DEH

DEH

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Θα μπορέσει η ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει τη λιγνιτική μονάδα 5 της Πτολεμαίδας

Θα μπορέσει η ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει τη λιγνιτική μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας; Το ερώτημα έχει βάση, ειδικά όταν το θέτουν άνθρωποι που ξέρουν καλά το κλίμα στις επενδύσεις και στις τράπεζες την περίοδο αυτή.
Δεν πρόκειται για πρόβλημα της ΔΕΗ αλλά του λιγνίτη που φαίνεται να μην είναι στα... πάνω του. Για την ακρίβεια, σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα, τα ανθρακικά projects δεν χρηματοδοτούνται, αφού το 2013 είναι επί θύραις. Τα κόστη λόγω του νέου καθεστώτος ρύπων είναι δυσθεώρητα και λόγω της ασάφειας για το πού θα πάει το 2013 η τιμή των δικαιωμάτων καθιστούν τα projects μη ελκυστικά.
Πάντως και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός σε κατ' ιδίαν συνομιλίες του παραδέχεται ότι, αν δεν είχε τους συγκεκριμένους λόγους η ΔΕΗ ειδικά για την περιοχή αυτή, θα έπρεπε να το σκεφθεί πολλές φορές για να κάνει λίγνιτική μονάδα σήμερα.

πηγη kozan.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΣΟ Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΤΗ.ΤΙ ΕΧΙΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ'''ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝ ''ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ'''ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΩΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ.Α ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ''ΚΑΛΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΔΑΜΙΔΗ'''ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ,,,,,,,,