DEH

DEH

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μεγάλο πακέτο αλλαγών στην ενέργεια...ζήτησαν οι κομισάριοι

    -Μεγάλο πακέτο αλλαγών στην ενέργεια, από την άρση της απαγόρευσης του λιθάνθρακα ως το καθεστώς των λιγνιτών και των υδροηλεκτρικών, τα ανταλλάγματα που ζήτησαν οι κοινοτικοί από την ΥΠΕΚΑ κ.Τίνα Μπιρμπίλη για να αποφευχθεί ο τεμαχισμός της ΔΕΗ.
    - Οι... κομισάριοι προκειμένου να μην πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ απαίτησαν συγκεκριμένο πλαίσιο αλλαγών που αφορά τη συνεργασία ιδιωτών και ΔΕΗ, αρχής γενομένης με την εκμετάλλευσης του ορυχείου της Βεύης, αλλαγές στο καθεστώς εκμετάλλευσης των λιγνιτών της ΔΕΗ, άρση της απαγόρευσης του λιθάνθρακα, αλλαγές στο καθεστώς των υδροηλεκτρικών μονάδων και δημοπρασίες ενέργειας για να διευκολυνθούν οι ιδιώτες παραγωγοί να μπαίνουν στο σύστημα.


τι έλαβαν...;
Η υπουργός ΠΕΚΑ αντιμετωπίζει με επιφύλαξη ως κάθετη άρνηση το ενδεχόμενο του «βίαιου» ανοίγματος της αγοράς, όπως χαρακτηρίστηκε η προοπτική πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της υπό κρατικό έλεγχο επιχείρησης.
Φυσικά τώρα, κάτω από την ασφυκτική πλέον πίεση για πραγματικό άνοιγμα της αγοράς, θα υλοποιηθούν οι εναλλακτικές λύσεις «ισοδύναμου αποτελέσματος» που όμως δεν θα «ματώσουν» τη ΔΕΗ. Αυτό θα το δείξει ο καιρός...φέρνει τα Λάχανα - καιρός τα παραπούλια!!! (που λέει κι η παριμοία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: