DEH

DEH

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ

ΚΟΖΑΝΗ 29/10/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες-οι

Την Κυριακή 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ο πρωθυπουργός του Μνημονίου και της Οικονομικής Κατοχής αποφάσισε να επισκεφθεί την ΚΟΖΑΝΗ ,

«την Λευκή Κοζάνη » που πριν από ένα χρόνο προεκλογικά από την κεντρική πλατεία με πολλή ευκολία και ενθουσιάζοντας τον κόσμο υποσχόταν την κατασκευή των νέων μονάδων Πτολεμαΐδα V και Μελίτη II, τις απαλλοτριώσεις των οικισμών Ποντοκώμης, Μαυροπηγής, Ακρινής, την στήριξή
του στον λιγνίτη και στην περιοχή, προσλήψεις και πολλά άλλα.

Σήμερα μετά από ένα χρόνο ξαναέρχεται να μας πει ΤΙ;

Ότι υλοποίησε τις δεσμεύσεις του ή μέρος αυτών;

Έρχεται για να προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες της Δ. Μακεδονίας να στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησής του, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στον ίδιο και στους υπουργούς του, επιτρέποντας τον να συνεχίζει να στοχοποιεί μέσα από νόμους το ασφαλιστικό, την οικονομία, τους μισθούς, την ασφάλιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Σαν ΔΑΚΕ-ΔΕΗ « ΕΝΩΣΗ » πιστεύουμε ότι με την μείωση των μισθών και το κόψιμο των επιδομάτων η περιοχή στερείται με πρόχειρους υπολογισμούς τουλάχιστον 120 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μείωση των συντάξεων, έκοψε το ΕΚΑΣ σε μικροσυνταξιούχους και έφερε σε απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη βάζουν λουκέτο.

Αύξησε τον ΦΠΑ 3 φορές ανεβάζοντας τον τιμάριθμο σε δυσθεώρητα ύψη.

Απελευθερώνει ξανά την ενέργεια αυξάνοντας άλλο ένα 50% την τιμή της οικιακής κιλοβατώρας για να παίρνουν τζάμπα ρεύμα οι εκλεκτοί επιχειρηματίες φίλοι του!!!!!!!!

Συνεχίζει τη ρεμούλα στο δημόσιο χρήμα βάζοντας αεριτζήδες εμπόρους στην ηλεκτρική ενέργεια για να παίρνουν το ρεύμα σε τιμή κόστους από τη ΔΕΗ και να το πουλάνε με τεράστια κέρδη στους πελάτες της!

Ήδη, το 49% της ΔΕΗ βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών μετόχων. Ήδη, οι μέχρι τώρα νόμοι για την «απελευθέρωση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας» έχουν σημάνει ένα πάρτι χρυσών κερδών για τα αρπακτικά του εν λόγω τομέα, σε βάρος και της ΔΕΗ και των καταναλωτών.

Έχουν σημάνει ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού των εργαζομένων, μείωση προσωπικού, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων σε σημείο να κοστίζει ζωές.

Για την ΔΑΚΕ-ΔΕΗ « ΕΝΩΣΗ » το «σπάσιμο» της ΔΕΗ θα φέρει ακόμα χειρότερες τέτοιες καταστάσεις.

Οι εργαζόμενοι σε Παραγωγή και Ορυχεία αισθάνονται ανασφαλείς, ενόψει πώλησης ή κλεισίματος Μονάδων και Ορυχείων, λόγω είτε παλαιότητας, είτε «πράσινων» προτεραιοτήτων, είτε μειωμένης «ανταγωνιστικότητας», προκειμένου να παραχωρηθεί ζωτικός χώρος στους ιδιώτες ανταγωνιστές.

Το πρακτικό συμπέρασμα είναι ότι προωθούν λιτότητα στα τυφλά, χωρίς κανένας από όλους αυτούς που μας κυβερνάνε να ξέρει που θα καταλήξει. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος γιατί όλοι μαζί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι πρέπει να απαντήσουμε σκληρά σε αυτή την απάτη. Πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο στις κάλπες της 7 Νοέμβρη για να τους μαυρίσουμε. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να διαδηλώσουμε ενάντια στον παραλογισμό της τυφλής λιτότητας. Γιατί μόνο με τη συλλογική δράση όλων μας μπορούμε να φτάσουμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή την παράνοια και να φέρουμε το συνειδητό, συλλογικό και δημοκρατικό έλεγχο πάνω στην οικονομία και τις ζωές μας.

Δεν θα επιτρέψουμε η περιουσία μας μέσα από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε να περάσει στους ιδιώτες.

Η ΔΑΚΕ - ΔΕΗ « ΕΝΩΣΗ » δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης είναι ανεπιθύμητοι από τους εργαζόμενους στην περιοχή!!!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: