DEH

DEH

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ
 
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελλησπόντου έχοντας χρέος να υπερασπίσει και να προασπίσει τα αυτονόητα δικαιώματα και κεκτημένα της κοινωνίας και των Νέων του Δήμου Ελλησπόντου, υπενθυμίζει τις δηλώσεις για την κατάργηση της Εντοπιότητας τριών συνδικαλιστικών προσώπων και σημερινών υποψηφίων για της επερχόμενες εκλογές.
Οι υποψήφιοι Κάτανας Γεώργιος (Β΄ αντιπρόεδρος ΓΕΝΟΠ) συνδυασμός Λάζαρου Μαλούτα,

Αδαμίδης Γεώργιος (πρόεδρος Σπάρτακου) συνδυασμός Γιάννη Παπαιορδανίδη,

Τσιλφίδης Αναστάσιος (πρόεδρος Εργατ. Κεν. Πτολεμαΐδας) συνδυασμός Λάζαρου Λωτίδη,

σε δηλώσεις τους στης 19 – 11 – 2009, σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Μαυρίδη, ζητούν να αλλάξουν τα κριτήρια στις οκτάμηνες συμβάσεις στην ΔΕΗ για τις πληττόμενες περιοχές.

Δηλαδή με λίγα λόγια να καταργηθεί η εντοπιότητα !!!

Ο κύριος ΑΔΑΜΙΔΗΣ ξέχασε να προσθέσει στο προεκλογικό του φυλλάδιο στα “χαρακτηριστικά
αποσπάσματα δηλώσεων του προέδρου του Σπάρτακου στα ΜΜΕ για καίρια ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα” και τις παραπάνω δηλώσεις του. Ο κύριος ΑΔΑΜΙΔΗΣ ήταν και αυτός που «πίεζε» το Νομαρχιακό Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2010 να γνωμοδοτήσει θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, χωρίς όμως σε αυτήν να είναι ενταγμένο το Δημοτικό Διαμέρισμα Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου. Όπως επίσης ξέχασε όταν δήλωνε σε συναδέλφους του συνδικαλιστές πριν το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής στης 15 – 09 – 2010, «πως δεν δεχόταν την πρόταση να μπει υποψήφιος για να μην θυσιάσει τον αγώνα και τη δράση του στο Σωματείο όλα αυτά τα χρόνια».

Το ίδιο δήλωνε κατηγορηματικά και ο κύριος ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Flash TV στης 07 – 12 – 2009, πως δεν έχει κανέναν σκοπό να βάλει υποψηφιότητα και οι δηλώσεις αυτές για την κατάργηση της εντοπιότητας δεν γίνονται για προεκλογικούς λόγους.

Μια χαρά προετοίμασαν την υποψηφιότητα τους τελικά μιας και όλοι δηλώνουν παρόν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στης 7 Νοεμβρίου 2010. Τυχαίο ??? Δεν νομίζουμε !!!

Η εντοπιότητα είναι το ελάχιστο το οποίο λαμβάνουν οι κάτοικοι του Δήμου Ελλησπόντου και οι κοινωνίες όλης της ευρύτερης περιοχής που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και συνεχίζουν να πλήττονται από τις πολλές δραστηριότητες της ΔΕΗ όπως ταινιόδρομοι, τέφρα, λιγνίτης, ορυχεία, φουγάρα, αποθέσεις, ηχορύπανση, καταστροφή υδροφόρου ορίζοντα, υποτίμηση της οικονομικής αξίας γης - κτιρίων, απαλλοτριώσεις καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μόλυνση, προβλήματα υγείας κ.α.

Οι κοινωνίες και οι άνθρωποι που κατοικούν δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ θυσιάζουν στην κυριολεξία τα πάντα στη ΔΕΗ… ακόμα και την ίδια τους την ζωή.

Οι παραπάνω κύριοι εξέφρασαν την θέληση τους για την κατάργηση της εντοπιότητας προ καιρού ως φορείς συνδικαλιστικών οργάνων και τώρα με την υποψηφιότητα τους θέλουν να την σχεδιάσουν και να την υλοποιήσουν ως Θεσμικοί Εξουσία.

Οι παραπάνω κύριοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα, εις βάρος όλων εμάς, εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τις οποίες κατέχουν και θα έπρεπε να υπηρετούν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ, να τις χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις πολιτικές τους φιλοδοξίες.

Σαφώς το παρόν κείμενο έχει προεκλογικό χαρακτήρα διότι είναι Στάση Ευθύνης για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελλησπόντου να ενημερώσει όλους τους Νέους και τους κατοίκους του Ελλησπόντου, αλλά και όλων των άλλων περιοχών που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, να γνωρίζουν αυτές τις πολύ σοβαρές δηλώσεις των υποψήφιων αυτών και τους σκοπούς τους

Δηλώσεις που αδικούν τις κοινωνίες όπου επιβιώνουν κάτω από τα φουγάρα, δίπλα από τους ταινιόδρομους, απέναντι από τα ορυχεία και ανάμεσα στα βουνά απόθεσης.

Υ.Γ. 1 : Η Εντοπιότητα είναι προνόμιο και δικαίωμα που μπορούν όλοι να αποκτήσουν. Μοναδικό κριτήριο να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι των πληττόμενων περιοχών από την ΔΕΗ.

Υ.Γ. 2 : Οι Νέοι και η κοινωνία του Ελλησπόντου δηλώνουν κατηγορηματικά για άλλη μια φορά πως η κατάργηση της Εντοπιότητας σε όλα τα επίπεδα προσλήψεων είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

den mas ta lete kala.....
tha epanelyhw....

Me ektimisi
D. P.