DEH

DEH

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ
            Οι άκρως επώδυνες, επικίνδυνες, με πρωτοφανείς ενέργειες για κοινοβουλευτική δημοκρατία από την Κυβέρνηση του (ΠΑ)ΣΟΚ κατά των εργασιακών σχέσεων, δημιουργούν δρόμους αδιεξόδου.
Η ανατροπή των Εργασιακών σχέσεων, η αύξηση των απολύσεων, η έξοδος προς την ανεργία με μειωμένη ή μηδενική αποζημίωση, η παραβίαση της προστασίας των δικαιωμάτων και κατά τη διεθνή συνθήκη εργασίας και κατά το Σύνταγμα, δημιουργούν συνθήκες μιας πανελλήνιας εξέγερσης, ενός νέου Πολυτεχνείου.
Το όραμα της νέας γενιάς, με μειωμένη ή ανύπαρκτη εργασία -σύνταξη, με κοστολόγηση της ζωής τους, με περικοπή ακόμη και μιας αξιοπρεπούς υγείας, με απολύσεις ασύδοτες χωρίς δίκτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης (πριμοδότηση μόνο των απολύσεων) ξαναθυμίζει εποχές που δημιούργησαν πένθιμες ημερομηνίες για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.
Οι δρόμοι που άλλοτε λούονταν με ροδοπέταλα, κατέληξαν σήμερα να στρώνονται με σάβανα
αγορασμένα από την τρόικα για την ταφή των δικαιωμάτων μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, για το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στη σύνταξη.
Ήρθε η ώρα ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού κατά των αντεργατικών, αντικοινωνικών, αντισυνταγματικών και παρανόμων ενεργειών της Κυβέρνησης.
Οι άλλοτε κατακτητές και σήμερα συνεταιράκια της Κυβέρνησης συνεχίζουν ενορχηστρωμένα τη δράση τους.
Οι θεσμοί της πολιτείας και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει στο χρόνο.
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ


Εν.Εργ.ΔΕΗ: Σκληρότατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ. που μάλλον προμηνύει... ρήξεις συνδικαλιστικές...???

Δεν υπάρχουν σχόλια: