DEH

DEH

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Καταγγελία από εργαζόμενο του εργοστασίου της ΔΕΗ ΑΗΣ στην Κομοτηνή

«Εργάζομαι στην ΔΕΗ Κομοτηνής στον σταθμό παραγωγής και θα ήθελα να κάνω τις εξής καταγγελίες:

1) Ενώ μας έχουν γίνει μειώσεις στους μισθούς μας η ΔΕΗ μεταφέρει υπαλλήλους από άλλους νομούς στην Κομοτηνή για να εργαστούν. Οι νομοί αυτοί είναι της Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Έβρου, διαθέτοντας δυο δωδεκαθέσια λεωφορεία και τρεις
οδηγούς, οι οποίοι κάθε μέρα παίρνουν από 6 ώρες υπερωρία, ενώ οι μεταφερόμενοι από 2!!!
Η μεταφορά με τα λεωφορεία γίνετε για την πρωινή βάρδια. οι απογευματινοί και οι νυχτερινοί μισθώνουν ταξί ή τους παραχωρούνται υπηρεσιακά αυτοκίνητα, ακόμη και για ένα άτομο!!! Αν οι κύριοι αυτοί δεν ήθελαν να μένουν στην Κομοτηνή για δικούς τους λόγους ας παίρνουν τα αυτοκίνητα τους να έρχονται στην εργασία τους όπως κάνουν
 εκατομμύρια Έλληνες (το 80% των εργαζομένων στον συγκεκριμένο σταθμό δεν είναι από την Κομοτηνή).
Η μεταφορά όσον κατοικούν στην Κομοτηνή γίνετε αυστηρά από Κομοτηνή - Βιομηχανική Περιοχή, όσοι δε, διαμένουν σε χωριά του νομού πρέπει να έρχονται με δικά τους μέσα!


2) Η είσοδος οχημάτων εργαζομένων μέσα στον σταθμό επιτρέπετε μόνο σε αυτούς που έχουν τελειώσει ΤΕΙ και ΑΕΙ. Όλοι οι υπόλοιποι μπαίνουν πεζοί και ας διανύουν αποστάσεις 700 μέτρων. Με λίγα λόγια η ΔΕ εργαζόμενοι (απόφοιτοι λυκείου) είναι παντός καιρού!!!!!!!


3) Η διοίκηση κάνει συμφωνίες με διάφορους εργαζομένους δίνοντας τους εικονικές υπερωρίες και σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει πως χωρίς να εργάζονται υπερωριακά πληρώνονται υπερωριακά. αυτό και πάλι βέβαια γίνετε σε όσους δεν είναι από την Κομοτηνή. Στους παλιούς υψηλόμισθους συναδέλφους μου!!!


4) Αμοιβή σε εργαζομένους κανονικά με μηνιαίο μισθό, χωρίς αυτοί ποτέ να έρχονται!!!


5) Αμοιβή σε εργαζομένους με βάρδια, χωρίς να εργάζονται βάρδια!!!


6) Όλοι οι προϊστάμενοι στον σταθμό είναι από άλλες πόλεις. Αναρωτιέμαι κανείς ικανός από Κομοτηνή;


7) Πρόσφατα άλλαξε η εργολαβία της φύλαξης!


Αγανάκτησα!!! Δεν γίνετε να μου μειώνεις εμένα τον μισθό μου, που παίρνω 1200 ευρώ και να δίνεις τις παραπάνω παροχές σε «συναδέλφους» μου υψηλόμισθους που αμείβονται με 4.000 ευρώ!!!
Εργαζόμενος στην ΔΕΗ ΑΗΣ Κομοτηνής
 
Εν. Εργ. ΔΕΗ: Αυτά που καταγγέλλονται είναι σοβαρά, δεν γνωρίζουμε όμως αν ευσταθούν! Εμείς πάντως σεβόμενοι τον αναγνώστη μας, την δημοσιεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: