DEH

DEH

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Γαλάζιος εμφύλιος μαίνεται στη ΔΕΗ

Στα φωτοβολταϊκά φαίνεται να... καίγεται η ΔΑΚΕ, ενώ τα στελέχη της συνθλίβονται μεταξύ προσωπικών επιδιώξεων και ανακατατάξεων στη δεξιά πολυκατοικία. Στη ΔΕΗ οι συνδικαλιστές της συντηρητικής παράταξης βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με το «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό».
Οι... ήπιες μορφές ενέργειας προκάλεσαν σκληρές συγκρούσεις στο εσωτερικό της ΔΑΚΕ.

Οκτώ πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της κεντρικής ΔΑΚΕ η οποία απεργάζεται «σχέδιο ανατροπής του ΔΑΚίτη γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ». Γραμματέας είναι ο Κ. Κατσαρός, ο οποίος ανέλαβε την θέση προ 3μήνου με υπόδειξη -εδώ βρίσκεται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον- του νυν γραμματέα της ΓΣΕΕ Β. Μπουζούλα (ΔΑΚΕ). Ο οποίος τώρα κατηγορείται από τα 8 σωματεία για «κινήσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».
Ομως, η αντιπαράθεση και το γεγονός ότι ο Κ. Μπουζούλας φαίνεται να συντονίζει τους 8 από τους
12 της ΔΑΚΕ/ΔΕΗ εναντίον του Κατσαρού βγάζει στην επιφάνεια και ορισμένες πιθανότατα νόμιμες, αλλά ηθικά ελεγχόμενες, επενδύσεις. «Δεν μπορεί ο κ. Μπουζούλας να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, να προασπίζει τις επενδύσεις της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και ο ίδιος να κάνει επενδύσεις 100 kW σε φωτοβολταϊκά» ανέφερε στην «Κ.Ε.» ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Κ. Κατσαρός (επίσης ΔΑΚΕ). Οταν του αντιτείναμε ότι αυτή η επένδυση (στην Κομοτηνή) φέρεται να έγινε στο όνομα του υιού του, το στέλεχος της ΔΑΚΕ ήταν αποκαλυπτικό: «Το ίδιο είναι, πρόκειται για πρώτου βαθμού συγγένεια».

Παράλληλα, οι εσωκομματικές αναταράξεις στη Ν.Δ. προκαλούν αναταράξεις και στη ΔΑΚΕ. Ηδη ο Κ. Βερυκάκης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) δίνει τη «μάχη του για την Κρήτη» με το ψηφοδέλτιο του Δ. Γιαννουλάκη, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ντόρα Μπακογιάννη κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του Γ. Πλακιωτάκη. Επίσης και άλλα «κεντρικά» στελέχη της συντηρητικής συνδικαλιστικής παράταξης αναμένεται να κατέβουν με «αντάρτικα» σχήματα. Παράλληλα σε πολλές ομοσπονδίες εργαζομένων στο κέντρο (Αθήνα) οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις λόγω ασφαλιστικού των «παλαίμαχων» συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ δεν συνεπάγονται και ομαλές διαδικασίες διαδοχής. Τόσο ως προς τα πρόσωπα που διεκδικούν τις προβεβλημένες θέσεις, ορισμένοι εκ των οποίων ελέγχονται για «φιλοντορισμό», όσο και αναφορικά με τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο γραμματέας συνδικαλισμού Γ. Μανώλης, ήδη υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αττικής στο συνδυασμό Κικίλια, δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει στις λειτουργίες της ανεξάρτητης ΔΑΚΕ. Ωστόσο έχει την προνοητικότητα να προτείνει «οι όποιες αλλαγές να κριθούν απ' όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σώμα και όχι μια κλειστή ομάδα» και σαφώς οι «όποιες αλλαγές (σημ. ή εκκαθαρίσεις) να γίνουν μετά την 14η Νοεμβρίου» (δεύτερη Κυριακή των τοπικών εκλογών). Χρονική περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τοποθετείται η εξαγγελία του νέου κόμματος της κ. Μπακογιάννη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΣ 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ όταν επένδυση μπορεί να κάνει ο κάθε Έλλην και Ευρωπαίος πολίτης, Αγρότης, Οικοπεδούχος, Ιδιοκτήτης ταράτσας. κάθε ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ. Καραβασίλης , Φωτόπουλος, Κατσαρός. Ο ΝΕΑΡΟΣ Μπουζούλας γιατί δεν μπορεί;; Που ακριβός είναι το μεμπτό και που η ΄΄παρανομία΄΄ συνάδελφε ΚΑΤΣΑΡΕ;; Θα μας απαντήσεις ή πληροφορίες δίνεις μόνο στους δημοσιογράφους και όχι στους συναδέλφους;; Θα μας απαντήσεις αν είναι ΗΘΙΚΟ καταδικασμένος (πρωτόδικα) για ΑΠΑΤΗ να εκπροσωπεί εργαζόμενους;; Για το εξοφλητικό του ΡΕΤΙΡΕ του δημοσιεύματος του ΠΑΡΟΝ δεν θα πεις τίποτα;; Αλήθεια ποιά η ΑΠΟΦΑΣΗ του ΕΦΕΤΕΙΟΥ (αυτήν την φορά ήσουν μάρτυρας υπερασπίσεως);; Απάντηση σ΄αυτά περιμένουν οι εργαζόμενοι και όχι τις τρίχες σου τις ΄΄ΚΑΤΣΑΡΕ΄΄ς

"o mpanagis ap to mantri"