DEH

DEH

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Σε θέσεις μάχης!!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος προγραμματίζει για την Παρασκευή (10:00) η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση (11:00) με την τρόικα για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου, Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποιεί ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τις προτάσεις της τρόικας για απελευθέρωση της αγοράς, με τις οποίες διαφωνεί η ΓΕΝΟΠ, για να υλοποιηθούν θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τη διοίκηση της ΔΕΗ. «Για να συμβεί αυτό, ακόμη και αν βρεθούν στελέχη της επιχείρησης που θα τις υπογράψουν, η συνεδρίαση
του ΔΣ πρέπει να γίνει εκτός Ελλάδας. Στη Γη του Πυρός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση της τρόικας για πώληση του 40 % των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ απερρίφθη το καλοκαίρι από την κυβέρνηση και έκτοτε αναζητώνται «ισοδύναμες λύσεις».

Η ΓΕΝΟΠ απορρίπτει προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι για μίσθωση των μονάδων ή πώληση της παραγωγής τους σε τιμή κόστους ή με δημοπρασίες στους ιδιώτες και προτείνει να προκηρυχθούν και να παραχωρηθούν σε ιδιώτες επενδυτές τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στη Δράμα και την Ελασσόνα.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι αν τελικώς υπογραφεί συμφωνία με βάση τις προτάσεις που έχουν ακουστεί, «θα έχουμε σκληρές συγκρούσεις και απεργίες».

Αντίθετο στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων δηλώνει και το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο λιγνίτης και η λιγνιτική παραγωγή δεν μπορεί να παραχωρηθούν για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, να κερδοσκοπήσουν οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες».

Το σωματείο καλεί «την κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να αποτρέψουν τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Ε.Ε. για να ωφεληθούν οι αεριτζήδες ψευτοεπενδυτές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε βάρος του Ελληνικού λαού» και προσθέτουν πως «κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης και του Ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: