DEH

DEH

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Στον έλεγχο της αμερικανικής BlackRock πέρασε το 5,02% της ΔΕΗ

ΕΝΑ ακόμη αμερικανικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, το τρίτο συνολικά, ανακοίνωσε χθες τη συμμετοχή του με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ. Πρόκειται για το αμερικανικό επενδυτικό Fund BlackRock, το οποίο στις 10/8/2010 γνωστοποίησε στη ΔΕΗ, με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων, ότι στις 3/8/2010 η συνολική συμμετοχή των επενδυτών της ανήλθε σε 11.637.852 μετοχές ή 5,02% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ.
Επιπλέον, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού γνωστοποιεί ότι η BlackRock ενεργεί εκ μέρους
πελατών αλλά οι διαχειριστές επενδύσεων έχουν τη διακριτική ευχέρεια πάνω στα δικαιώματα ψήφου των μετοχών αυτών, εκτός αν οι πελάτες ρητά ζητήσουν τον έλεγχο των δικαιωμάτων ψήφου.

Σημειώνεται ότι η Fidelity Investments διατηρεί από τις 25/8/2003 ποσοστό 5% στη ΔΕΗ. Επίσης, στις 8/1/2010, η εταιρία Silchester International Investors, με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους πελάτες της Silchester International Investors International Value Equity Trust, Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust, Silchester International Investors International Value Equity Group Trust, Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust και The Calleva Trust, απέκτησε ποσοστό 5,010% στη ΔΕΗ.

Βασικός μέτοχος της ΔΕΗ είναι ως γνωστόν το Eλληνικό Δημόσιο, το οποίο ελέγχει το 51% στο μετοχικό κεφάλαιο του οργανισμού.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξασφάλισε από την τρόικα πίστωση χρόνου έως το τέλος του έτους, ώστε να ανοίξει τα χαρτιά της αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τις παρεμβάσεις στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: