DEH

DEH

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Βιομηχανικού συγκροτήματος από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ

Σε κατάληψη της εθνικής οδού Πτολεμαίδας Κοζάνης στο ύψος του Βιομηχανικού συγκροτήματος προχώρησε το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παράλληλα με την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Αθήνα, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ή ενοικίασης των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών της μονάδων σε ιδιώτες, όπως εισηγείται η Τρόικα προκειμένου να επιτευχθεί απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Παράλληλα τα στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προχώρησαν και συμβολική κατάληψη του Γραφείου της Δ/ντριας ΛΚΔΜ κ. Κουρίδου Όλγας, μεταφέροντας της το μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση, δε πρόκειται να επιτραπεί καμία διαπραγμάτευση του εν λόγω ζητήματος και ότι ο αγώνας για ΚΑΜΙΑ πώληση, ΚΑΜΙΑ εκχώρηση θα είναι ανένδοτος.

Συνέχεια στην κατάληψη όπως πληροφορηθήκαμε από Δ.Τ. έδωσαν τα στελέχη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω.

ΔΑΚΕ Σπάρτακος:Κατάληψη του γραφείου της διευθύντριας ΛΚΔΜ



Σε μία συμβολική κίνηση που στόχο είχε να ενισχύσει την συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να αποσοβηθεί κάθε ενδεχόμενο πώλησης ή ενοικίασης των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών κατ΄ επιταγή Τρόικας – Κυβέρνησης, προχώρησαν τα στελέχη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταλαμβάνοντας το γραφείο της Διευθύντριας του ΛΚΔΜ κυρίας Όλγας Κουρίδου.


Τα Συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μετέφεραν στην κυρία Κουρίδου το μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση, δε πρόκειται να επιτραπεί καμία διαπραγμάτευση του εν λόγω ζητήματος και ότι ο αγώνας για ΚΑΜΙΑ πώληση, ΚΑΜΙΑ εκχώρηση θα είναι ανένδοτος.


Μέχρι τελικής πτώσεως, μέχρι την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την διατήρηση του Δημοσίου χαρακτήρα της Επιχείρησης.


Περαιτέρω ζητήθηκε από την Διευθύντρια του ΛΚΔΜ να μεταφέρει την θέση της παράταξης και σε επίπεδο Αθηνών προκειμένου να υπάρξει –προς πάσα κατεύθυνση- σαφής η εικόνα για την θέση των εργαζόμενων σε σχέση με τον χαρακτήρα της επιχείρησης και τα όσα δυσμενή επιχειρούνται να δρομολογηθούν στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: