DEH

DEH

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Oμιλος Μυτιληναίου: Στόχος του να γίνει δεύτερη ΔΕΗ

Η λιανική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνεται στους βασικούς στόχους της εταιρείας Protεrgia, του ομίλου Μυτιληναίου, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ενώ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, στις 18 Οκτωβρίου που θα αρχίσει η διαδικασία των μη δεσμευτικών προσφορών για το μειοψηφικό πακέτο της ΕΠΑ Αττικής, η κοινή εταιρεία που έχει ο όμιλος μαζί με τον όμιλο Βαρδινογιάννη θα συμμετέχει. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού είχαν αποσταλεί προσκλήσεις ενδιαφέροντος σε σε 100 επιχειρήσεις από τις οποίες 11, ελληνικές και ξένες, ενεργειακές και όχι , έχουν ανταποκριθεί.
Για την περίιπτωση της ΔΕΠΑ, ο κ. Ευ. Μυτιληναίος διευκρίνισε ότι είναι περισσότερο πολύπλοκο το ζήτημα.
Ο όμιλος, όπως είπε, ενδιαφέρεται προς το παρόν για τη δημιουργία μίας νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας αλλά μαζί με τη Μότορ Οιλ και εάν είναι να ξεκινήσει μία νέα μονάδα, θα αξιοποιήσει την άδεια της Μότορ Οίλ για το Κόρινθος ΙΙ που έχει μεγαλύτρερο γεωγραφικό ενδιαφερον από τη δική της στον Βόλο, η οποία μάλλον θα ενεργοποιηθεί για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.
Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Ευ. Μυτιληναίος, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με εκπροσώπους του Τύπου, σημείωσε ότι υπάρχει δυνατότητα να πετύχουμε έως την άνοιξη του 2011, που είναι και το καθοριστικό σημείο για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για να περάσει στην αναπτυξιακή δυναμική η χώρα.

Κέρδος online

Δεν υπάρχουν σχόλια: