DEH

DEH

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΔ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του Μνημονίου προσπαθεί εσκεμμένα να παραπλανήσει τον Έλληνα πολίτη, σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Δεν θα κρίνω τα τεχνάσματα που μετέρχεται η πολιτική ηγεσία για να
«χρυσώσει» το χάπι των αυξήσεων προς τους καταναλωτές και τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οφείλω όμως να θυμίσω τα εξής:

Πρώτον, τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, εξαγγέλθηκαν μεν αλλά ακόμα σήμερα δεν εφαρμόζονται

Δεύτερον, τα Τέλη υπέρ ΑΠΕ, αυξημένα κατά 1500% επιβάλλονται ήδη στα εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια και μετακυλίονται απευθείας και πλήρως στον τελικό καταναλωτή.

Τρίτον, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο αυξημένος ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν ήδη επιβληθεί και πληρώνονται από τον Έλληνα καταναλωτή.

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι, πλέον, πληρώνουν περισσότερα για ηλεκτρικό ρεύμα.

Αντί η κυβέρνηση να εξαγγέλλει, για πολλοστή φορά, το «πάγωμα» των τιμολογίων, οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που επρόκειτο να αποδεχθεί το αίτημα της ΔΕΗ για αύξηση των τιμολογίων, ώστε να μην προηγηθεί της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη

Δυστυχώς για την ίδια, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης πέφτουν στο κενό.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Ιδιαίτερα σήμερα, η όποια επιπλέον αύξηση θα έχει τραγικές συνέπειες για την χειμαζόμενη από φόρους ελληνική οικογένεια, η οποία βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της απόγνωσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: