DEH

DEH

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στον οίκο PricewaterhouseCoopers έχει αναθέσει η ΔΕΗ την εκπόνηση μελέτης γιa τις πιθανές ισοδύναμες  λύσεις που Θα απέτρεπαν την πώληση μονάδων (την οποία, ως γνωστόν, πρότειναν η Κομισιόν και η τρόικα) και Θα ήταν παράλληλα συμβατές με τη γενικότερη στρατηγική της επιχείρησης.  Η μελέτη Θα αποτελέσει τη βάση, όχι μόνον της πρότασης της ΔΕΗ αλλά και της πρότασης της Χώρας μας προς τους δανειστές. Στοιχεία της πρότασης αυτής Θα παρουσιαστούν στο κλιμάκιο των ενεργειακών επιθεωρητών της Κομισιόν, που φτάνει στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου και στο οποία συμμετέχουν στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων Ενέργειας και Ανταγωνισμού. Στην πραγματικότητα, η μελέτη της PricewaterhouseCoopers με δεδομένες τις απαιτήσεις τρόικας και Κομισιόν, Θα περιγράφει ένα εφικτό κaι ανταποκρινόμενο προς αυτές τις απαιτήσεις μοντέλο διάρθρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού, τη Θέση της ΔΕΗ μέσα σε αυτό, καθώς και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η επιχείρηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Το Θέμα, βέβαια, είναι τι Θα μας πει την προσεχή Παρασκευή η τρόικα.

H ΠΡΩΤΗ θυγατρική της ΔΕΗ για την διανομή  Ηλεκτρικής ενέργειας είναι γεγονός. Και πέρασε Χωρίς αντιδράσεις από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προφανώς γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν συμμετοχή ιδιωτών. Τα επόμενα βήματα. Είναι τα δυσκολότερα.
Η μια θυγατρική Θα έχει τη διανομή και η δεύτερη τη μεταφορά! Με «άλλοθι» την Κοινοτική Οδηγία για τον δια Χωρισμό των δραστηριοτήτων της ενέργειας, η διοίκηση της ΔΕΗ ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των ιδιωτών που εποφθαλμιούν τα κερδοφόρα τμήματα της δημόσιας επιχείρησης.
 

 Καμιά δέσμευση μήπως θα ανακοινώσει κανείς??

Δεν υπάρχουν σχόλια: