DEH

DEH

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΤΙ ΣΙΟΥΦΑΣ ……. ΤΙ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ!!!


Ίδια φιλοσοφία, ίδια πολιτική, τα ίδια συμφέροντα, δεν αλλάζει τίποτα, τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου.
Μόνον προεκλογικές δεσμεύσεις από το ΠΑΣΟΚ και δωρεάν υποσχέσεις με στόχο την παραπλάνηση των ψηφοφόρων και ξανά προς τη δόξα … τραβά. Ψέμα και αναξιοπιστία.
Κακός ο κ Σιούφας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που το 2006 και το 2009 δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή της ΔΕΗ στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του ορυχείου Βεύης, προοδευτική και‘καταπράσινη’ η κ Μπιρμπίλη που έκανε ακριβώς το ίδιο.
Καλά θα κάνει ο κ Αρθ. Ζερβός να μην εκτίθεται δημόσια παρασυρόμενος από κάθε λογής Χρυσοχοίδηδες γιατί δεν μπορεί να ξέρει τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης. Μπορεί λ.χ. να εννοούσαν προεκλογικά λέγοντας ότi: ‘ τασσόμαστε κατά της εκχώρησης κοιτασμάτων λιγνίτη σε ιδιώτες’ ότι δεν θα δοθεί στον Χιδιώτη αλλά στον Ψ … Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και με τις αδειοδοτήσεις μονάδας παραγωγής Η/Ε στη Φλώρινα.
Εκτός κι αν ισχυρισθούν η κ Μπιρμπίλη και οι συνεργάτες της ότι μόνο με ιδιώτες γίνεται η ορθολογική
εκμετάλλευση ενός ορυχείου, αφού ο ιδιώτης σε αντίθεση με τη ΔΕΗ σέβεται την εθνική περιουσία καιδεν φείδεται εξόδων για να αξιοποιήσει ακόμα και μη κερδοφόρα κομμάτια κοιτασμάτων …… Εδώ φυσικάγελάνε …
Όμως που είναι το παράξενο; Εδώ όχι μόνο παραλάβαμε τα δυο ακριβοπληρωμένα στραβοαρμενίζοντα υποβρύχια, αλλά παραγγείλαμε ακόμα 4 ολόιδια και θα κάνουμε πίσω … στο ορυχείο Βεύης;
Καημένε Έλληνα μισθοσυντήρητε, εσύ μόνο πλήρωνε. Γιατί τα μεγάλα συμφέροντα δεν θέλουμε ή φοβόμαστε να τα’ ανακόψουμε στην πολύχρονη πορεία τους, στην άγρια εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου,τη λεηλασία και την αισχροκέρδεια.
Και συ ΔΕΗ πρόσφερε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και εξασφάλιζε υποχρεωτικά ρεύμα στον καθένα, πελάτη σου ή όχι, το φθηνότερο στην Ευρώπη, αφού σε ‘βαπτίσαν’ το τελευταίο καταφύγιο, ενώ υπερηφανεύονται για τους δίκαιους κανόνες του ανταγωνισμού.
Μόλις η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εναποθέσει όλα τα αγαθά στα πόδια των ισχυρών οικονομικών παραγόντων ορυχεία, σταθμούς, εμπορία, ΑΠΕ κλπ καιρός είναι να προχωρήσει σε νέα μετοχοποίηση 16% (ψιθυρίζετε) όπως μόνο αυτή ξέρει και μπορεί να ιδιωτικοποιεί , για να γίνει και η ΔΕΗ ιδιώτης, χωρίς ευκαιρίες και προοπτική.
Κορόιδεψαν τις τοπικές κοινωνίες, κορόιδεψαν τους εργαζόμενους, εμπαίζουν τον λαό. Όμως αυτή τη φορά δεν μπορούν να έχουν μαζί τους κανένα σύμμαχο. Ούτε μπορούν να λασπολογούν ότι η συντεχνία της ΔΕΗ φωνάζει για να κερδίσει οικονομικές απολαβές.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ο ‘ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ’ όλα τα σωματεία της περιοχής, η αυτοδιοίκηση, κάθε φορέας της περιοχής και σύσσωμη η τοπική κοινωνία έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τον εθνικό μας πλούτο, τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, κόντρα στην πρόθεση των Υπουργών να τα εκχωρήσουν στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες. Γιατί η Βεύη και ο ορυκτός πλούτος της χώρας κ Μπιρμπίλη και κ Βασιλάκο, εκλεκτέ της Υπουργού και πρόεδρε της ΡΑΕ ανήκουν στην Φλώρινα και στον Ελληνικό λαό και δεν σας εξουσιοδοτούμε
να τα χαρίσετε. Αν είχατε τέτοια πρόταση ας μας το λέγατε προεκλογικά.
Ακόμα ρωτάτε κ Παπανδρέου που πήγαν τα λεφτά; Όχι προφανώς στους μισθοσυντήρητους, τους μικρομεσαίους και τους φτωχούς. Στα φιλαράκια και τους κολλητούς κ πρωθυπουργέ εδώ και πολλές 10ετίες και σεις ακόμα να το καταλάβετε;
ΡΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: