DEH

DEH

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ενημερωτικά!!!


-Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν φέτος αυξήσεις στα τιμολόγια.
- Έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τα έσοδα από την περικοπή των μισθών των εργαζομένων να διατεθούν στον Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού (ΟΑΠ/ΔΕΗ),προκειμένου να καλυφθεί κατά ένα μέρος η απώλεια από τη μείωση της χρηματοδότησης του κράτους. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ποσό κοντά στα 60 εκατ. ευρώ, όταν ο ΟΑΠ προβλέπεται να χάσει περί τα 30 εκατ. ευρώ από τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών εισφορών, λόγω της μείωσης των μισθών. Παράλληλα, η περικοπή για φέτος της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΠ εκτιμάται στα 71 εκατ. ευρώ. Η έκτακτη εφάπαξ, κατά περίπου 60 εκατ. ευρώ, οικονομική ενίσχυση του ΟΑΠ, που σημειωτέον διατηρεί ποσοστό κοντά στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, θα τεθεί υπό την έγκριση των μετόχων της Επιχείρησης στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλείται στις 26 Απριλίου.
- Για τις προγραμματισμένες επενδύσεις της ΔΕΗ, σε σχέση με την Δυτική Μακεδονία έγιναν γνωστά τα εξής: Στους επόμενους δύο μήνες προβλέπεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, 550 - 660 MW και όχι τέλος Μαρτίου όπως διαβεβαίωνε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, εμφανίζοντας ως ψεύτη τον Νομάρχη Κοζάνης σε Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Η επαναπροκήρυξη της λιγνιτικής μονάδας Μελίτη ΙΙ, 350 - 450 MW συναρτάται με την ολοκλήρωση της ανάθεσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.
-Για τις προσλήψεις ουδέν νεότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: