DEH

DEH

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Πέταξαν λιγνίτη στο υπ.Περιβάλλοντος - αναβολή συνάντησης της ΤΡΟΙΚΑΣ με ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Σακια με λιγνίτη άδειασαν μπροστά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής εργαζόμενοι στη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους το πρωί της Παρασκευής για τις προτάσεις της τρόικας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί συνάντηση της τρόικας με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, έπειτα από αίτημα των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη επίσκεψή τους στη χώρα.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης θα ήταν το καθεστώς στην αγορά ενέργειας.

Οι πιέσεις της τρόικας συναντούν τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος προειδοποίησε ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τις προτάσεις της τρόικας για απελευθέρωση της αγοράς, θα πρέπει για να υλοποιηθούν να εγκριθούν από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ απορρίπτει προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι για μίσθωση των μονάδων ή πώληση της παραγωγής τους σε τιμή κόστους ή με δημοπρασίες στους ιδιώτες και προτείνει να προκηρυχθούν και να παραχωρηθούν σε ιδιώτες επενδυτές τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στη Δράμα και την Ελασσόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: