DEH

DEH

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Κοζάνη 6/7/2010

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ και ΕΕ δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από τα αντεργατικά, αντιλαϊκά τους σχέδια! Ξεθάρρεψαν από την χλιαρή σχετικά αντίσταση των εργαζομένων (παρά τις μεγα-λειώδεις κινητοποιήσεις) το τελευταίο διάστημα και θέλουν να μας τα πάρουν όλα!

 Κατάργησαν τα δώρα, μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις.

 Αυξάνουν όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

 Κατεδαφίζουν τη Δημόσια Ασφάλιση.

 Απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις αποζημιώσεις.

 Μειώνουν ακόμα και τους κατώτερους μισθούς των 7000 Ευρώ! Γενικεύουν τις ε-λαστικές μορφές απασχόλησης. Ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα για τους νέους εργαζόμενους.

 Καταργούν τις ΣΣΕ, αποκλείουν και την προσφυγή στη διαιτησία, το τελευταίο κα-ταφύγιο των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 Καταλύουν κάθε έννοια κράτους πρόνοιας. Μειώνουν δραστικά τις Δημόσιες Κοινω-νικές δαπάνες. Βάζουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ακόμα και στην Υγεία και στην Παιδεία.

 Ιδιωτικοποιούν (ξεπουλάνε) ότι Δημόσια Επιχείρηση και Δημόσια Περιουσία απέμε-ινε!

Και δεν θα σταματήσουν εδώ! Ετοιμάζουν νέα επίθεση στον κόσμο της εργασίας, με νέα μέτρα
ακόμα πιο σκληρά, με νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, νέους φόρους στο λαό!
Να τους σταματήσουμε! Φτάνει πια η κοροϊδία!
Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Λένε ψέματα!
Μονόδρομος είναι να πάψουν να χαρίζονται τα δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα μας για την αποπληρωμή του χρέους στους τραπεζίτες. Να κατευθυνθούν εδώ και τώρα σε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, σε σταθερή δουλειά για όλους. Να παγώσουν οι στρατιωτικές δαπάνες, να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχής μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, και την Εκκλησία, οι χαριστικές ρυθμίσεις που απάλλαξαν τους εργοδότες από δις ευρώ εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις αντεργατικές πολιτικές τους.
 Να αποσυρθεί τώρα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα!

 Να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρόγ-ραμμα Σταθερότητας.

 Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών, ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΕΚΤ και την ΟΝΕ.

 Να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά νομοσχέδια.

 Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.

 Για νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων.

 Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ). Για εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.

 Καμία σκέψη για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Να καταγραφεί η περιουσία των αποθεματικών των εργαζομένων στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης. Εξαγορά όλων των μετοχών από τα αποθεματικά του ταμείου (11,8 δις Ευρώ). Επιστροφή της ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο.

 Προσλήψεις τακτικού προσωπικού που να καλύπτει όλες τις οργανικές θέσεις. Κατάργηση του δουλεμπορίου και των εργολάβων!

Να βάλουμε τέλος στη ληστεία των εργαζομένων και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού!

Κανένας στη δουλειά!
Όλοι στην απεργία!
Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες!

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: