DEH

DEH

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο Κ. ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς: Τον Διευθυντή της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Αριθ.Πρωτ.:4250 κ.ΘανάσηΤσέκουρα


Θέμα: ο κ. Νίκος Μπίστης παραπληροφορεί σχετικά με το ασφαλιστικό της ΔΕΗ


Κύριε Διευθυντά

Με άρθρο του στο ΕΘΝΟΣ τις 19.07.2010, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Μπίστης, εκτός από την υπεράσπιση του μνημονίου, εξαπολύει επίθεση και εναντίων των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Ο γνωστός αριβίστας της πολιτικής κ. Μπίστης, απληροφόρητος, ως συνήθως, επικαλείται
¨εξωφρενικές πληροφορίες¨ για το γεγονός ότι ¨υπό την απειλή η χώρα να βυθιστεί στο σκοτάδι¨ εξασφάλισαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 εκατ. Ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απαίτησαν και πέτυχαν την εφαρμογή του Νόμου που είχε ψηφίσει το σύνολο σχεδόν του ελληνικού Κοινοβουλίου το 1999 με το Νόμο 2773, άρθρο 34, ότι δηλαδή σε περίπτωση που ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να καλύψει το ποσό που χρειάζεται το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αυτό θα καλυφθεί από την επιχείρηση

Εάν ο κος Μπίστης εννοεί ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κακώς απαίτησαν να εφαρμοσθεί ο Νόμος που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, τότε να καταγγείλει την κυβέρνηση και όχι τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Ο κ. Μπίστης όταν αποφασίζει να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των εργαζομένων θα πρέπει πρώτα να ρωτάει, να μαθαίνει, για να μην παραπληροφορεί…

Εκτός κι αν το κάνει συνειδητός, ελπίζοντας να του δώσουν πάλι ¨κοκαλάκι¨ εξουσίας… εξωκοινοβουλευτικό!!!

Στο ¨περισπούδαστο¨ άρθρο του ο κ. Μπίστης αναφέρει πως αν δεχόμασταν το Ν/Σ Γιαννίτση σήμερα δεν θα είχαμε πρόβλημα στο ασφαλιστικό.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πληροφορεί τον κ. Μπίστη πως το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας έχει ονοματεπώνυμο που λέγεται ανασφάλιστη εργασία, τριμερής χρηματοδότηση, εισφοροδιαφυγή.

Εάν δεν τα γνωρίζει όλα αυτά ο κος Μπίστης, τότε θα χρειαστεί να μείνει αρκετό χρονικό διάστημα εκτός Βουλής για ανάλογο φροντιστήριο.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, βρίσκεται και αυτός, όπως όλοι άλλωστε, στην κρίση των εργαζομένων.

    Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης             Κων/νος Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: