DEH

DEH

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Δ Ε Η

EKΧΩΡΟΥΝ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΘΗΝΑ 17 Νοέμβρη 2010
Σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για τα λαϊκά συμφέροντα αναμένεται να προκύψουν από τα μέτρα που θα καταλήξει η Κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική με τους εκπροσώπους της Tρόικας, οι οποίοι συζητούν αυτές τις μέρες με την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία.
Η Τρόϊκα (ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ) και η Κυβέρνηση συζητούν και σχεδιάζουν εκχώρηση ποσοστού 40% των λιγνιτών και νερών στους ιδιώτες, αποφασίζουν για το μέλλον της Επιχείρησης που ανήκει στον Ελληνικό λαό.
Οι τελευταίες απαιτήσεις της Τρόικας στις συζητήσεις με την Κυβέρνηση είναι:
Η μακροχρόνια ενοικίαση 3 λιγνιτικών Μονάδων ισχύος 300 MW η κάθε μία (ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου)
 με διάρκεια εκμίσθωσης ως το 2027 και να έχουν δικαίωμα (option), εάν το επιθυμούν, να παρατείνουν και μετά το 2027 για άλλα 5 χρόνια την ενοικίαση τους καθώς επίσης να έχουν επίσης το δικαίωμα εάν μετά το 2013 που θα συνυπολογίζεται το πλήρες κόστος του CO2 τις Μονάδες αυτές να μας τις επιστρέψουν.

Στην υδροηλεκτρική παραγωγή, να αλλάξει και ο τρόπος φόρτισης των υδροηλεκτρικών εργοστασίων με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ανεξέλεγκτα η Οριακή Τιμή Συστήματος.

Ο λιγνίτης και η λιγνιτική παραγωγή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραχωρηθούν για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, να κερδοσκοπήσουν οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες.

Η «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - ο δήθεν ελεύθερος επί ίσοις όροις ανταγωνισμός - είναι ψευδεπίγραφη και θα επιφέρει τραγικές συνέπειες για την ενεργειακή προοπτική της χώρας, την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές στο συνολικό πλαίσιο παράδοσης της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και αποτρέψουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Ε.Ε. για να ωφεληθούν οι αεριτζήδες ψευτοεπενδυτές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Το συνδ. κίνημα υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές υπηρεσίες, για φτηνή ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.

Τρόϊκα και Κυβέρνηση θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που για μία ακόμα φορά θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης και του Ελληνικού λαού.

Όλοι μαζί ενωμένοι Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικοί Φορείς στον ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας, των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας.

ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: