DEH

DEH

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Μετά τους Λιγνίτες και στα Ποτάμια η ΤΕΡΝΑ


    Πέντε μεγάλα αντλητικά υδροηλεκτρικά έργα, συνολικής ισχύος 637 μεγαβάτ, προγραμματίζει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μέλος του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η εταιρεία κατέθεσε στη ΡΑΕ τις αντίστοιχες αιτήσεις, τα συγκεκριμένα υδροηλεκτρικά δεν ανήκουν στα συμβατικά και συνηθισμένα έργα, με μεγάλους ταμιευτήρες- τεχνητές λίμνες. Αντλούν και αποθηκεύουν νερό συνήθως κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν η τιμή της μεγαβατώρας είναι χαμηλή, και παράγουν ηλεκτρισμό τις ώρες της αιχμιακής υψηλής ζήτησης που είναι κατά κανόνα το μεσημέρι από τις 12 ως τις 4.

   Ανάλογο έργο, ισχύος 800 μεγαβάτ, προγραμματίζει και η ΔΕΗ στην Αιτωλοακαρνανία. Οσον
αφορά τις νέες αιτήσεις της ΤΕΡΝΑ, αυτές αφορούν δύο αντλητικά υδροηλεκτρικά στην Ημαθία ισχύος 231 και 401 μεγαβάτ, 2 στη Νέα Ιωνία Βόλου, ισχύος 172 και 307 μεγαβάτ, 1 στο Μακρυχώρι Λάρισας, ισχύος 594 μεγαβάτ και 1 στο Θέρμο Τριχωνίδας ισχύος 685 μεγαβάτ. Οπως έχει πει ο κ. Γ. Περιστέρης του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι επενδύσεις σε ΑΠΕ θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο όπως η σημερινή.

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Ειλικρινά τόσα λεφτά οι ιδιώτες που θα τα βρουν για τόσες επενδύσεις που ανακοινώνουν και ο Κολοσσός ΔΕΗ που άλλοτε έμπαινε εγγυητής του κράτους για να παίρνει δάνεια  έχει πρόβλημα. Μήπως μας δουλεύουν για να τα ξεπουλήσουν όλα ;;  !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: