάσια, χώροι τέφρας- λιγνίτη κ.λ.π. από τις 12:00 έως 15:00.
Μείωση των ιδιαίτερα βαρέων εργασιών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Για την επιστημονικά ορθή εκτίμηση της θερμικής καταπόνησης στους εργασιακούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται ο βιοκλιματικός δείκτης WBGT. Ως μεθοδολογία μετρήσεων και οριακές τιμές για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, προτείνονται τα περιλαμβανόμενα στην ελληνική έκδοση του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. «1996 – Οριακές τιμές Χημικών Ουσιών και Φυσικών Παραγόντων και Δείκτες Βιολογικής Έκθεσης» της Αμερικάνικης Εταιρείας Κυβερνητικών Υγιεινολόγων Βιομηχανίας.

Για την ενδεικτική εκτίμηση της θερμικής καταπόνησης προτείνεται να λαμβάνονται υπόψη τα ζεύγη τιμών θερμοκρασίας ξηρού θερμόμετρου – σχετικής υγρασίας ανάλογα με εκείνα της εγκυκλίου 130427/26-6-90 του Υπουργείου Εργασίας που φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα:

Οριακές Τιμές Επιτρεπτής Θερμικής Έκθεσης(οι τιμές δίνονται σε)

ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ελαφριά Μέτρια Βαριά

Συνεχής εργασία 30.0οC 26.7οC 25.0 οC
75% εργασία –ανά ώρα 25% ανάπαυση 30.6 οC 28.0οC 25.9 οC
50% εργασία– ανά ώρα 50% ανάπαυση 31.4 οC 29.4 οC 27.9 οC
Οι οριακές τιμές του πίνακα αναφέρονται σε συνθήκες θερμικής καταπόνησης, υπό τις οποίες πιστεύεται ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να εκτίθενται επανειλημμένα χωρίς βλαπτικές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Οι τιμές αυτές βασίζονται στην παραδοχή ότι σχεδόν όλοι οι εγκλιματισμένοι, με πλήρη ένδυση εργαζόμενοι που εφοδιάζονται επαρκώς με νερό και αλάτι μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά κάτω από τις δεδομένες εργασιακές συνθήκες χωρίς η εσωτερική θερμοκρασία του σώματός τους να υπερβεί τους 38 οC.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


   Από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης ανακοινώνεται ότι διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, που αφορά τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις.


Η Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης περιλαμβάνει:

Παράβαση 1η : Υπέρβαση των στόχων για τις εκπομπές σωματιδίων του Εθνικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΕΣΜΕ).
Η ΔΕΗ Α.Ε. δεν συμμορφώθηκε με το Εθνικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών, όσον αφορά στην εκπομπή σωματιδίων, κατά τη διάρκεια του έτους 2008, κατά παράβαση της ΚΥΑ Η.Π. 33437/1904/Ε103/29-7-08 (ΦΕΚ 1634 Β/14-08-2008). Στις δύο από τρεις Μεγάλες Εγκαταστάσεις Καύσης του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας παρουσιάζονται μεγάλες υπερβάσεις, σε σχέση με την εγκεκριμένη συμβολή τους, στους στόχους του ΕΣΜΕ (κατά 38,5 φορές από τις μονάδες Ι, ΙΙ και κατά 5,75 φορές για την μονάδα IV αντίστοιχα), με αποτέλεσμα την υπέρβαση του στόχου της ΔΕΗ Α.Ε. και τελικά, την υπέρβαση του Εθνικού στόχου.

Παράβαση 2η : Διάχυτες εκπομπές αερίων ρύπων.
Η τέφρα από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μεταφερόταν με φορτηγά που δεν διέθεταν κάλυμμα, κατά παράβαση του όρου 5.13 της, με Α.Π. 29826/24-10-1997, Απόφασης ΕΠΟ. Τα φορτηγά ήταν υπερφορτωμένα, σε βαθμό που οποιαδήποτε κίνησή τους προκαλούσε τη διαφυγή και τη διασπορά της τέφρας με αποτέλεσμα την εκπομπή σκόνης (κονιορτός).
Τα φορτηγά που μετέφεραν και εκφόρτωναν λιγνίτη στην αυλή του λιγνίτη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας δεν είχαν καλυμμένες τις καρότσες τους, κατά παράβαση του όρου 5.1. της με Α.Π. 29826/24-10-1997, Απόφασης ΕΠΟ.

Παράβαση 3η : Έλλειψη άδειας διάθεσης στερεών αποβλήτων
Η διάθεση της τέφρας που παράγεται στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, πραγματοποιείται σε χώρους των ορυχείων Πτολεμαΐδας (Κύριος και Βόρειος Τομέας κατά δήλωση του υπευθύνου) χωρίς να έχει ληφθεί η άδεια διάθεσης στερεών αποβλήτων που προβλέπεται στο άρθρο 8 της ΚΥΑ ΗΠ 50910/2727/2003 (ΦΕΚ 1909 Β/22-12-03), κατά παράβαση του άρθρου 11 της ίδιας ΚΥΑ.

Παράβαση 4η : Έλλειψη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
Δεν υπήρχαν μονίμως εγκατεστημένα συστήματα αναρρόφησης σκόνης εντός των κτιρίων αποθήκευσης και θραύσης του λιγνίτη, κατά παράβαση του όρου 5.4 της με Α.Π. 29826/24-10-97, Απόφασης ΕΠΟ, όπως αυτός τροποποιήθηκε με την Α.Π. 130497/15-7-05 Απόφαση ΕΠΟ.

Παράβαση 5η : Ελλιπής παρακολούθηση εκπομπών αερίων ρύπων.
Δεν πραγματοποιούνταν μετρήσεις των συγκεντρώσεων των σωματιδίων στα συστήματα αποκονίωσης των κλειστών χώρων και των σιλό τέφρας, κατά παράβαση του όρου 9.2. της με Α.Π. 29826/24-10-97 Απόφασης ΕΠΟ. Επιπλέον στην ΑΗΣ Πτολεμαΐδας δεν υπήρχε σε εφεδρεία μετρητής σωματιδίων, προκειμένου να καθίσταται κατά το δυνατόν ταχύτερη η αντιμετώπιση προβλημάτων από μακροχρόνιες βλάβες στους λοιπούς μετρητές, κατά παράβαση του όρου 9.5 της με Α.Π. 29826/24-10-97, Απόφασης Ε.Π.Ο.
Ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής τονίζει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης έχει κατ’ επανάληψη προβεί σε ενδελεχείς ελέγχους και καταλογισμό προστίμων για τις παραβάσεις λειτουργίας του πεπαλαιωμένου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και ότι σημαντική συνεισφορά στην επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος της περιοχής αποτελεί η ταχύτατη κατασκευή του νέου σύγχρονου ΑΗΣ ¨Πτολεμαΐδα V¨, καθώς και η ολοκληρωτική απόσυρση του υφισταμένου, διαδικασία για την οποία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης αγωνίζεται συστηματικά από το 2007.

Ικανοποίηση και προβληματισμοί με την ανακοίνωση της μονάδας Μελίτη II

       του Νικολάου Ευαγγέλου
Γραμματέα ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Σω.Π ΑΗΣ Μελίτης – Περιοχή Φλώρινας

Μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε το άκουσμα για την επαναδημοπράτηση της μονάδας ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗ II στην τοπική κοινωνία της Φλώρινας , στους κόλπους των εργαζόμενων της ΔΕΗ αλλά και στα συνδικάτα. Μια μονάδα την οποία είχε αποφασίσει και δημοπρατήσει (ατελέσφορα) η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι η μονάδα αποσυνδέθηκε ή θα αποσυνδεθεί (;) από την κατάληξη της διαγωνιστικής διαδικασίας του ορυχείο της ΒΕΥΗΣ, ένα ορυχείο το οποίο είναι σημαντικό για να να λειτουργήσει όχι μόνο η Νέα Μονάδα (Μελίτη ΙΙ), αλλά και η σημερινή (ΜελίτηΙ).
Μια άλλη θετική εξέλιξη είναι ότι η μονάδα θα ανήκει (; ) 100% στην ΔΕΗ.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν ή το αποκρύπτουν τα συνδικάτα (κυρίως η παράταξη της ΠΑΣΚΕ καθώς ηγείται της Ομοσπονδίας και του μεγαλύτερου σωματείου της περιοχής τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, για να παρέχει κάλυψη και πλάτες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) αλλά το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία της Φλώρινας είναι ότι :
O ΑΗΣ Μελίτης Ι σήμερα θυμίζει κάτι από την παλιά διαφήμιση αναπτήρων που έλεγε ΄΄ανάβει –σβήνει΄΄ μόνο που εδώ δεν ΄΄απλουστεύει΄΄, αλλά δυσκολεύει ΄΄την ζωή μας΄΄ εξαιτίας της έλλειψης καυσίμου ΄΄ΛΙΓΝΙΤΗ΄΄ και της εμπλοκής για πολλά χρόνια του ορυχείου της ΒΕΥΗΣ και σε συνδυασμό των προβλημάτων της εργολαβίας τροφοδοσίας, αναγκαζόμαστε (; ) να εισάγουμε και να ΄΄καίμε΄΄ αυτήν την στιγμή και ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ με σκοπό να κρατήσουμε την λειτουργία του σταθμού και να παράγουμε φθηνό ρεύμα (; ) για τον ΛΑΟ.
Αλήθεια αγαπητοί συνάδελφοι τι άλλαξε σήμερα από την 26 Μάρτη του 2010 που κατηγορούσατε ΄΄Κυβέρνηση, υπουργό και κ. Βασιλάκο ως πρόεδρο της ΡΑΕ΄΄
«ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ!!!
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ
ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ¨ΕΚΛΕΚΤΟΣ¨ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΑΕ κ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ»
Συνεχίζουν να συντρέχουν όλα εκείνα που γράφατε για παραμύθια και πριγκιπόπουλα στις ανακοινώσεις ή επειδή θα επισκεφθεί την περιοχή μας η υπουργός ΥΠΕΚΑ άρθηκαν όλοι οι προβληματισμοί σας, ώστε να αποφύγετε τυχόν δράσεις και αντιδράσεις της κοινωνίας και των φορέων;
Η μήπως έρχεται ώστε να βάλει ΄΄ΔΡΑΚΟ΄΄ στο παραμύθι και να συμβούν όσα πρέπει να συμβούν;
Με βεβαιότητα λοιπόν λέω ότι, από την στιγμή που η ΠΑΣΚΕ δεν απαίτησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να τηρήσει την δέσμευση της και δεν την πιέζει επιτακτικά τώρα, για να επαναδιαπραγματευθεί την απόφαση της κομισιόν που πάρθηκε τον Αύγουστό του 2009 με την σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού κ. Χατζηδάκη. Όλη η επένδυση κατασκευής της μονάδας και η λειτουργία της από την ΔΕΗ συνεχίζει να είναι επισφαλής.
Γιατί οι φράσεις που χρησιμοποιούνται στα κείμενα <<πανηγυρισμού>> της επαναπροκήρυξης της μονάδας ΄΄εκφράζει μία πιο θετική πρόθεση΄΄ ΄΄θα αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες αν και όποτε χρειαστεί΄ ΄΄ η αίσια έκβαση του σχετικού διαγωνισμού θα σημάνει΄΄ αυτό δείχνουν.
Σύμφωνα με τα παρακάτω δεδομένα ότι:
• Οι άδειες κατασκευής των δυο μονάδων 450 &370MW των ιδιωτών συνεχίζουν να υπάρχουν.
• Ο όρος στην απόφαση της κομισιόν ότι, οι ανάδοχοι των ορυχείων δεν θα μπορούν να πουλάν τον λιγνίτη που παράγουν στην ΔΕΗ, συνεχίζει να υπάρχει.
Με κάνουν να αναρωτιέμαι που θα βρούμε απρόσκοπτά το αναγκαίο καύσιμο στήριξης δυο (2) μονάδων;
Μήπως από τους Βόρειους γείτονες;
Τι θα είναι τελικά αυτές οι μονάδες του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ή ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΙΚΕΣ;
Ποιανού θα είναι οι μονάδες τελικά, της ΔΕΗ ή και κάποιου άλλου;

Μελίτη 15/06/2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΄΄ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ΄΄

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ :


κ. ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Λ.Κ.Δ.Μ.

    Άξιοι συγχαρητηρίων οι εργαζόμενοι φύλακες του Λ.Κ.Δ.Μ. για την μεγάλη επιτυχία που είχαν αποτρέποντας τους επίδοξους ληστές να κλέψουν υλικά της επιχείρησης. Οι συνάδελφοι δηλαδή έπραξαν το καθήκον τους όπως κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι .
    Από την άλλη όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα, για ποιον λόγο επανέφεραν την ιδέα στο ορυχείο Αμυνταίου, αναφερόμαστε για τον Τομέα Φύλαξης και την μετακίνηση του Φυλακίου στην είσοδο της Αυλής.
Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι τους λόγους και τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως υπάρχουν.
Η χρόνια εμπειρία των συναδέλφων αποδεικνύει μέχρι τώρα ότι ο τρόπος που λειτουργούν είναι ο καλύτερος διασφαλίζοντας τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τα υλικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ . Άρα ποιος ο λόγος μετακίνησης τους ; Γιατί δημιουργούμε προβλήματα όταν δεν υπάρχουν;
Έχουν δει οι υπεύθυνοι το νέο σημείο που καθορίζουν;
Θεωρούμε ότι στο νέο σημείο η Φύλαξη δεν θα είναι επαρκείς .
Αυτή είναι και η θέση των ίδιων των συναδέλφων αλλά και των υψηλών κλιμακίων .
Παίρνουν την ευθύνη οι υπεύθυνοι για τυχόν κρούσματα αν προκύψει μετακίνηση;
Προτάσεις υπάρχουν.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του .
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


-κ. ΓΚΑΝΑΒΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ


Διευθυντή Ορυχείο Αμυνταίου


-κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


Υποτομεάρχη Φύλαξης Λ.Κ.Δ.Μ.

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι !!! Σημαντική πρωτοβουλία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

     Παρέμβαση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην πρωινή φυλακή των ορυχείων για απόσυρση των παλαιών οχημάτων των ΠΕΤ και της κινητής επιτήρησης. Περίπου 20 αυτοκίνητα αντικρίσαμε το πρωί απέναντι από το Διοικητήριο του ΛΚΔΜ τα οποία με ΄΄πρωτοβουλία δράση΄΄ του συνέλεξε ο Σπάρτακος από τα Ορυχεία και τα παρέδωσε για απόσυρση στον Δ/ντη του ΛΚΔΜ.

-Για άλλη μια φορά ο συνάδελφος Γ. Αδαμίδης και πρόεδρος του Σπάρτακου εντυπωσίασε με την ιδέα και την κίνηση αυτή.
-Μοναδική παραφωνία η χρήση και σε ΄΄ακατάλληλες ώρες΄΄ υπηρεσιακού αυτοκινήτου από τον ίδιο πριν λίγο καιρό, όταν ο ίδιος κατηγορούσε στελέχη της επιχείρησης για άσκοπη χρήση τους.

Υ.Γ. Τώρα που το θυμήθηκα πριν κάποια χρόνια επί ΝΕΖΗ είχε ξανακάνει ανάλογη κίνηση και έγινε Πρόεδρος του συνδικάτου μετά λίγο καιρό. ΛΕΣ??? σε λίγο καιρό να τον δούμε Πρόεδρο στην … συν Φωτόπουλε…!!!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΚΟΥΙΖ

Αν βρείτε σε ποιανού το σπίτι είναι το αυτοκίνητο (ΔΕΗ) της εικόνας και ποιος το χρησιμοποιούσε.
ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠ΄ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΄΄ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ΄΄


Υ.Γ. Επίσης αν δεν ήταν εκεί και ήταν στα ορυχεία ίσως να μην χρειαζόταν η αναφορά του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προς τον κ. Νικολακάκο για έλλειψη αυτοκινήτων.

«Γιώργος πίνει, Παναγιώτης κερνάει!!!!»

Για να μην πούμε εμ Γαμ..., εμ Σκούζν,
που λεν κι οι Κοζανίτες.

« Η ΕΝΩΣΗ » ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.

ΚΟΖΑΝΗ 14/6/2010




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ.
Συναδέλφοισες - οι

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:00 το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ θα ενημερώσει όλους τους συναδέλφους για όλα όσα συμβαίνουν σε βάρος μας.
Για όλα όσα ακούγονται και μεθοδεύονται για το ασφαλιστικό μας, και την επιχείρηση από την οποία ζούμε.

Συναδέλφοισα - Συνάδελφε:
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που η Τρόικα και η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τον ΛΙΓΝΙΤΗ, την ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, τις εργασιακές μας σχέσεις, το Ασφαλιστικό μας, τις συντάξεις μας, τους μισθού μας, το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ, σε αυτές τις στιγμές δεν μπορεί να απουσιάζεις, δεν μπορεί να σε εφησυχάζουν κάποιοι, δεν δικαιούσαι να κάθεσαι στον καναπέ του σαλονιού σου.
ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ.
ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ.
ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.

Απομόνωσε όλους αυτούς, που για δικά τους και μόνο συμφέροντα προσπαθούν να σε αποτρέψουν να συμμετέχεις, να φωνάξεις, να διαμαρτυρηθείς, να αντισταθείς, για να μην έχεις άποψη.
Όλοι μαζί, ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ, μπορούμε να τα αποτρέψουμε όλα αυτά.

ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ξυλοκοπήθηκαν οι συνάδελφοι Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εργ. Κεν. Τρίπολης κατά την επίσκεψη Πρωθυπουργού στην Τρίπολη

πηγή: http://www.olympia.gr/
Ο …λαοπρόβλητος! Κοιτάξτε τι δεν έδειξαν οι κάμερες.

       Κουβέντα δεν είπαν τα κανάλια για το ξύλο που έφαγαν σήμερα το μεσημέρι οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου της Τρίπολης στην προσπάθεια τους να πλησιάσουν τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και να διαμαρτυρηθούν για την ασκούμενη οικονομική πολιτική. Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σαράντος Αλεξανδρής καταγγέλλει ότι προπηλακίστηκε, αυτός και ο Πρόεδρος Μπρουμάς Αριστείδης και οι άλλοι συνάδελφοί του.
Κανένα κανάλι δεν τόλμησε να δείξει έστω και μισό πλάνο από τη βόλτα του … λαοπρόβλητου πρωθυπουργού και του υπουργού του ! Εκατό αστυνομικοί πήγαιναν «καροτσάκι» το κυβερνητικό κλιμάκιο που κάθισε δυο ώρες και μετά σκόρπισαν.

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Ελπίζουμε να αφυπνισθούν κι οι δικοί μας εδώ στην Δυτ. Μακεδονία

Για δες οι ΛΕΤΟΝΟΙ

        "Για όσους δε γνωρίζουν, η για όσους γνωρίζουν και κάνουν το κορόιδο, οι Λετονοί πολίτες οδήγησαν την κυβέρνηση τους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, που υπέγραψε συμφωνία με του ΔΝΤ και τους έκοψε μισθούς και συντάξεις, και ΚΕΡΔΙΣΑΝ... Η κυβέρνηση της χώρας αυτής είναι υποχρεωμένη να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ ΔΝΤ επίπεδα... .!!

      Σύμφωνα με την απόφαση είναι αντισυνταγματική η μείωση των συντάξεων και των μισθών διότι ο μισθός αποτελεί αδιαμφισβήτητο μέρος του δικαιώματος ιδιοκτησίας ενός φυσικού προσώπου.. και η μείωση αυτού του δικαιώματος αποτελεί κατάφωρη παράβαση εκ μέρους του κράτους απέναντι στο μισθωτό η τον συνταξιούχο.
Το κράτος μπορεί να επικαλεσθεί αδυναμία πληρωμής.. αλλά όχι αυθαίρετη μείωση μισθού η σύνταξης.
       Καλά θα κάνουν όσοι ασχολούνται ή κάνουν ότι ασχολούνται με το δίκαιο των εργαζομένων, να ανοίξουν τα μάτια τους.

Αναγνώστης

Η απόδειξη με τα ΄΄ΨΕΥΔΗ¨΄ Λοβέρδου Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικο. Εμείς προτείνουμε τα μέτρα και όχι η ΤΡΟΙΚΑ

EΥΡΩ [80 000 000 000]


ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ
μεταξύ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ:
και του KfW,
που υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση
και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον
της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ως Δανειστών
και ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ως Δανειολήπτη
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ως Αντιπροσώπου του Δανειολήπτη
8 ΜΑΪΟΥ 2010

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

24. Μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος. Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος η οποία θα πρέπει να έχει υιοθετηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010. Για την προετοιμασία αυτής της μεταρρύθμισης, οι αρχές θα συμβουλευτούν ειδικούς από την Ε.Ε./ΔΝΤ/ΕΚΤ και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ετοιμάσει μια έκθεση στην οποία θα αξιολογείται κατά πόσο οι παράμετροι του νέου συστήματος ενισχύουν σημαντικά την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία. Το νομοσχέδιο σχετικά με το νέο αναλογιστικά-ισορροπημένο σύστημα θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2010.

25. Προσδοκώμενα αποτελέσματα της Μεταρρύθμισης του Συνταξιοδοτικού Συστήματος. Η μεταρρύθμιση θα:
- Συγχωνεύσει τα υφιστάμενα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία ταμεία μέχρι το 2018.
- Εισάγει ένα νέο σύστημα το οποίο θα ενισχύσει τη σύνδεση των εισφορών με τα επιδόματα, με ενιαίους κανόνες που θα εφαρμόζονται κατ’ αναλογία (ως το σύνολο των κεκτημένων δικαιωμάτων σύμφωνα με το παλιό σύστημα και των επιδομάτων που απορρέουν σύμφωνα με το νέο σύστημα) για όλους τους νυν και τους μελλοντικούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι που θα συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά θα πάρουν επιδόματα σύμφωνα με αυτό το σύστημα.
- Εισάγει ένα ενοποιημένο, θεσπισμένο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, μέχρι το 2015,
συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ασφαλιστεί προ του 1993 και των γυναικών που εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Μετά το 2020, η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξάνεται σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής.
- Περιορίσει την πρόωρη συνταξιοδότηση στα 60 μέχρι το 2011, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν σφαλιστεί προ του 1993, εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, και όσους έχουν 35 και πάνω έτη εισφορών.
- Προσαρμόσει αυτόματα τα επιδόματα σύμφωνα με τις μεταβολές του δείκτη τιμών καταναλωτή, αρχής γενομένης από το 2014 (τα επιδόματα θα είναι «παγωμένα» την περίοδο 2010-2013). • Περιλαμβάνει μια εγγυημένη σύνταξη για όλους τους πολίτες πάνω από την κανονική ηλικία συνταξιοδότησης ώστε να παρέχεται ένα σημαντικό δίχτυ προστασίας, συμβατό με τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών• • Επεκτείνει τα έτη σύμφωνα με τα οποία υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές από τα καλύτερα 5 της τελευταίας δεκαετίας στο σύνολο του εργασιακού βίου. - Αναθεωρήσει τις προϋποθέσεις για τις συντάξεις αναπηρίας μέχρι το τέλος Μαρτίου 2011 και θα εισάγει αυστηρότερους όρους μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, συμπεριλαμβανομένων και περιοδικών επανελέγχων όσων λαμβάνουν συντάξεις αναπηρίας. 

Εν.Εργ.ΔΕΗ: Όποιος θέλει όλη την Δανειακή σύμβααση που υπογράψαμε εδώ
www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/nomothesia/nomosxedia/Documents/sn_kyrwtikoimf_2010_06_04_B.pdf

«Kαμπάνα» πέντε ετών στην ηλικία συνταξιοδότησης για το σύνολο των εργαζομένων σε Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

     Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπει «καμπάνα» πέντε ετών στην ηλικία συνταξιοδότησης για το σύνολο των εργαζομένων σε Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η ηλικία συνταξιοδότησης θα αναπροσαρμοσθεί από τα 55 στα 60 για έξοδο με 35ετία. Η αύξηση θα είναι ένα δωδεκάμηνο ανά έτος και θα αρχίσει το 2011. Έτσι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθεί στο 56ο έτος το 2011, στο 57ο έτος το 2012, στο 58ο έτος το 2013, στο 59ο έτος το 2014 και στο 60ό έτος το 2015.

      Η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύσει και για τους παλαιούς ασφαλισμένους. Σε όσα επαγγέλματα αποχαρακτηριστούν, η ηλικία συνταξιοδότησης με 15ετία θα πάει από τα 60 στα 65 έτη, με την αύξηση να είναι 12 μήνες ανά έτος.
Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τις επικουρικές συντάξεις. Η κυβέρνηση επιμένει οι επικουρικές συντάξεις να παραμείνουν ως έχουν, εφόσον οι αναλογιστικές μελέτες αποδεικνύουν την οικονομική υγεία του αντίστοιχου επικουρικού ταμείου. Οι επιτηρητές διαφωνούν και επιμένουν ότι, εφόσον η επικουρική ασφάλιση είναι υποχρεωτική, θα πρέπει οι συντάξεις αυτές αφενός να εμπεριέχονται στο γενικό ποσοστό αναπλήρωσης και αφετέρου να υπολογίζονται και αυτές με βάση το ετήσιο μέσο ποσοστό αναπλήρωσης του 1,2%.

     Η καθιέρωση της 40ετίας για την πλήρη συνταξιοδότηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δεδομένη θεωρείται επίσης η ισχύ του πλασματικού χρόνου ασφάλισης για την περίοδο της στράτευσης, ο χρόνος λοχείας για τις γυναίκες, ο χρόνος σπουδών, αλλά και ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης.      
    Ωστόσο ασαφείς παραμένουν οι προϋποθέσεις αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου. Δηλαδή το πόσα έτη θα δικαιούται κάθε ασφαλισμένος να αναγνωρίσει και το κόστος το οποίο θα πρέπει να καταβάλει.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ 28/6/2010 - Πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!

Εργαζόμενος Βιομηχανικό Συγκρότημα

Επισημάνσεις...του Πασχάλη Τσολάκη


   Διαβάζοντας κάποιος εργαζόμενος την προχθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στο Kozan.gr, θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να κατανοήσει το σκεπτικό της δημοσίευσης και το μήνυμά της. Οι εργαζόμενοι, με την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων έχουν πλέον συγκροτήσει απόλυτη άποψη για το συνδικαλιστικό κίνημα, για τις παρατάξεις και κυρίως και για τα πρόσωπα που κατά καιρούς ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το συνδικαλισμό και τα κοινά γενικότερα
http://www.kozan.gr/news.php?extend.6892

Παρουσίαση βιβλίου των Ανδρέα Αθανασιάδη και Χρήστου Μιχαηλίδη "Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας".

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενημερώνει ότι η μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου θα καταβληθεί στους εργαζόμενους κανονικά.

Αυτό συμβαίνει διότι η απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. για την παρακράτηση, με βάση τους Νόμους 3833 & 3845, δεν έχει σταλεί μέχρι σήμερα στην ΔΟΛ.
Το επίδομα αδείας θα παρακρατηθεί κανονικά σε όλους τους εργαζόμενους. Σε όσους δικαιούνται τμήμα του με βάση το Νόμο, αυτό θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα, αφού γίνουν πρώτα οι περικοπές μισθοδοσίας, από τις οποίες θα προκύψουν οι δικαιούχοι του επιδόματος.

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

   Σε κατάληψη του ασφαλιστικού Κοζάνης προχώρησε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε Η « ΕΝΩΣΗ» για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν μετά την λήξη των συμβάσεων 17/5/2010 του ιατρικού προσωπικού Μικροβιολόγου, οφθαλμίατρου, οδοντίατρου ενώ σύντομα λήγουν και οι θέσεις του ορθοπεδικού 21/6/2010 και του νευρολόγου 9/7/2010.

Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει κανείς ιατρός να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ασφαλισμένους της Δ.Ε.Η.
Αν και η διοίκηση του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω ΤΕΑΠ-ΔΕΗ απέστειλε εδώ και 5 μήνες έγγραφο στο Υπουργείο Εργασίας για την κάλυψη θέσεων των Ιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν η μία μετά την άλλη , με μία ανιστόρητη αδιαφορία το Υπουργείο ολιγώρησε για την έγκαιρη κάλυψη των θέσεων του ιατρικού προσωπικού στο Ασφαλιστικό Κοζάνης έχοντας σαν αποτέλεσμα την δημιουργία εγκληματικού χρονικά κενού στην παροχή ιατρικής φροντίδας.
Οι ασφαλισμένοι και οι οικογένειές τους υποχρεώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες να καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς για να καλύψουν τις ανάγκες υγείας τους, καταβάλλοντας μεγάλα ποσά, την στιγμή που ήδη πληρώνουν για την παροχή της υγειονομικής τους κάλυψης.
Η « ΕΝΩΣΗ » θεωρεί απαράδεκτη την στάση ολιγωρίας του Υπουργείου Εργασίας και των συναφών Υπουργείων, καθώς και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, που εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα δεν υπογράφει την έγκριση και την επικύρωση των προσλήψεων διαφόρων ειδικοτήτων με Σ.Μ.Ε 4ωρης απασχόλησης, που μόνο σοβαρές συνέπειες έχει στην υγεία χιλιάδων συναδέλφων μας, αλλά και στην οικονομία κάθε οικογένειας συνταξιούχου και εν ενεργεία μισθωτού.
Για τις μικροβιολογικές εξετάσεις μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων αναγκάζονται να καταφεύγουν σε εξωτερικά εργαστήρια με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλα χρηματικά ποσά πέρα από τα προβλήματα που κινδυνεύουν να υποστούν οι αναλυτές
( αιματολογικός, βιοχημικός, ορμονολογικός ) αν το εργαστήριο δεν λειτουργεί.
Επίσης υπάρχει μεγάλο κόστος της μη λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου
( ήδη είναι τρείς εβδομάδες κλειστό) με την λήξη πολλών αντιδραστήρων.
Το πλύσιμο ρουτίνας των αναλυτών γίνετε σε καθημερινή βάση είτε υπάρχουν δείγματα είτε όχι, για την υποτυπώδη συντήρηση τους ξοδεύοντας μεγάλες ποσότητες αντιδραστήρων.
Υπό τις παρούσες παραπάνω συνθήκες πολλαπλών σοβαρών ελλείψεων ιατρικού μηχανολογικού εξοπλισμού κι άλλων ειδικοτήτων «Η ΕΝΩΣΗ», απαιτεί την ανάληψη των ευθυνών της τοπικής ιεραρχίας της διοίκησης του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω καθώς και του Υπουργείου Εργασίας ώστε, να σταματήσουν το ταχύτερο δυνατό και να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα παιχνίδια με την υγεία των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους, ακόμα και αν θεωρούμαστε ……Β΄ Κατηγορίας άνθρωποι έναντι των « εν Αθήναις παροικούντων»!
Η « ΕΝΩΣΗ » ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση και ειδικά απέναντι σε θέματα που άπτονται της υγείας των συναδέλφων και των οικογενειών τους, δηλώνουμε ότι, είμαστε αποφασισμένοι πλέον το νυστέρι για την ορθή και σύγχρονη λειτουργία του Ασφαλιστικού Δ.Ε.Η. Κοζάνης να φτάσει … ως το κόκαλο!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ