DEH

DEH

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

   Σε κατάληψη του ασφαλιστικού Κοζάνης προχώρησε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε Η « ΕΝΩΣΗ» για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν μετά την λήξη των συμβάσεων 17/5/2010 του ιατρικού προσωπικού Μικροβιολόγου, οφθαλμίατρου, οδοντίατρου ενώ σύντομα λήγουν και οι θέσεις του ορθοπεδικού 21/6/2010 και του νευρολόγου 9/7/2010.

Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει κανείς ιατρός να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ασφαλισμένους της Δ.Ε.Η.
Αν και η διοίκηση του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω ΤΕΑΠ-ΔΕΗ απέστειλε εδώ και 5 μήνες έγγραφο στο Υπουργείο Εργασίας για την κάλυψη θέσεων των Ιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν η μία μετά την άλλη , με μία ανιστόρητη αδιαφορία το Υπουργείο ολιγώρησε για την έγκαιρη κάλυψη των θέσεων του ιατρικού προσωπικού στο Ασφαλιστικό Κοζάνης έχοντας σαν αποτέλεσμα την δημιουργία εγκληματικού χρονικά κενού στην παροχή ιατρικής φροντίδας.
Οι ασφαλισμένοι και οι οικογένειές τους υποχρεώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες να καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς για να καλύψουν τις ανάγκες υγείας τους, καταβάλλοντας μεγάλα ποσά, την στιγμή που ήδη πληρώνουν για την παροχή της υγειονομικής τους κάλυψης.
Η « ΕΝΩΣΗ » θεωρεί απαράδεκτη την στάση ολιγωρίας του Υπουργείου Εργασίας και των συναφών Υπουργείων, καθώς και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, που εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα δεν υπογράφει την έγκριση και την επικύρωση των προσλήψεων διαφόρων ειδικοτήτων με Σ.Μ.Ε 4ωρης απασχόλησης, που μόνο σοβαρές συνέπειες έχει στην υγεία χιλιάδων συναδέλφων μας, αλλά και στην οικονομία κάθε οικογένειας συνταξιούχου και εν ενεργεία μισθωτού.
Για τις μικροβιολογικές εξετάσεις μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων αναγκάζονται να καταφεύγουν σε εξωτερικά εργαστήρια με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλα χρηματικά ποσά πέρα από τα προβλήματα που κινδυνεύουν να υποστούν οι αναλυτές
( αιματολογικός, βιοχημικός, ορμονολογικός ) αν το εργαστήριο δεν λειτουργεί.
Επίσης υπάρχει μεγάλο κόστος της μη λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου
( ήδη είναι τρείς εβδομάδες κλειστό) με την λήξη πολλών αντιδραστήρων.
Το πλύσιμο ρουτίνας των αναλυτών γίνετε σε καθημερινή βάση είτε υπάρχουν δείγματα είτε όχι, για την υποτυπώδη συντήρηση τους ξοδεύοντας μεγάλες ποσότητες αντιδραστήρων.
Υπό τις παρούσες παραπάνω συνθήκες πολλαπλών σοβαρών ελλείψεων ιατρικού μηχανολογικού εξοπλισμού κι άλλων ειδικοτήτων «Η ΕΝΩΣΗ», απαιτεί την ανάληψη των ευθυνών της τοπικής ιεραρχίας της διοίκησης του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω καθώς και του Υπουργείου Εργασίας ώστε, να σταματήσουν το ταχύτερο δυνατό και να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα παιχνίδια με την υγεία των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους, ακόμα και αν θεωρούμαστε ……Β΄ Κατηγορίας άνθρωποι έναντι των « εν Αθήναις παροικούντων»!
Η « ΕΝΩΣΗ » ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση και ειδικά απέναντι σε θέματα που άπτονται της υγείας των συναδέλφων και των οικογενειών τους, δηλώνουμε ότι, είμαστε αποφασισμένοι πλέον το νυστέρι για την ορθή και σύγχρονη λειτουργία του Ασφαλιστικού Δ.Ε.Η. Κοζάνης να φτάσει … ως το κόκαλο!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: