DEH

DEH

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κόντρες κορυφής στη ΔΕΗ

Έντονο παρασκήνιο με προεκτάσεις συνεχίζει να υφίσταται γύρω από την υπόθεση της εξαγοράς των αιολικών πάρκων της BCI από τη ΔΕΗ. Η υπόθεση της εξαγοράς, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, έχει μπει στον «πάγο», ενώ κατά άλλες πληροφορίες δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αν και δεν ξεκαθαρίζεται εάν η εκκρεμότητα είναι τυπική ή ουσιαστική.
Προς στιγμή το θέμα φαίνεται να έχει κλείσει και καταλυτικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση έχει παίξει η δημοσιότητα που πήραν οι διαφωνίες μελών της διοίκησης για το εύλογο ή όχι της εξαγοράς.
Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι υπήρξε παρασκηνιακά προς τη διοίκηση της ΔΕΗ «άνωθεν παρέμβαση», στην οποία τονίστηκε ότι ακόμη και εάν η εξαγορά είναι συμφέρουσα, δεν μπορεί να προχωρήσει μετά την αρνητική δημοσιότητα.

Οι γνωρίζοντες ωστόσο τις ισορροπίες στα ανώτατα κλιμάκια της επιχείρησης, τονίζουν ότι η υπόθεση της BCI είναι απλώς μόνο μια σοβαρή πτυχή, ενός συνολικότερου προβλήματος στη διοίκηση της εταιρείας. Υπάρχουν ζητήματα στην κορυφή της ΔΕΗ που αφορούν τόσο την κατανομή όσο και την εμπλοκή αρμοδιοτήτων, δείγμα των οποίων ήταν η αναταραχή που προκλήθηκε γύρω από τη BCI. Η πλευρά που ήγειρε θέμα σε σχέση με την εξαγορά των πάρκων της BCΙ συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι το έπραξε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της επιχείρησης. Στην αντίπερα όχθη, γίνεται λόγος για θόρυβο που δημιουργήθηκε από συγκεκριμένους ανθρώπους και για συγκεκριμένους σκοπούς απόκτησης ελέγχου και εξουσίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στην κορυφή της πυραμίδας της επιχείρησης και υπάρχει έντονος προβληματισμός για το μέλλον. Ιδιαίτερα όταν οι «κόντρες κορυφής» για την «ταμπακιέρα των αρμοδιοτήτων» έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι εντάσσεται και ο πόλεμος δημοσιευμάτων και σκανδαλολογίας επί δικαίων και αδίκων που συμπαρασύρει ακόμη και τρίτους που δεν εμπλέκονται άμεσα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι για το θέμα –και αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος– η ΔΕΗ αναγκάστηκε να εκδώσει τον περασμένο μήνα πρωτοφανή ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι οι προσωπικές σχέσεις των μελών της διοίκησης παραμένουν άριστες, ενώ οι όποιες διαφωνίες «διαπνέονται από την επιθυμία εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Επιχείρησης και που είναι απόλυτα φυσικό να εκδηλώνεται ενίοτε ως αποτέλεσμα διαφορετικών εμπειριών και προσεγγίσεων και σε καμιά περίπτωση ως απόρροια προσωπικών επιδιώξεων».

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: