DEH

DEH

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Απάντηση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης

Απάντηση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά σε επιστολή του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

«Κύριε Πρόεδρε,


Με αφορμή την επιστολή του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» (αρ. πρωτ. 4249/14-7-2010), ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: Προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής προσπάθεια απαξίωσης και ακύρωσης του κορυφαίου οργάνου δημοκρατικού προγραμματισμού του Νομού από το προεδρείο του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Με την ατυχή – θέλω να πιστεύω – επιστολή ζητείται ουσιαστικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο να αναστείλει τη λειτουργία του γιατί σε 4 μήνες θα έχουμε εκλογές!

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συντάκτες της επιστολής τα εξής
:

1. Η θητεία του παρόντος Νομαρχιακού Συμβουλίου λήγει στο τέλος του 2010. Έως τότε είναι υποχρεωμένο να συνεδριάζει και να αποφασίζει κατά τον κανονισμό Λειτουργίας του και σύμφωνα με τον Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

2. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όταν μία Μ.Π.Ε. διαβιβάζεται από το Υπουργείο και ζητείται η γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι υποχρέωσή μας να απαντήσουμε εντός 35 ημερών από την ημέρα δημοσίευσής της, διαφορετικά η γνωμοδότηση θεωρείται εκ προοιμίου θετική ( ημερομηνία δημοσίευσης η 18η Ιουνίου 2010).

Αν ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ήθελε τη θετική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. μπορούσε να το πράξει καταθέτοντας την άποψη του Σωματείου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης, όπως το έχει κάνει και σε προηγούμενες περιπτώσεις.

3. Με τη λογική της θέσης του «Σπάρτακου» είναι άξιο απορίας γιατί το Σωματείο δε ζήτησε και τη μη γνωμοδότηση των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων των ενεργειακών Δήμων που συνεδρίασαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους;

4. Γνωρίζουμε όλοι τους αγώνες του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» για τα δίκαια των εργαζομένων και της περιοχής. Σε πολλές περιπτώσεις η παρουσία των μελών και των οργάνων του ήταν καταλυτική. Πώς θα απαντήσουν όμως π.χ. στους κατοίκους της Ακρινής των οποίων ο οικισμός δε συμπεριλαμβάνεται στις μετεγκαταστάσεις της εν λόγω Μ.Π.Ε. αν το Νομαρχιακό Συμβούλιο δε γνωμοδοτήσει στο αρμόδιο Υπουργείο;

Θεωρώ, ότι η ανακοίνωση – επιστολή ήταν τουλάχιστον άστοχη, διαφορετικά σκοπό είχε περίεργα πολιτικά παιχνίδια – εν όψει των επικείμενων εκλογών – στα οποία δεν πιστεύω ότι το Σωματείο σας θα επιχειρούσε να εμπλακεί. Δυστυχώς δε γνωρίζω αν το ίδιο ισχύει και για τα άτομα που το εκπροσωπούν».
Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης

Πλακεντάς Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: