DEH

DEH

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η είδηση είναι ίσως από τις λίγες ευχάριστες των τελευταίων μηνών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Τρίτη 20 Ιουλίου του 2010 ότι η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να λαμβάνει περιφερειακές ενισχύσεις ως το τέλος του 2013.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, η Δυτική Μακεδονία θα συνεχίσει να επιδοτείται με το ανώτατο όριο του 30%
του συνολικού κόστους για μεγάλες επιχειρήσεις και 40-50% για μικρομεσαίες.
Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει αυτό που τόσα χρόνια κάποιοι από μας ισχυριζόμαστε, ότι δηλαδή, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εθνικό προϊόν της περιφέρειας μας ήταν εξʼ αρχής πλασματικό και δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική οικονομία στην περιοχή. Λόγω της δραστηριότητα της ΔΕΗ το ΑΕΠ ήταν πλασματικός ανεβασμένο διότι ανέβαζε τους οικονομικούς δείκτες της περιοχής και δεν ανταποκρινόταν σε καμιά περίπτωση στους αριθμούς τους οποίους διαβάζαμε. Το γεγονός αυτό, δηλαδή, της εικονικής ευμάρειας της περιοχής, μας στέρησε και μια κατηγορία από τον αναπτυξιακό νόμο, με τις γνωστές σʼ όλους μας συνέπειες.
Η απόφαση της Ε.Ε. δικαιώνει την Δυτική Μακεδονία και συμβάλλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην ανάπτυξη της περιοχής που τόσο την έχουμε ανάγκη.

Με εκτίμηση,

Αθανασιάδης Αλέξανδρος
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: