DEH

DEH

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκινά η καύση 5.500 τόνων αγριαγκινάρας

Στην τελική του φάση μπαίνει το ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο σχέδιο για την αξιοποιήση των ενεργειακών φυτών. Τις επόμενες μέρες ο ΑΗΣ Καρδιάς θα δεχθεί 5.500 τόνους αγριαγκινάρας (τύπου κάρντο) που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή για αυτό το σκοπό.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο που διεξάγεται στη χώρα μας και αφορά τη βιομάζα με τους παράγοντες στο χώρο της ενέργειας να τονίζουν ότι η επιτυχία του εγχειρήματος μπορεί να σημάνει την έναρξη της
εποχής των ενεργειακών φυτών για την Ελλάδα.

Kατά τις 2-3 εβδομάδες όπου οι λέβητες της ΔΕΗ θα υποδεχτούν το ενεργειακό φυτό, οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα ελέγξουν τους παράγοντες που πρέπει α ρυθμιστούν ώστε η βιομάζα να αρχίσει στο άμεσο μέλλον να χρησιμοποιείται για την εμπορική παραγωγή ενέργειας.

Η καύση των 5.500 τόνων αγριαγκινάρας είναι τρίτη φάση του προγράμματος. Να θυμίσουμε ότι η πρώτη δοκιμαστική καύση μόλις 5 τόνους από τις ενεργειακές καλλιέργειες του Ν. Κοζάνης και έγινε σε λέβητα στην Γερμανία το 2009. ένα μήνα αργότερα, ο σταθμός της Καρδιάς δέχτηκε 50 τόνους, η καύση των οποίων διήρκεσε δύο μέρες. Μετά την ολοκλήρωση του πειράματος, οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα είναι σε θέση να καταστρώσουν το τελικό τεχνικό - οικονομικό σχέδιο που θα επιτρέπει την εμπορική χρήση της ενέργειας από βιομάζα.

πηγη kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: