DEH

DEH

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγ/λης: καταγγέλει ρύπανση και έλλειψη ιατρών

Προς:

Διευθυντή ΛΚΜ: κ. Κουστέρη Π.
Διευθυντή ΑΗΣ - Μ: κ. Πυλαρινό Γ.
Διευθυντή ΑΗΣ Μ - Β: κ. Λαμπρόπουλο Λ.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: Ρύπανση χώρων εργασίας - ευρύτερης περιοχής.

Με την είσοδο της θερινής περιόδου σας επισημαίνουμε το πρόβλημα της επιβάρυνσης από την ιπτάμενη σκόνη στα Ορυχεία και τις Μονάδες.

Η Επιχείρηση - παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας - δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο της ρύπανσης.

Οχήματα της Επιχείρησης και πολύ περισσότερο τα φορτηγά των εταιρειών εργολάβων κυκλοφορούν
στους χώρους εργασίας και ρυπαίνουν αφού δεν γίνεται συνεχής και συστηματική διαβροχή των δρόμων και χώρων εργασίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σύννεφα σκόνης που απλώνονται σε όλο το Λεκανοπέδιο, προκαλώντας ασφυκτικές καταστάσεις για τους εργαζόμενους αλλά και για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Για την παραπάνω κατάσταση μεγάλη ευθύνη φέρει η Επιχείρηση γιατί δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα (καθαρισμοί δρόμων, διαβροχή, κ.λ.π) και δεν ελέγχει αποτελεσματικά την υλοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεων των Εταιρειών εργολάβων για την αποφυγή ρύπανσης κατά την εκτέλεση των έργων.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης σας καλεί να συμβάλλετε στην προστασία του εργασιακού και ευρύτερου περιβάλλοντος με την εφαρμογή των κάτωθι μέτρων:

• Οι διαβροχές να εκτελούνται ανελλιπώς σε κάθε εργασία η οποία δημιουργεί ρύπανση στο περιβάλλον, είτε είναι της ΔΕΗ, είτε των εργολάβων.

• Οι εργολάβοι θα πρέπει να ελέγχονται για το αν τηρούν τους κανόνες των Συμβάσεων στους χώρους στους οποίους κινούνται.

• Να υπάρχουν τα απαραίτητα βυτιοφόρα οχήματα τόσο της ΔΕΗ όσο και των εργολάβων για να εκτελούνται αποτελεσματικές εργασίες διαβροχής.

• Οι δρόμοι στα Συνεργεία να σκουπίζονται και να πλένονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

• Οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι συχνής διέλευσης, να καθαρίζονται με γκρέιντερ και με αυτοκινούμενες σκούπες.

• Υποχρεωτική κάλυψη των υλικών στις καρότσες των φορτηγών.

• Συνεχής κάλυψη των χώρων απόθεσης τέφρας - γύψου, επικαλύψεις παλαιών αποθέσεων, μόνιμες διαβροχές, κ.λ.π.

Ο περιορισμός της ρύπανσης είναι αναγκαία επιλογή για την Επιχείρηση, την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των κατοίκων αλλά και για την προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας της Επιχείρησης, προστατεύοντας διαχρονικά τα συμφέροντα της ΔΕΗ απέναντι σε κάθε είδους περιβαλλοντικές και άλλες πιέσεις.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης σας καλεί όπως προχωρήσετε στην λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης του παραπάνω προβλήματος, για την προστασία του εργασιακού και ευρύτερου περιβάλλοντος.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους για την εφαρμογή της νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν τηρούνται οι παραπάνω κανόνες και υποχρεώσεις από την Επιχείρηση, εκ μέρους του Συνδικάτου θα αναλαμβάνεται συνεχής δράση, ελέγχοντας και παρεμβαίνοντας με συνδικαλιστικές δράσεις κάθε μορφής προς την κατεύθυνση που θα οδηγήσει σε καλύτερες συνθήκες για όλους.

Θέμα: Πρόσληψη Ιατρών στο ΠΕΚΑ Μεγαλόπολης.

Κύριε Πρόεδρε,
Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο ΠΕ.Κ.Α Μεγ/λης, λόγω έλλειψης Ιατρών με συνέπεια να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ασφαλισμένοι μας.

Το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στα μέσα του επόμενου μήνα όταν λήγουν οι Συμβάσεις του Ελεγκτή Ιατρού και της Οδοντιάτρου.
Για την άμεση υπέρβαση των παραπάνω προβλημάτων και την πιο αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας επιβάλλεται η στελέχωση στο ΠΕ.Κ.Α Μεγαλόπολης με τους απαραίτητους Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης ζητά από το Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ όπως:
• Προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επάνδρωση με Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στο ΠΕ.Κ.Α Μεγαλόπολης για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

• Προχωρήσει άμεσα στη Σύσταση της ΠΥΕ Μεγαλόπολης για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.
Η αντιμετώπιση των παραπάνω αιτημάτων θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με ικανοποιητική παροχή υπηρεσιών και διασφάλιση των συμφερόντων του Ασφαλιστικού μας φορέα.

Για το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ Ι.         ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: