DEH

DEH

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

H ανάληψη εργασίας χωρίς εκπαίδευση επισείει κινδύνους


Προς Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε.
Κ. Αρθούρο Ζερβό.

Κύριε Πρόεδρε:

Με την απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε στις 14/4/2010 ήρθε επιτέλους η ώρα, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 1/2007 να αρχίσουν σταδιακά, να καλούνται από την ΔΕΗ για την υπογραφή της σύμβασης τους. Στην συνάντηση που είχε το Προεδρείο της « ΕΝΩΣΗΣ » την Πέμπτη 15/4/2010 με τον Διευθυντή Ανθρωπίνων πόρων ( ΓΔ/ ΑΝΠΟ) κ. Δαμάσκο, η διαδικασία
της πρόσληψης θα είναι η εξής:
Οι συνάδελφοι θα υπογράψουν επτάμηνη σύμβαση, κατά τον έκτο και έβδομο μήνα, θα αξιολογηθούν και εάν κριθούν κατάλληλοι θα υπογράφουνε σύμβαση αορίστου χρόνου.
Οι συμβάσεις θα διέπονται από τον Κ.Κ.Π της ΔΕΗ Α.Ε.
Μέσα όμως στις συμβατές υποχρεώσεις της Επιχείρησης είναι ότι, οι νέοι συνάδελφοι θα πρέπει για ορισμένο χρονικό διάστημα να εκπαιδευτούν υποχρεωτικά πάνω στο αντικείμενο της ειδικότητας τους, καθώς και με
σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία.
Επειδή, από πληροφορίες που έχουμε η Διοίκηση της Επιχείρησης σκέπτεται να μην εκπαιδεύσει τους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους στις σχολές που η ΔΕΗ διαθέτει και να τους απορροφήσει αμέσως στην παραγωγή διαδικασία με τη δικαιολογία του επείγοντος,( σοβαρές ελλείψεις προσωπικού) αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ,να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια στην εργασία των νέων συναδέλφων αλλά και των παλαιών, να εγκυμονεί κινδύνους στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων και να καταστήσει ανενεργές τις σχολές, τις οποίες ήδη οι Διοικήσεις των τελευταίων χρόνων υποβάθμισαν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους που σας αναφέρουμε, καλούμε την ιεραρχία να επιβάλει την εκπαίδευση των νέων συναδέλφων όχι για λόγους υποχρέωσης αλλά για λόγους ουσίας.

Κύριοι της Ιεραρχίας :
Μην ξεχνάτε ότι, ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα της επιχείρησης είναι η τεχνογνωσία.
Μην θέλετε να την απαξιώσετε.
Η « ΕΝΩΣΗ » θα επαγρυπνεί για να αποτρέψει τυχόν αρνητικές εξελίξεις.
Είναι η ώρα, όταν θέλουμε τώρα όλα στην Χώρα να γίνονται σωστά, να γίνεται σωστά και η εκπαίδευση του προσωπικού της ΔΕΗ, ιδίως όταν πρόκειται για την ασφάλεια στη εργασία των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: