DEH

DEH

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αποσπάσματα απο το megatv.com MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αντιδράσεις προκαλεί το ενδεχόμενο πώλησης του 40% της ΔΕΗ. Η φρασεολογία των συνδικαλιστών της επιχείρησης που δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση και θα φθάσουν στα άκρα.

         Στις σκληρές δηλώσεις των ηγετικών στελεχών της ΓΕΝΟΠ
που απείλησαν ότι η Ελλάδα θα "σβήσει" και οι εργαζόμενοι θα "ματώσουν" για να μην περάσει το σχέδιο της τρόικα απάντησαν κυβερνητικοί κύκλοι τονίζοντας πως ο λαός εξέλεξε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όχι τους συνδικαλιστές για να κυβερνήσουν και πως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και αγορών ήταν στο πρόγραμμα του κινήματος από το 2007.


"Οι συνδικαλιστές δεν έχουν αντιληφθεί τι πρέπει να γίνει -αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι- αυτές οι νοοτροπίες είναι τελειωμένες. Ακολουθούμε ένα μείγμα διαβούλευσης και αποφασιστικότητας. Δεν κάνουμε επίδειξη αυταρχισμού. Τα περισσότερα που κάνουμε δεν είναι θέμα μνημονίου, πρέπει να γίνουν".

       Ο κ. Φωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, εξήγησε γιατί το συνδικάτο εργαζομένων σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την τρόικα.


"Ξέρουμε πολύ καλά τις παροιμίες του θυμόσοφου λαού μας και ισχύουν απόλυτα. Και αυτή που λέει 'κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε' και αυτή που λέει 'φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά' και κυρίως αυτή που λέει 'των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν'. Τι θα ήταν σωστό, ως στάση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, να αφήσει να ακούγονται όλα αυτά τα σενάρια χωρίς να αντιδρά λέγοντας 'εντάξει σενάρια είναι αυτά;'".

       Η στάση των συνδικαλιστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και μάλιστα η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, απάντησε σε ανάλογο ύφος και με πολύ σκληρή γλώσσα για τους συνδικαλιστές.


"Ποιος είναι ο κάθε πρόεδρος, της κάθε ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -δήλωσε η κ. Πιπιλή- που εκβιάζει όχι μόνο την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και τον πολιτικό κόσμο αλλά κυρίως εκβιάζει και απειλεί το σύνολο του ελληνικού λαού. Ο κ. Φωτόπουλος επειδή ως συνδικαλιστής δεν έχει εργαστεί ποτέ πρέπει να σεβαστεί τον ξενοδόχο που θα καταστραφεί, τον εστιάτορα που καταστρέφεται, την νοικοκυρά που απελπίζεται, τον ελεύθερο επαγγελματία που εγκλωβίζεται, όλους τους Έλληνες που έχουν αποδείξει ότι ξύπνησαν πια. Τακτικές και πολιτικές του 1981, το 2010 δεν περνούν".


Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας κατηγορούν όμως την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την ΔΕΗ.

Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης ενώ ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει την Βουλή και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: