DEH

DEH

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» - Η γραφειοκρατία κρατά τα φώτα αναμμένα

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης δήλωσε ότι τα προβλήματα συντήρησης στο δίκτυο της ΔΕΗ οφείλονται στην υποστελέχωσή της. «Για 8000 MW που παρήγαγε στο παρελθόν η ΔΕΗ διέθετε 36000 άτομα προσωπικό, ενώ σήμερα για 12 MW διαθέτει 22.000 προσωπικό, εκ των οποίων οι 10.000 σε διοικητικά πόστα» ανάφερε. «Δεν περισσεύει πλέον κανείς στη ΔΕΗ. Σήμερα η διοίκηση πρέπει να κάνει άλλη επιλογή, το εργολαβικό προσωπικό ή το εποχικό προσωπικό πρέπει να τοποθετείται σε διοικητικά πόστα και σε εργασίες έντασης» σημείωσε ο κ. Καραλευθέρης

     Στις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και των δήμων απέδωσε το πρόβλημα με τον οδικό φωτισμό που λειτουργεί ακόμη και τις μεσημβρινές ώρες ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής φωτισμού Χάρης Καμπεζίδης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».
«Το άναμμα και το σβήσιμο του οδικού φωτισμού δεν γίνεται από μια ενιαία αρχή.
Στις εθνικές οδούς υπεύθυνο ήταν το παλιό ΥΠΕΧΩΔΕ, στο φωτισμό μέσα στις πόλεις οι δήμοι» τόνισε. Ο κ. Καμπεζίδης πρόσθεσε θα έπρεπε να υπάρχει συμβατότητα οδικού φωτισμού – ΚΟΚ κάτι που δεν γίνεται, ενώ κάποιοι δήμοι έχουν ρυθμίσει λάθος τα ρολόγια τους.
«Με εξοικονόμηση ενέργειας στον οδικό φωτισμό θα μπορούσαμε να φωτίζουμε δωρεάν ένα ελληνικό χωριό» σημείωσε.

     Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης δήλωσε ότι τα προβλήματα συντήρησης στο δίκτυο της ΔΕΗ οφείλονται στην υποστελέχωσή της.
«Για 8000 MW που παρήγαγε στο παρελθόν η ΔΕΗ διέθετε 36000 άτομα προσωπικό, ενώ σήμερα για 12 MW διαθέτει 22.000 προσωπικό, εκ των οποίων οι 10.000 σε διοικητικά πόστα» ανάφερε.

«Δεν περισσεύει πλέον κανείς στη ΔΕΗ. Σήμερα η διοίκηση πρέπει να κάνει άλλη επιλογή, το εργολαβικό προσωπικό ή το εποχικό προσωπικό πρέπει να τοποθετείται σε διοικητικά πόστα και σε εργασίες έντασης» σημείωσε ο κ. Καραλευθέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: