DEH

DEH

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

΄΄Η κουτσομπόλα που τα λέει όλα΄΄

Σε υπογραφή Σ.Σ.Ε. θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το επόμενο διάστημα. Με την Ελληνική οικονομία να έχει βυθιστεί στην χειρότερη ύφεση της τελευταίας 35ετίας, γεγονός που προκαλεί δικαιολογημένες διαμαρτυρίες απ΄τους εργαζόμενους. Θέλω να πιστεύω ότι το η ΓΕΝΟΠ θα ξεπεράσει την ΓΣΕΕ και θα υπογράψει Σ.Σ.Ε. που θα υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων και όχι της ΤΡΟΙΚΑΣ και του υπουργού οικονομίας.
Πολύ κακό για το τίποτα η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ και η ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΙΑΔΑ.
Την απάντηση περιμένω στα ερωτήματα των Εν.Εργ.ΔΕΗ που απεύθυναν και δεν βλέπω να δίνεται.

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ, αν δεν παραδώσετε τις κομματικές ταυτότητες, καταδικάζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, ότι και να κάνετε και ότι και να γράφετε θα είναι μόνο
 για εσωτερική κατανάλωση και για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών σας, σε συνδικαλιστικό, κομματικό και βουλευτικό επίπεδο.
Ομοίως για τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ, αν ο αρχηγός σας δεν απαιτήσει από τον Κ. Καραμανλή να βγει να μιλήσει για όλα και για όλους, δεν απομακρύνει τα ΄΄ΒΑΡΙΔΙΑ΄΄ που λέτε και γράφετε κατά καιρούς, έτσι αόριστα (δεν έχουν ονοματεπώνυμο αυτά;) και συνεχίσετε να συμπορεύεστε ταυτόσημα με την ΠΑΣΚΕ για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα σας και μόνο. Θα συνεχίσετε για πολύ ακόμη να στέλνετε ΄΄χαιρετίσματα στην εξουσία΄΄ και θα περιμένετε να την χάση ο κ. Παπακων/νου (σαν την Αλεπού που περίμενε να πέσουν τα αρχ… τρυφερά του τράγου).
      Αλήθεια εκείνος ο φερ ελπίς μικρός με το βλέμμα του τίγρη που χάθηκε; Είπα κι εγώ η ΔΑΚΕ επαναστάτες…Μπρρρ!!!
Την Μαυροπηγή της Ελλάδας θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος μας το επόμενο διάστημα, αφού ΄΄ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΔΑΝΙΑΣ΄΄ σε όσες μηχανές αναζήτησης το έβαλα αποτελέσματα δεν είχα. Το αν έρχεται να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και το πρόβλημα με το χωράφι που απειλεί το κλείσιμο του ορυχείου ή για να τους παρουσιάσει το σχέδιο που θα κάνει την Ελλάδα, Δανία του Νότου με εντυπωσιακά ΄΄φουρφούρια΄΄ μέσα στην θάλασσα, δεν το έμαθα. Θέλω να πιστεύω όμως ότι έρχεται για το πρώτο.

Για Αδιαφάνεια και νοθεία μιλά η Αγωνιστική Συνεργασία στο συνέδριο του Εργ. Κεν. Πτολεμαίδας κατονομάζοντας σε πηγαδάκια από τα οποία και μου μετέφεραν ότι δεν προσήλθε να ψηφίσει ο Γραμματέας του Εργ. Κεν. εκφράζοντας την αντίθεση του σε όσα είχαν συμφωνήσει ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ Σπάρτακος κυρίως, για τις εκλογές και τα αποτελέσματα. Επίσης ο Πρόεδρος του Εργ. Κεν. Πτολεμαίδας πριμοδότησε την ΔΑΚΕ ώστε να βγάλει παραπάνω έδρες από αυτές που μπορούσε ώστε να μην κατηγορηθούν για άλλη μια εκλογική καταστροφή και χαλάσει το προφίλ του Γραμματέα του Σπάρτακου (ο οποίος συνάμα ΄΄δέρνει΄΄ τακτικά εργαζόμενους και συντρόφους) και να μην αυξήσει την δύναμη της η Αγωνιστική Συνεργασία.
Άκουσα ακόμη ότι και από την άλλη ΔΑΚΕ την Νέα εκφράζονται παράπονα για αθέτηση συμφωνιών και αποκλεισμούς την ώρα που προσπαθούν να βρεθεί λύση σύμπλευσης και ενότητας.
''Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την ανταπόκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στις προτάσεις του για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων λόγω της λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων και των ατμοηλεκτρικών σταθμών (ΑΗΣ) της ΔΕΗ στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας.
Επίσης, η αρχή ζήτησε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, οι αρμόδιοι φορείς να δρουν συντονισμένα, προληπτικά και κατασταλτικά, οι ελεγκτικές υπηρεσίες πρέπει να ελέγχουν συστηματικά την τήρηση των ορίων εκπομπής ρύπων από τις βιομηχανικές μονάδες, οι ελεγκτικές υπηρεσίες πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις όποτε διαπιστώνονται παραβάσεις''
Βλέπω να τον καλωσορίζει στον Νομό κι αυτόν ο Πρόεδρος του Σπάρτακου, να σταματά κάθε συνεργασία μαζί του και να λήγει την θητεία του.

Πανικός προκλήθηκε από το δημοσίευμα στο Παρών της Κυριακής με υπογραμμισμένο το ποσό των εκτός έδρας του συναδέλφου και Αν/προέδρου του ΤΑΥΤΕΚΩ Παν. Λόφτσαλη κουτσομπολιά συνδικαλιστών αναφέρουν ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Δεν με νοιάζουν τα εσωτερικά τους προβλήματα αλλά τα λεφτά που παίρνουν είναι πρόκληση, όταν στην Φλώρινα έχουν απαξιωθεί τελείως οι εργαζόμενοι αφού περιμένουν τον γιατρό από το ΠΕΚΑ Πτολεμαίδας κάθε 15 μέρες από 7 που πήγαινε για να θεωρήσουν αποδείξεις και να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητες με την υγείας τους (ας τους βάλουν ένα αγροτικό, τακτικότερα θα τους βλέπει), ενώ στην Κοζάνη και Πτολεμαίδα λόγο οικονομικών δυσχερειών, κόβονται παροχές και εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: