DEH

DEH

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εμφύλιος στη ΔΑΚΕ

ΕΓΡΑΨΕ - αρνητική- ιστορία η ΔΑΚΕ τα χρόνια Καραμανλή. Η κατάληξη υπήρξε απροσδόκητη. Ο ισχυρός άνδρας της γαλάζιας συνδικαλιστικής παράταξης Κώστας Πουπάκης μπήκε στην ευρωλίστα της Ν.Δ. τον Ιούνιο του 2009. Εξι μήνες αργότερα, ο Πουπάκης έπαιρνε μαζί τη ΔΑΚΕ υπέρ της Ντόρας - μόνο που νίκησε ένας Σαμαράς. Εκτοτε ο Πουπάκης, παρότι απεσύρθη προς Βρυξέλλες μεριά, ήθελε να ελέγχει τη ΔΑΚΕ μέσω τηλεκοντρόλ. Παρ΄ όλα
αυτά, το τηλεκατευθυνόμενο όχι μόνο έχει βγει εκτός εμβελείας, αλλά έχει κιόλας ντεραπάρει δις.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΔΑΚΕ είναι ότι δεν βρίσκει αρχηγέτη. Αρχικά μπήκε μπροστάρης ο συνδικαλιστής του ΟΣΕ Τσαλικάκης. Διακρίθηκε στη ΓΣΕΕ ζητώντας πρώτα απεργιακές κινητοποιήσεις πέρσι την άνοιξη, όμως πολύ γρήγορα προτίμησε να συνταξιοδοτηθεί αφού είχε κλείσει τα χρόνια, για να μη χάσει το εφάπαξ. Τον διαδέχθηκε ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Μπούζουλας - είναι μάλιστα και μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης. Τον Μπούζουλα καταγγέλλουν όμως γραπτώς έξι από τους εννέα ΔΑΚίτες της διοίκησης της ΓΣΕΕ, λέγοντας ότι βάζει τον εαυτό του πάνω από τα συνδικαλιστικά!

Η ΟΥΣΙΑ είναι ότι η Ν.Δ. παραμένει ακέφαλη στο Συνδικαλιστικό, ενώ η ΠΑΣΚΕ έχει ρεύμα στις επιμέρους αρχαιρεσίες που γίνονται σε σωματεία. Αρα, πάει στράφι η επιλογή της Ρηγίλλης να πάρει τα άρματα για το αντι-Μνημόνιο.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 Τα Νεα oniline

Δεν υπάρχουν σχόλια: